Hustej internet
Lenka Eckertová
Lenka Eckertová a Lucie Seifertová vás velmi vtipnou formou provedou úskalími a nebezpečími, které číhají na internetu na vás a vaše děti. Hlavní postava, desetiletý Michal, popisuje dění kolem své rodiny a komentuje problémy, s nimiž se setkává na internetu i v reálném světě. Řeč je o kyberšikaně, kybergroomingu (lákání na schůzku), o hrách a závislosti, škodlivém softwaru, reklamě a nákupech, bezpečném využívání sociálních sítí atd.... celý text
Jak už zde bylo řečeno - kniha má potřebné téma a přibližuje ho zajímavou formou. Mezi dětmi v naší škole je vážně oblíbená. Tak snad si z toho něco vezmou. Prima je i pro rodiče - jako inspirace, o čem je vlastně s dětmi třeba promluvit.
Super knížka, která zábavnou a vtipnou formou poučí děti a mládež, jak se správně chovat na internetu.
Vtipné, přesto poučné. Doporučeno dětem na základní škole, ale na své si přijdou i rodiče.
Potřebné! Vtipné. Líbilo se mi to. Dozvěděla jsem se, co znamenají některé zkratky. A tu nevysvětlenou WTF jsem si vygooglila :-)
Skvělá příručka, se kterou by měl být v dnešní době seznámen každý rodič a každé dítě ;) Vřele doporučuji všem! Zábavnou formou a legračními ilustracemi Lucie Seifertové je vysvětleno nebezpečí, které číhá na internetu. Tato věta mluví za vše:
" Jenže procházka internetem skrývá stejná rizika jako toulání nočními ulicemi. Podvodníky a jejich oběti potkáme tam i tady."
Mám dítko, které věkově odpovídá cílové skupině čtenářů, dítko, které nerado čte a ideálně strávený volný čas pro něj představuje internet. Po skvělých zkušenostech s předchozími knihami L. Seifertové jsem nenápadně podstrčila Hustej internet a syn zareagoval nezvykle dobře, už jen to, že ji přečetl, s úsměvem na tváři a doplňujícími otázkami, je pro mě výhra. Nevím, zda si plně uvědomuje poselství knihy, ale díky velmi jednoduché, originální a vtipné formě věřím, že mu v hlavě něco z toho co četl zůstane.
Zajímavá, poučná, vtipná a obrázková publikace pro děti od devíti let a jejich rodiče (prarodiče),
kteří se pohybují ve virtuálním prostředí... Ojedinělá. Více takových knih pro děti, protože technický pokrok se nedá zastavit... Také jsem velmi zvědavá na reakce dětí.
Slušně připravená, dostatečně originální a vtipná knížka o nástrahách internetu.
Mně se to líbilo.
Jsem fakt zvědavá, jak na to zareagují děti.
pro děti internet internetová komunikace bezpečnost na internetu
2014 | Hustej internet |
2013 | Bezpečnost dětí na Internetu |
2024 | Jak neblbnout s internetem |
Psáno přesně tím praštěným, přisprostlým, zkratkovitým a hlavně vtipným jazykem, a to včetně ilustrací, který děti ocení. (ocení to tedy i rodiče:).