Hvězdy

Hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396089/bmid_hvezdy-oej-396089.jpg 5 3 2

Přidat komentář

haki34
27.01.2022 5 z 5

parádní počin pana Saudka a sportovců...snad jen, že ani to malinko textu nebyla potřeba...důležitý mi přišel jediný z asi 10 komentářů - u juniorského mistra světa ve střelbě na běžící terč - Tomáše Caknakise,
co se fotek týká, některé úplně famózní, na některých jsou "modelové" trochu zaraženi a možná i v křeči.
Nejvíc se mi líbila fotka Davida Kosteleckého mezi holuby a pak velmi překvapila Štěpánka Hilgertová - éterická víla a prvorepubliková dáma. Té to na fotkách slušelo snad nejvíc. Samozřejmě nemůžu opomenout paní Zátopkovou - jako součást trojice, která se dostala i na obálku. Nejpestřejší květ mezi černobílou a sépiovou paletou fotek, jako pocta paní Daně.
Bavila mě i stylizace - mafiáni, letušky a pilot, vojenští letci i pozemní síly. doplňky jako motorová pila, děsivé panenky, kytky, a samozřejmě sportovní náčiní.
EsterLedecká se švihadlem a široký úsměv Evy Samkové, který mi vždy dokáže rozjasnit den. Vtípkem je snímek sportovního lezce Tomáše Mrázka. Došlo i na romantiku na náplavce či na letní louce. A někteří se nebáli ukázat děti či celé rodiny.

Jediná výtka k fotce , či spíše provedení a finálnímu tisku fotky Nikoly Mazurové aka Dámy s hranostajem (či liškou ?) - nevím, jestli jde o chybu tisku, ale dvoustrana byla poměrně tmavá, detaily tváře a fotky zanikaly a spodní okraj stránky byl začerněn, jako když vám špatně tiskne tiskárna. Pokud to bylo úmyslem budiž, ale v této černi okraje zanikl popisek, Nikolino jméno jsem musela luštit, rovněž popisek k předchozí stránce - fotce Davida Kosteleckého. (str. 136-138)

Svérázná poetika Jana Saudka. Kdo má mistra rád, neprohloupí.
Kromě uměleckého zážitku jsem taky spoznala i další sportovce z oborů, které až tak nesleduji a v mainstreamu nedostávají tolik prostoru jako třeba atleti.

vodovodnice
22.04.2021 4 z 5

Tato kniha obsahuje nádherné fotografie úspěšných sportovců všech generací.
Před lety jsem byla na výstavě fotografií pana Jana Saudka, kde byli i fotografie slavných osobností a zamilovala jsem se do fotografie paní Hany Hegerové. Proto jsem se těšila na tuto knihu.
Kniha je sestavena jen z fotografií úspěšných sportovců, zpěváci a další osobnosti i z jiných oborů tam bohužel nejsou.
Nicméně fotografie s Davidem Svobodou, Štěpánkou Hilgertovou a dalšími to vynahrazují. :-)
Jsou to nádherné fotografie, doprovoděné pár slovy pana fotografa.
Člověk si moc nepočte, ale oči se pokochají dokonale.