Nefritová hvězda

Nefritová hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48142/bmid_nefritova-hvezda-6cG-48142.PNG 4 61 7

Hvězdy série

< 4. díl

San Francisko má v půli 19. století k civilizovanému městu ještě daleko a hemží se drsnými muži. Takový je i James Wilkinson. Ani v nejmenším ho netrápí svědomí, když unese z ostrova Maui mladičkou dceru misionáře Julianu, aby ji v San Francisku prodal nějakému bohatému chlípníkovi. Juliana má štěstí, protože o příjezdu lodi s dodávkou žen se dozví místní doktor Michael Morfia, přezdívaný „Ochránce". Julianu z minulosti zná a bez váhání ji zachrání. Dívka chápe, že by se mu měla odevzdat tělem i duší, neboť je to muž, po jakém každá žena touží - hezký, charakterní, ušlechtilý a laskavý. Stane se jeho manželkou, avšak idyla nenastane a drama pokračuje, neboť ve hře je nadále i krutý Wilkinson...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Jade star , 2002


více info...

Přidat komentář

petulik330
28.05.2020 5 z 5

Děj knihy a příběch hlavních hrdinů mě naprosto dostal.Taky prostředí na začátku knihy a pak taky v San Francisku se mi velice líbilo. Hlavní postavy byly od začátku velice sympatické.

petraj30
15.08.2019 3 z 5

Velmi zajímavý a netradiční námět. Juliany mi bylo líto, vůbec za nic nemohla a rodina ji i přesto odsoudila, ještěže ji zachrání doktor Michael. Kniha se z počátku celkem vlekla, od poloviny se konečně začalo něco dít a konec bych prodloužila o pár stránek. Tohle je sice poslední díl, ale pro mě první, tak si ráda přečtu i ty ostatní


ariel platto
04.02.2019 5 z 5

Tak to byla paráda! A to se mi přitom do tohoto dílu vůbec nechtělo...přečteno na jeden zátah včera v neděli.

havrmoni
27.05.2016 5 z 5

Musím souhlasit,že celá série byla povedená a nějaký ten dílek bych ještě snesla. Dále souhlasím s tou divnou výměnou jména u hrdinky z druhého dílu. Jinak toto se mi líbilo. První půlka taková akčnější a druhá romantičtější. Svatý je příjemný sympaťák a Jules také nebyla špatná. Co se týče erotiky je v podstatě až ve druhé půlce a humor taky,tedy ne k zasmání,ale tu a tam jsem se pousmála.

moudivlacek
13.02.2016 4 z 5

Je to poslední díl série a mně je to moc líto. Líbila se mi, tento díl byl napínavý, nenudila jsem se. Od prvního dílu jsem Svatého měla moc ráda a byla jsem zvědavá, jakou ženu mu autorka dá. Povedlo se, dal mu ženu, kterou mohl ochraňovat, oba se zároveň museli naučit pravé lásce a porozumění k tomu druhému. Zároveň tu jsou i hrdinové předešlých dílů. Moc jsem si to užila.
Určitě si čtení této série ještě v budoucnu zopakuji.

PomněnkaPrvní
23.07.2013

Zřejmě měla kniha více vydání, neboť oproti anotaci se Michaelovi přezdívá Svatý (nikoliv Ochránce či Morfia) a až do samého závěru budete drženi v nevědomosti, jak tato přezdívka vlastně vznikla. Dále nerozumím změně jména Delovy manželky (druhý díl této série nazvaný Půlnoční hvězda), která se jmenuje Elizabeth, říká se jí Líza, ale v této knize se o ní mluví jako o Chauncey. To se Delaney rozvedl a našel si jinou ženu? Nebo si autorka nepamatuje, jak se jmenovala hlavní postava v jednom z minulých dílů? A nebo za to může špatný překlad...? Jinak knížku hodnotím jako průměr, chvilkami to bylo až nudné, slepá místa, kde buď tráví společný čas v posteli, nebo chodí Svatý po svých pacientech. Humoru si také moc neužijete, romantických scén také příliš ne, zato erotických až až. Charaktery hlavních postav (Jules a Svatého) nejsou podle mého názoru příliš popsány, takže si k nim v průběhu čtení moc nějaký vztah nevytvoříte. Celkově si myslím, že se série Hvězdy docela povedla, rozhodně mnohem lepší, než série Nevěsty.

pettulka
19.03.2011

je to bezvadná kniha, která se dobře čte. Doporučuji si ji přečíst

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Catherine Coulter
americká, 1942
2004  83%Tajemná nevěsta
2002  81%Bohatá nevěsta
2000  86%Bludiště
1998  82%Ohnivá píseň
2002  79%Svůdnice

Kniha Nefritová hvězda je v

Přečtených115x
Doporučených3x
Knihotéce100x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x