Hvězdný prach: romance v říši kouzel

Hvězdný prach: romance v říši kouzel https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392146/bmid_hvezdny-prach-gSi-392146.jpg 5 65 15

Mladý Tristran, syn místního vesničana a krásné elfky, se zamiluje. Viktorie mu slíbí přízeň, pokud jí přinese hvězdu, kterou spolu viděli padat. Tristran překročí kamennou hradbu a ocitá se v Elfii, zemi, kde je možné úplně vše. Brzy zjistí, že hvězda má podobu půvabné dívky a že dopravit ji za Zeď nebude vůbec snadné. O nebeský klenot totiž usilují i jiní: královna čarodějnice chce tak získat mládí a krásu, pro sedm mladých lordů je zase klíčem ke království. Pro Tristrana tak začíná zápas s bytostmi, které se mění v čase i prostoru.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Stardust , 1997


více info...

Přidat komentář

JitrniPoutnik
10.02.2024 5 z 5

Ach...dočteno rychle. Zanechalo krásný pocit. Pohlazení na večer. Ilustrace (Charles Vess) jsou nádherné.

Mystig
05.01.2024 5 z 5

Gaiman tak jak ho mám ráda. Dokáže být krutý i v tom nejpohádkovějším světě. Nyní vidím rozdíly oproti filmu, který zbožňuji a bylo super zažít si příběh znovu v jiném a hrubějším kabátě. (POZOR MINI SPOILER):
Chudák jednorožec :'(


KubaHanzelin
28.05.2023 4 z 5

Gaiman je prostě mistr a takto knihy dokáže psát jen on
Dojemný a pohádkový příběh, který jsem před lety viděl i ve filmovém zpracování, ale knížní je určitě lepší.
Takhle by se měli podle mě, psát moderní pohádky

helusa2
18.01.2023 5 z 5

Nádherné provedení nádherného příběhu - zkrátka nádherná kniha :-) Čteno podruhé a opět mě to zcela uchvátilo…

Anushka1
22.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Pro mě další kniha ze série "přečíst toho co nejvíc od Gaimana" a společně s Oceán na konci cesty a Dobrá znamení ji řadím na vrchol mého pomyslného gaimanovského žebříčku.
Hvězdný prach je pohádka pro dospělé. Pro dospělé z toho důvodu, že tu najdeme sex a vraždění všemožného stylu. I tak si říše Elfie zachovala svou kouzelnou atmosféru. Hlavní dějová linka je jednoduchá. Tristan společně s dívkou, která se mu líbí, vidí padat hvězdu. Aby si získal její přízeň, slíbí jí, že ji hvězdu donese. Cesta ho zavede do světa za Zdí jménem Elfie, kde se potkává s podivnými bytostmi, čarodějnicemi a jednorožci. A samozřejmě nalézá i Hvězdu, která ovšem není jen studený kámen, ale živá bytost. Cesta zpět se však Tristanovi zkomplikuje, protože po Hvězdě z různých důvodů prahne mnohem více lidí.

Samotnému ději bych dala 4 hvězdy, ale jelikož jsem ho četla v knize, kterou ilustroval Charles Vess, zanechal ve mě příběh mnohem hlubší dojem. Určitě doporučuji knihu alespoň prolistovat a nechat se pohltit světem kouzel.

Ryšava
16.06.2022 5 z 5

Kniha jsem mi moc líbila. Film je akčnější a má veselejší konec. Měla jsem v ruce knihu z ilustracemi od Charlese Vesse a musím říct, že to je moc nádherná kniha. Ilustrace vdechly život příběhu. Upřímně nejsem zklamaná ani z filmu ani z knihy. Doporučuji přečíst

farb
23.08.2021 5 z 5

Nádherná a kouzelná věc. Mám hodně rád film, ale knížce, která je HODNĚ jiná, nesahá ani po kotníky, tak moc dobrý to je. Úžasná Gaimanova imaginace, nádherná kresba. Krásná věc, která hladí po duši.

Adrim
19.05.2021 5 z 5

Za mě osobně je to krásný příběh a doprovázející ilustrace jsou nádherné. Všem vřele doporučuji :-).

Saj Mon
17.02.2021 5 z 5

Neil Gaiman napsal to co mu nadiktovala jeho kočka Princezna. Ta tvrdí, že celý příběh je naprostá pravda a že to ví od své praprababičky, kočky rodiny Thornových. Ale svojí historku mění každý den a ten, kdo věří tomu, co mu povídá kočka, zasluhuje, co dostane. A proto doufám, že jednoho dne, dostaneme další příběh z vesnice Zeď.

lukas_n
25.01.2021 4 z 5

Hvězdný prach je má druhá kniha od anglického autora Neila Gaimana. Toto vydání vyniká zejména krásnými ilustracemi prostoupenými celou knihou. Co se týče děje, tak jde o krásný romantický příběh s mnoha dobrodružstvími. Hlavním hrdinou je mladík jménem Tristan Thorn, který pochází z malého městečka Zeď, pojmenované podle zdi stojící vedle ní. Ta odděluje reálný svět od kouzelného. Tristan se jednou vydá hledat spadlou hvězdu, aby dokázal své milované lásku. Dostane se do kouzelné země jménem Elfie, kde najde nejen spadlou hvězdu, ale také nové přátele a především svůj osud. Na konci této cesty se z Tristana stane muž, který objeví pravou lásku a také pravdu o svém původu. Celkově děj ubíhá plynule a knihu jsem přečetl velmi rychle. Na druhou stranu bych ocenil více detailů a rozvinutí některých částí příběhu, protože je velmi přímočarý. Autor také nevěnoval příliš prostoru vedlejším postavám a jejich charakterům, i když některé hrají důležitou roli v ději. Ale knihu hodnotím velmi pozitivně a určitě ji doporučuji každému, kdo má rád fantasy s trochou romantiky. Navíc mohu doporučit i film, který je velmi vydařený a mezi filmovými adaptacemi se jedná o jeden z těch lepších.

Kate18
08.09.2020 4 z 5

Krásné, romantické a napínavé. Moc hezký příběh, který se odehrává ve vesnici Zeď a Elfii. Tristran se vydá najít padlou hvězdu, kterou viděl letět se svou vyvolenou a chce ji tím dokázat svou lásku a oddanost. Dostane se přes stráže, které stojí v mezeře u zdi a mají bránit lidem ve vstupu na druhou stranu zdi. Tam začíná jeho dlouhé a napínavé putování.

petuzla5591
29.03.2020 5 z 5

Nádherné zpracování krásného příběhu. Nejprve jsem viděla a film a pak se chtěla pustit do knihy. A jsem nadšená.

TomD
04.08.2019 2 z 5

Nedočetl jsem ji. Nezlobte se na mě, ale nejde mi to.

LordP
22.02.2019 5 z 5

Mam rad film...knizka byla jina a pro mne lepsi

vladenec
11.02.2019 4 z 5

Moc jsem se na toto vydání těšila. Knihu miluju, byla to jedna z mých prvních přečtených od Gaimana, ale ilustrace mi nesedly. Víc mě zaujaly skici než finální ilustrace. Škoda.

Štítky knihy

napětí tajemství komiksy romantika fantasy

Autorovy další knížky

Neil Gaiman
britská, 1960
2006  87%Nikdykde
1997  87%Dobrá znamení
2001  81%Američtí bohové
2017  82%Severská mytologie
2007  85%Koralina

Kniha Hvězdný prach: romance v říši kouzel je v

Právě čtených1x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce57x
Chystám se číst31x
Chci si koupit24x