Hurvínkovy hudební pohádky

Hurvínkovy hudební pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158569/hurvinkovy-hudebni-pohadky-158569.jpg 4 9 1

Pan Spejbl je každé léto průvodcem v hudebním zámečku Basově nad Tenorkou. Po zavírací hodině, když návštěvníci opustí výstavní prostory, se Hurvínek s Máničkou procházejí jednotlivými sály, seznamují se s hudebními nástroji, písničkami, vymýšlejí si vtipné hudební pohádky a dozvídají se spoustu zajímavého o tom, jak hudba vzniká. V této půvabné knize nechybí ani věrný pejsek Žeryk a představí se Vám i nový kamarád Hurvínka a Máničky - Ludvíček. Kniha je doplněna barevnými ilustracemi Miloše Kirschnera ml., zpěvníčkem a děti si dle návodu mohou vyrobit Hurvínkovu záložkou.... celý text

Přidat komentář

jan8470
27.09.2016 4 z 5

Tahle knížka nás opravdu moc bavila. Nejen že se v ní dcera setkala se svými oblíbenými hrdiny, ke kterým přibyla oživlá nota Ludvík Tón. Ale navíc se zábavnou formou dozvěděla něco více o hudebních nástrojích.
Výhodou knihy je, že i když se odehrává na zámku a rámcový příběh (Spejbl je průvodcem na zámku a Hurvínek s Máničkou mu pomáhají) není nutné číst knížku od začátku do konce popořadě. Proč? Protože jde vlastně o sbírku pohádek které Mánička a Hurvínek vyprávějí čtenářům. A každá pohádka je uzavřená.
Také mi přišlo hezké, že hrdinové oslovují přímo malého čtenáře.
Poslední, ale zdaleka ne zanedbatelnou součástí knížky jsou originální písničky které každou pohádku hezky doplňují. Dcera si je zamilovala. Logickým a správným krokem pak bylo přiložení zpěvníku se všemi písněmi Heleny Štáchové a Milana Dvořáka. Protože co by byla knížka o hudbě bez zpěvníku. Já osobně bych si rád připlatil i za CD s nahrávkami písniček. To mi u knihy citelně chybělo. Ilustrace Miloše Kirschnera mladšího pak celou knihu která je v pevné vazbě a má i dobrý formát hezky doplňují. Myslím že Hurvínkovy hudební pohádky Heleny Štáchové a Jiřího Melíška si získají srdce nejen malých čtenářů, ale i rodičů.

Autorovy další knížky

Helena Štáchová
česká, 1944 - 2017
2005  87%Život na nitích
2010  93%Hurvínkův Rok
2006  80%Hurvínkovy narozeniny
2016  83%To nejlepší z Hurvínka
2004  78%Hurvínkovy hudební pohádky

Kniha Hurvínkovy hudební pohádky je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x