Hvězda-01

Hvězda-01 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21674/hvezda-21674.jpg 4 142 12

Hvězda série

< 1. díl >

Nezná vlastní minulost. Jedno ale ví jistě - právě teď je odborným konzultantem na řešení problémů. A lidí. Svou následující oběť však má najít a přivést živou. Alespoň tak zní objednávka. Jenže věci se zkomplikují. Kolem umírá příliš mnoho lidí. Ze spojenců se stávají nepřátelé a po Johnových stopách vyráží lovec, kterého se bojí i ti, kteří ho vyrobili. Drsná sci-fi z prostředí chudinských slumů i luxusních soukromých asteroidů vám vyrazí dech! Brutální scény jsou barvitým doplňkem skvěle promyšleného příběhu. A Robert Fabian ví, o čem píše.... celý text

Přidat komentář

Boby17
29.09.2022 5 z 5

Super počteníčko plné akce a zajímavých soubojů s lovci lidí a s vražednou technologií další generace. Moc mě to bavilo, plynule přecházím na druhý díl.

ber-tram
06.01.2022 2 z 5

Že bych se hnedle hrnul do druhého dílu, to ani omylem... Prvních 50 stran se cosi rozehrává, dalších 200 neděje nic, posledních 50 vzývá pointu. Chabou.
Fabiana blažím v řízné military sci-fi (Mariňáci, první díl Carpe Diem), ostuzuji za jalovou vesmírnou šmírovačku. Tihle solitérní chlápci s temnou minulostí, námezdní ve stylu »dojdi tam - nevím kam?!, přines to – nevím co?!« už podlehli inflaci. Sugestivně vystavěné prostředí to nespasí. 1/22


Spetum
05.11.2019 5 z 5

Moje asi nejoblíbenější knížka od pana Fabiána. Sice to není military sci-fi jak je u něj zvykem – spíš taková noir sci-fi detektivka - ale rozhodně povedená.

tonysojka
20.11.2018 5 z 5

Akční sci-fi,rád vzpomínám...

TERRORDROME
18.11.2018 4 z 5

Fabián ani v tomto prípade nesklamal a jeho cyberpunková detektívka šliape v rytme elektrického tanga. Hrdina bez pamäti získa kšeft od hnusného multiboháča a celé to smrdí ako týždeň stará ryba v ponožke mŕtveho bezdomovca. Všetko otrepané námety, ale bavia spoľahlivo keď cynický drsňák šmejdí po ľúbezne opísaných rozpadávajúcich sa zákutiach plných feťákov budúcnosti, plus nejaký ten jasnozrivý mutant ako upomienka na Total Recall a experimentálny terminátorský zabiják ktorý presne podľa pravidiel sci-fi pomaličky plánuje odtrhnúť sa z reťaze. Pátranie následne preskakuje z jednej hnusnej planéty na ešte hnusnejšie a jediné čo možno trochu kazí celkový dojem je opäť ona neoriginalita čo sa týka odhalenia problému s miliardárskou dcérkou. Takže je to za štyri. P.S. len tak na okraj, ako Slovákovi mi príde komické keď zbrane pri streľbe vydávajú zvuk "trrrt".

Sirius
10.07.2018 3 z 5

tahle Fabianova knížka na přečtení v mojí knihovně čekala jedenáct let. To aby bylo vidět, že knížky v mojí sbírce to nemaj moc lehký. Nutno říct, že Hvězda je takovej chameleon. Jednička působí jako spojení noiru a sci-fi z daleký budoucnosti, v hlavní roli je tu chlápek s vojenským výcvikem, vymazanou pamětí, co si rád přihne a za prachy vyřeší kdejakej problém. Je tu spousta akce, kulisy jsou zajímavý a detektivní linka taky celkem šlape... ale někdy v půlce jsem se přistihl, že je to moc rozvleklý... a pak přijde druhá část. Která je ještě rozvleklejší, Fabian přesedlá ze sci-fi detektivní akce na svoji military, akce střídá akci (ale nebavilo mě to tak jako u jiných autorů) a je to možná ještě rozvleklejší než jednička a vlastně jsem se do čtení musel hrozně nutit. A ve výsledku mi vlastně bylo fuk, když hrdina odhalí kým vlastně je. Prostě to na mě nikterak nepůsobilo... ve výsledku to nebylo úplně blbý a hlavně první půlka byla fajn, a kdyby se autor nerozepsal, tak to možná bylo lepší. Hádám, že po tomhle se k Mariňákům dostanu tak v roce 2030

Rawen616
12.10.2017 4 z 5

Trochu nezvyklá "Fabianovka" v tom, že jde spíše o detektivní scifi thriller namísto velkolepé vojenské scifi akce, na jakou jsme u Fabiana zvyklí. Ačkoliv ono to vlastně není tak úplně pravda, protože ono to má s jednou military akcí možná víc společného, než by se zdálo:-) Každopádně jako vždy fajn čtení. Akce je příjemně dávkovaná, hrdina je správný macho, a celé to má atmosféru asi nejvíce podobnou filmu Total recall(hrdina rychle zjistí, že je jen figurkou ve hře mocných a stane se lovnou zvěří) občas šmrncnutého Blade runnerem(dekadentní obří města připomínající techno-babylon a přítomnost androidů) či Terminátorem(jeden z padouchů který není člověk a umí se svým tělem nevídané věci). Mám vlastně psát něco víc? Pokud výše zmíněným dílům holdujete, asi už pro tuhle knihu běžíte. A já běžím pro druhý díl.

trudoš
06.11.2016 4 z 5

„Řešitel problémů“ John Dormer je najat, aby vyhledal, zachránil a přivedl nazpět miliardářovu dceru. A suma, kterou má za tento vcelku jednoduchý úkol obdržet, se velmi těsně blíží k nabídce, jež se neodmítá - ale všichni víme, jak to v takových případech bývá. To, co člověk vyhraje, obvykle nebývají pětikačky.
Tentokrát Robert Fabian nepřináší klasickou military SF, ale spíše akční román ve stylu drsné školy v galaktických kulisách. Přesto nijak výrazně nepřesahuje rámec svých předchozích knih. Vojenská služba v jeho podání nadále zní jako něco, co vylepšuje charakter, a ačkoli to zní pateticky, člověk by si málem podal i přihlášku.
Přestože vše šlape oblíbenými stezkami, má Hvězda svou achillovku v zápletce. Ta má sílu a švih na dvě stě stran, ovšem na šesti stech už ztrácí dech. Chvílemi se zadrhává, občas si udělá zajížďku a častokrát schválně v zastávkách zdržuje o půl hodiny déle, než by měla. Vata zůstává vatou, i když jí zamaskujete do přestřelek a honiček. Jinak ale paráda.

Tazz1
10.04.2016 5 z 5

K této dvojsérii jsem se dostal až naposled z toho co od autora vyšlo. Opět je to ten známý Fabian jak ho znám z Mariňáků nebo Carpe Diem. A ne ten LSD trip jak předváděl naposled v Dies Irae. Prostě tohle military sci-fi, spousta světů, akce , děj co odsýpá, to je to co čtenář chce. Snad to autor pochopí a i s mariňáckou sérii se vrátí opět k tomu na co jsme zvyklí. Jinak zpět k této knize, zdá se mi to nebo se autor nechal trochu ovlivnit Blade Runnerem ? Každopádně super a jdu na druhý díl...Dormere drž se :-)

bb69
31.03.2016 4 z 5

V obidvoch dieloch je dostatok napínavého deja aj akcie, ale ostatné Fabianove knihy sa mi proste páčili viac, a to aj vrátane najslabšie hodnoteného "Dies irae".

orson
04.07.2014 4 z 5

Fabián rozhodně nezklamal. Kniha má příjemně akční děj, neotřelé myšlenky a dobře vymyšlený svět. Příjemně oddechové a návykové čtivo. Snad jen konec tohoto dílu mě trochu naštval - ukončeno v nejlepším, takže jsem hned musel otevřít díl následující :)

Eigis
16.05.2014 5 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Má neuvěřitelný spád, který jsem u Fabina zažil pouze u Mariňáků. Autor od začátku navozuje atmosféru kriminálního trilleru s mnoha neznámými, které pozvolna odhaluje a udržuje tím tak čtenářovu stoprocentní pozornost. Vzhledem k napínavému závěru jsem rád, že mám k dispozici druhý díl po kterém můžu hned sáhnout.