Hvězdy pražské zoo

Hvězdy pražské zoo https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238770/bmid_hvezdy-prazske-zoo-238770.jpg 5 17 7

Jak je neznáte, co jste o nich nevěděli a co jinde nenajdete – v hravé knížce pro celou rodinu se vám představí tři desítky zvířat z pražské zoo. Přestože se narodila v zajetí a volnou přírodu nepoznala, přesvědčíte se, že jsou to všechno výrazné osobnosti. Oblíbený lachtan Meloun, milá gorila Bikira, mlsný medojed Čert... Dozvíte se, jakou mají povahu, jak se chovají k sobě navzájem i jak se o ně jejich chovatelé starají. Originální knížka plná fotografií, ilustrací Alžběty Zemanové, bláznivých básniček Jiřího Dědečka a kvízů vychází ve spolupráci se Zoo Praha.... celý text

Přidat komentář

LunaL.
18.04.2021 4 z 5

Četla jsem se synem (4roky), dost se mu líbily obrázky a těšil se na otázky na konci každé kapitoly. Knížka je hezky udělaná, plná zajímavostí nejznámějších zvířat pražské zoo. Syn byl na knížku asi ještě malý, bylo tam na něj spoustu informací. Stejně z ní byl ale nadšený. Jediné, co nás na knížce nezaujalo, byly básničky - zdálo se mi to nápaditý, ale básničky sami o sobě nic moc.
Kupovala jsem ji i jako dárek pro kluka (7let) a udělala velkou radost :)

GaleW
21.08.2019 5 z 5

Když jsem s dětmi četla tuhle půvabnou knížku, sama jsem četla Tatéra z Osvětimi a musím říct, že tahle publikace o zvířátkách z pražské zoo mi rozhodně spravila chuť a zvedla náladu. Vtipné, poutavě psané příběhy, ze kterých se o jednotlivých druzích zvířat dozvíte spoustu důležitých informací. A za nás je favoritkou rozhodně hrabáčice Kvída :-*


psomil
17.06.2017 5 z 5

Mám ráda zvířata proto se mi tahle knížka líbila.
MOC PĚKNÁ ZÁBAVNÁ A VTIPNÁ KNÍŽKA.
Doporučuji i dětem i dospělým.

kuba2006
17.08.2016 5 z 5

Mam velmi rad zvirata a tak se mi velmi libila.Byla pekna a neco noveho jsem se dozvedel.Doporucuju.

momo01
20.06.2015 5 z 5

všechny (36, 5 a 6 let) nás moc bavila. Medojeda kapského jsem musela číst dokonce asi 6x. Psaná srozumitelně , hezkým jazykem, krásné obrázky, historky ze života zvířat, zajímavosti a druhové zvláštnosti podané nenásilnou formou, kvízy... prostě všechno bezva.

zuzi1162
15.05.2015 5 z 5

Za mě to má určitě pět hvězdiček, i šest kdyby šlo. Pro milovníky pražské Zoo je to opravdová lahůdka. Text si na nic nehraje a navíc se tam dozvíte i spostu informací.

bibi.r
15.04.2015 5 z 5

Výborná a zajímavá knížka. Příběhy konkrétních zvířat (tím, že jsou pojmenováni a v podstatě personifikováni) rozhodně oslovily. Ilustrace vtipné. Básničky na druhou stranu moc neoslovily.
Na konci kapitolky o daném zvířeti ještě další info + malý kvíz.
Jen malá poznámka, že v těch informacích není délka života, což by bylo fajn.
Těším se, že vyjdou další příběhy zvířat z pražské Zoo.