Oliviana: zářivý safír

Oliviana: zářivý safír https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15419/bmid_oliviana-zarivy-safir-wJr-15419.png 4 43 4

Drahokamy z Armor série

< 3. díl >

Hvězdy Armoru série

3. díl

1365, Bretaň. Z pobořeného, vypleněného kláštera, do jehož zdí se před časem uchýlila, prchá novicka Oliviana zpátky ke svému zatrpklému, bezohlednému dědečkovi, jedinému příbuznému, který jí zbyl. Stařec okamžitě zosnuje plán, že vnučku výhodně provdá, a nabídne ji největšímu zlosynovi, jakého kdy Bretaň zrodila - samozvanému vévodovi de Saint Cado. Je to výhodný obchod. Peníze muže, který vztahuje ruku po bretaňském trůnu, vrátí lesk zchudlému rodu a jméno Rospordon zase podepře samozvancovu pochybnou legitimitu. Oliviana pod nátlakem dědovu přání podvolí, a dokonce se nechá k “vévodovi” dovézt. Vzápětí je však unesena a zprvu sama neví, zda to pro ni znamená štěstí či neštěstí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Oliviana: der Saphir der Göttin , 1999


více info...

moudivlacek
moudivlacek
22.06.2020 4 z 5

Hezká romantika a hlavně příběh dvou tvrdohlavých palic, které si myslí, že jen oni znají pravdu o tom druhém, že jen oni mají těžký život. Oliviana byla krásnou ukázkou, že i ženám může záležet na rodové cti a jejich hrdost není menší než mužská. Černý Lanry pak představuje věrného druha svého pána, který je ochoten obětovat hodně, jen aby si nemusel přiznat, že ho dohnala láska.
Pak tu máme odporného samozvance Cocherela, který zas měl pro jednou smůlu při výběru své nevěsty.

Nibiru
Nibiru
18.05.2020 4 z 5

M.Cordonnierová v sérii Drahokamy z Armoru popisuje věrohodně dobovou atmosféru temného středověku a její příběhy se vyznačují ryzí romantikou a vášněmi. Pět novicek z kláštera v Aubrey dostalo od abatyše po jednom drahokamu ze vzácného artefaktu - kříže z Ys - který, složen dohromady, má zajistit jeho majiteli vládu nad Bretaní. Každá novicka prožívá svůj strastiplný osud, než se dočká vytouženého štěstí a lásky od osudového muže. Jedno však mají hrdinky všech těchto příběhů společné: jsou to charakterově silné, hrdé a statečné ženy, které se dokáží s nepříznivým osudem porvat a které nakonec díky své odvaze nejenže zachrání drahocenné kameny, ale postarají se rovněž o to, že nepadnou do chtivých rukou zákeřného vraha ,samozvaného vévody ze St.Cado.


Dannielle
Dannielle
07.05.2013 3 z 5

četlo se to docela dobře,ale už bych se k románu nevracela.

lenika
lenika
05.11.2012 5 z 5

Další z knih série Drahokamy z Armoru, opět pěkná, trochu dobrodružná. Líbila se mi.