Hvězda-02

Hvězda-02 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21673/hvezda-21673.jpg 4 132 10

Hvězda série

< 2. díl

Některé informace mají cenu života. Když se je dozvíte, zabijí vás. John Dormer ale zemřít nehodlá. Alespoň ne v nejbližší době. A to znamená, že umírat budou jiní... Stopař konečně našel Primární i Sekundární cíl. Stačí splnit úkol a vesmír bude jeho. Ty směšné organické objekty lze zničit tak snadno... až na vyjímky

Přidat komentář

Boby17
05.10.2022 5 z 5

Příběh dokončen, spokojenost veliká. Kdyby se toho chytil Hollyvood, tak by to byla skvělá sci-fi akčňárna. Vývoj Stopaře a jeho soupeření se Sarah bylo výživné. Dávám velkou pětku a podtrženou.

Spetum
05.11.2019 5 z 5

Moje asi nejoblíbenější knížka od pana Fabiána. Sice to není military sci-fi jak je u něj zvykem – spíš taková noir sci-fi detektivka - ale rozhodně povedená.


TERRORDROME
18.11.2018 4 z 5

Druhá hviezda preskakuje z detektívky na akčák, ktorého priebeh by sa dal opísať slovami - najskôr útek a potom útok. Hrdinov prenasledujú boháčovi zabijáci aj vražedný rôsol v štýle T-1000, ale nepomôžu si, lebo Dormer nielen že nechce natiahnuť cyber implantátmi vylepšené brká, ale už aj plánuje pomstu za pomoci vesmírnych pirátov. Zbrane budúcnosti menia zasiahnutých na krvavé franforce, fajn bola westernová prestrelka so zradcovskými mutantmi alebo s ochrankou v gravitačnom výťahu a finále na luxusnom asteroide bolo patrične explozívne. Plus rebelujúce terminátor želé prechádza zaujímavým vnútorným vývojom, čo ma aj pozitívne prekvapilo. Akurát ten motív hrdinovej zabudnutej minulosti spätej s Mariňákmi mi nakoniec prišiel akosi zbytočný, nastrčený len aby to Fabián nejako prepojil so zbytkom svojho vesmíru. Stále za štyri.

Sirius
10.07.2018 2 z 5

tahle Fabianova knížka na přečtení v mojí knihovně čekala jedenáct let. To aby bylo vidět, že knížky v mojí sbírce to nemaj moc lehký. Nutno říct, že Hvězda je takovej chameleon. Jednička působí jako spojení noiru a sci-fi z daleký budoucnosti, v hlavní roli je tu chlápek s vojenským výcvikem, vymazanou pamětí, co si rád přihne a za prachy vyřeší kdejakej problém. Je tu spousta akce, kulisy jsou zajímavý a detektivní linka taky celkem šlape... ale někdy v půlce jsem se přistihl, že je to moc rozvleklý... a pak přijde druhá část. Která je ještě rozvleklejší, Fabian přesedlá ze sci-fi detektivní akce na svoji military, akce střídá akci (ale nebavilo mě to tak jako u jiných autorů) a je to možná ještě rozvleklejší než jednička a vlastně jsem se do čtení musel hrozně nutit. A ve výsledku mi vlastně bylo fuk, když hrdina odhalí kým vlastně je. Prostě to na mě nikterak nepůsobilo... ve výsledku to nebylo úplně blbý a hlavně první půlka byla fajn, a kdyby se autor nerozepsal, tak to možná bylo lepší. Hádám, že po tomhle se k Mariňákům dostanu tak v roce 2030

Rawen616
15.10.2017 5 z 5

Druhý díl je rozhodně lepší, protože náš hrdina si konečně rozpomene na svou armádní minulost, získá spojence a rozhodne se tentokrát zavařit svým pronásledovatelům. Což samozřejmě nebude tak jednoduché. Výborné oba díly.

trudoš
06.11.2016 4 z 5

„Řešitel problémů“ John Dormer je najat, aby vyhledal, zachránil a přivedl nazpět miliardářovu dceru. A suma, kterou má za tento vcelku jednoduchý úkol obdržet, se velmi těsně blíží k nabídce, jež se neodmítá - ale všichni víme, jak to v takových případech bývá. To, co člověk vyhraje, obvykle nebývají pětikačky.
Tentokrát Robert Fabian nepřináší klasickou military SF, ale spíše akční román ve stylu drsné školy v galaktických kulisách. Přesto nijak výrazně nepřesahuje rámec svých předchozích knih. Vojenská služba v jeho podání nadále zní jako něco, co vylepšuje charakter, a ačkoli to zní pateticky, člověk by si málem podal i přihlášku.
Přestože vše šlape oblíbenými stezkami, má Hvězda svou achillovku v zápletce. Ta má sílu a švih na dvě stě stran, ovšem na šesti stech už ztrácí dech. Chvílemi se zadrhává, občas si udělá zajížďku a častokrát schválně v zastávkách zdržuje o půl hodiny déle, než by měla. Vata zůstává vatou, i když jí zamaskujete do přestřelek a honiček. Jinak ale paráda.

Tazz1
17.04.2016 5 z 5

Dobrá jízda, skvělé čtení. Jsem zvědav, zda autor naváže a bude v této sérii Dormer/Clark , Sarah, Stopař...pokračovat. Ale hlavně, ať je to v tom duchu co doposud a ne v tom co začal v Planetě mezi dvěma slunci a dorazil v Dies Irae. Tohle prostředí se mi líbí, planety, hvězdné lodě, boj na asteroidech...prostě od každého sci-fi prvku něco.

orson
05.07.2014 4 z 5

Druhý díl také nezklamal a přinesl příjemné oddechové chvíle četby. Místy bylo dosti těžké se odtrhnout, ale to je u Fabiána docela běžné :)

Eigis
17.05.2014 5 z 5

První díl, se mi líbil o trošku víc, protože v něm bylo více záhad a neznámých, ale i tak je druhý díl super kniha, u které jsem se nenudil. Pořád se tam něco děje, akce stíhá akci a jednotlivé postavy sotva stíhají měnit zásobníky. Ačkoliv se dalo poměrně dobře odhadnout jak kniha dopadne, musím na druhou stranu přiznat, že spoiler s další Fabianovou knihou mě dokonale překvapil. Jsem opravdu zvědavý k jakému cíly, všechny ty drobné náznaky a propojení jednotlivých knih povedou.

PS. Nevíte někdo o nějakém odkazu, kde jsou Fabianova díla nějak chronologicky seřazena, pokud možno i s časovou osou?

Ledo11
08.04.2014 3 z 5

Sečteno a podtrženo, mariňáci jsou lepší než hvězda 1 a 2 dohromady....