Husitské války - podvržená legenda

Husitské války - podvržená legenda https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207480/husitske-valky-podvrzena-legenda-207480.jpg 3 7 3

Školní osnovy nám podávají o husitské éře spíše informace, z nichž bychom mohli dospět k zjednodušenému názoru, že husité byli neohrožení bojovníci za spravedlnost a kolem jejich hlav vytváří umělou aureolu, která z nich dělá spíše svaté, než obyčejné smrtelníky. Ale v dějinách, stejně jako v životě, není nic jen černé nebo bílé. Autor se v této knize zaměřil především na reálie, které nejsou obecně známé, a tak staví husitskou éru a její hlavní protagonisty do zcela nového světla. http://husitstvi.cz/literatura/husitske-valky-podvrzena-legenda/... celý text

Přidat komentář

Mergirus
15.01.2021 3 z 5

Naprosto ve všem souhlasím s TeaPeter. Kniha obsahuje skvělé podrobnosti, které odhalují zákulisí husitských válek. Byla velmi čtivá, téměř jako detektivka. Bohužel výsledný dojem ničila špatná pádová spojení, hrubky, překlepy a další věci. Rozhodně by to chtělo pečlivější korekturu.

TeaPeter
18.09.2016 4 z 5

Tohle podání vyznívá podstatně pravděpodobněji, než to, co jsme se učili ve škole, a ty pochybné báchorky, které sepisoval Jirásek a jemu podobní. Byla to jednoduše krvavá občanská válka, která naši zemi rozvrátila tak, že se z toho už v podstatě nikdy nevzpamatovala.
Knize bohužel velmi uškodila mizerná práce nakladatelství, které si nedalo práci ani s opravou banálnich překlepů.


Nikolča
24.09.2015 4 z 5

Pokud vše bylo ve skutečnosti tak, jak autor píše v knize, tak opravdu jsou Husitské války pouze zidealizovanou pohádkou.