Nemravné lži
Hunt legacy série
1. díl >
Spalující vášnivá romance od autorky série Tajemný hříšník Becker Hunt. Arogantní, občas dětinský, neuvěřitelně sexy a až nesnesitelně sebevědomý. Pro Eleanor je ale tahle práce splněný sen. Nejvýznamnější londýnská firma zabývající se prodejem starožitností. Je to její šance. Jenže mu to tady všechno patří. A Eleanor bude muset najít svoji cestu…... celý text
Originální název: Artful Lies, 2018
Komentáře knihy Nemravné lži
Eleanor, obchodnice se starožitnostmi, hledá v Londýně nový životní start. Získá obrovskou profesionální šanci v nejvyhlášenější společnosti, která obchoduje s uměním. S tím nejprestižnějším. K práci vyfasuje také parádně neodolatelného šéfa. Moc pěkně vykresleného a charismatického. Jiskření mezi nimi je nepřehlédnutelné od samého začátku. Je oboustranné a dost graduje atmosféru. Jenže Becker je trošku komplikovaný. Vlastně trošku moc. A nese si těžkou minulost, se kterou se neumí vyrovnat, a zástupy krasavic, která za ním pobíhají na vysokých podpatcích. Co rozhodně nechce, jsou opravdové city a to mu značně komplikuje celý vztah s Eleanor. Vlastně celý příběh.
Dobře, tváří se to jako milionkrát obehraný scénář… ale funguje skvěle.
Trošku mi neseděla finální zápletka, přišla mi jako pěst na oko a ještě byla celkem lehce rozluštitelná. Ale… mám pocit… no nic… nebudu spoilovat.
Úplně jsem zapomněla jak mě v sérii Tajemný hříšník od Jodi Ellen Malpas bavili dominantní muži, kteří měli ženy, které se jim nebály postavit. A to způsobovalo obrovskou vášnivou výbušnost.No a hádejte, v jakém příběhu se tohle vrátilo.
Moc mě to bavilo, příběh drží pozornost a až na pár nudnějších části o umění nutí číst dál. Takové rychlé žhavé letní čtení. Hot je to velmi.
(SPOILER)
Knihy Ellen mám vážně ráda – erotika funguje, chlapi jsou pěkně dominantní, holky zase mají vlastní hlavu. Prostě jiskření je dostatek.;-)
V téhle knize to taky začínalo slibně – napětí, chemie, první sex… paráda. Jenže od aukce se to trochu zadrhlo. Eleanor začala moc šrotovat hlavou a Becker? Ten se mi trochu odcizil tím, co provedl kvůli té soše. Čekala jsem, že to Eleanor bude víc vadit, ale ne – zamilovaná no, tak to prostě přešla.
A ten konec... ach! Nečekala jsem pokračování. Kdybych věděla, možná bych s čtením chvilku počkala. Ale jinak to vůbec nebylo špatné – další díl si rozhodně pořídím.
Celá kniha se neskutečně táhla, nemám ráda dlouhé kapitoly a tady jich bylo až až. Z druhé strany oceňuji zasvěcení do světa starožitností, tím kniha nebyla jen omáčkou mezi dvouma lidma. Příběh byl ale dost mdlý a zas tolik mě to nebavilo. Ale! Závěr mě tedy dost překvapil, najednou se vše seběhlo a vše změnilo a přicházejí otázky, které jsem si rozhodně v průběhu knihy nepokládala. Otevřený konec čtenáře rozhodně naláká na pokračování a já doufám, že v něm najdu důvod proč knihu potom ohodnotit výše. Bez pokračování zatím ale pouze jen 3 hvězdy, protože tomu příběhu vážně nerozumím a většinu knihy mi to přišlo mdlé. Nebýt závěru rozhodně hodnotím ještě míň.
Od Jodi už jsem pár knih četla, takže jsem více méně věděla do čeho jdu. Co se mi na knize asi nejvíce líbilo byl námět. Dívka z malého města co se po smrti otce rozhodne svůj život změnit a stěhuje se do Londýna. Dostane práci a její šéf není nikdo jiny než hodně hot šéf. No tak koho by toto nezaujalo ? Jasný je to trochu klišé. Ale ja ho mám ráda. Jodi píše poutavě a co opravdu umí jsou právě tito alfa samci.
Eleanor se mi moc líbila. Chytrá, vtipná a odvážná. Pro mě určitě. Moc se mi líbil její vývoj v knize.
Becker je sexy, chytrý, arogantní, dominantní a hlavně zatraceně sexy. Někdy mě strvak jak se choval, ale tak to se dalo po pár stránkách zapomenout.
Chemie mezi nimi fungovala na jedničku. Tohle Jodi umí.
Tito dva si mě získali a jsem moc zvědavá kam nás zavedou v druhém díle. Ikdyž menší tušení mám.
" Žádný šťastný konec tě nečeká."
Pěkné, jako vždy od JEM . Jen teda půl hvězdy ubíram za zdlouhavost. A teda sakra, teď musím jako čekat na pokračování. To mi nikdo neřekl.
" Hodí po mě urážku, já mu ji vrátím. Já hraju hru, on vymýšlí pravidla. On kouzlí, já mu podléhám. To jsme my."
Zatím nejslabší co jsem od autorky četla. Těžkopádný rozjezd, zbytečně protahované, ocenila bych i část psanou z pohledu Beckera. Na druhou stranu zajímavé prostředí aukcí a uměleckých děl, skvělé finále bohužel
s otevřeným koncem, který čtenáře nutí do druhého dílu.....
Trvalo mi, než jsem se začetla, ale to mívám z počátku u většiny knížek. Tady se doslova prokoušu do stádia, kdy si říkám, že by to mohlo mít konečně nějaký spád, a ejhle…. Konec. Pokračování příště. Závěr je otevřený.
Příběh zajímavý,chemie krásná ovšem kapitoly strašně dlouhé. Všechno moc zdlouhavé a že bude pokračování jsem nevěděla takze teď vůbec nevím co si myslet.
Další díl určitě přečtu,abych věděla jak to dopadne.
Tady jsem se musela nutit knihu číst, začátek - ale vlastně i celý příběh byl brutálně utahaný, spousta věcí se opakovala. Fakt nechápu vysoké hodnocení, dočetla jsem ji jen z čiré zvědavosti co teda z toho bude ... Spoustu zápletek bez vysvětlení - proč??? Bohužel otevřený konec, takže stejně nevím ... k druhému dílu se mi nebude chtít vracet.
Kniha má otevřený konec, takže si budeme muset počkat na pokračování, které přečtu, protože jsem zvědavá, ale nikoliv, protože by mě kniha nějak moc zaujala. Knížka by se dala zkrátit na polovinu, kdybychom stále nebyly v hlavě Eleanor a nečetli stále dokola to samé, což bylo šíleně únavné. Knize by určitě pomohlo, kdyby byla psaná i z pohledu Beckera.
Většinou si v tomto žánru říkám, škoda, že jsem někoho jako je hlavní hrdina nepotkala v reálném životě. Tady si naopak říkám, ještě, že jsem na podobné individuum nenarazila... Celkově mě zaujalo téma, příběh ok, jen bych knížku zkrátila, neustálé Eleanořino analyzování její situace a vztahu bylo pořád o tom samém. Chyběl mi pohled Beckera, moc bych mu chtěla vidět do hlavy. Další díl přečtu, doufám, že bude brzy.
Na knihu jsem se strašně těšila, ale v průběhu čtení přišla studená sprcha.
Bohužel příběh Beckera a Eleanor mě prostě moc nebavil a ani nijak nezaujal. Neříkám, že to je úplný propadák, ale já se opravdu nemohla dočkat konce. A tam pak zjistíte, že to bude mít pokračování? Jako vážně? Tohle mě zvedlo z gauče :-D
Becker a jeho tajemná minulost a honba za pokladem. Rivalita s rodinným nepřítelem….. Moc sympatií si u mě neudělal :-) Eleanor…tam to bylo o kapičku lepší, ale to její věčné přemýšlení a analyzování vztahu s Bekerem….unavující.
Za mě prostě zbytečně zdlouhavé. Jestli si přečtu pokračování v tuto chvíli opravdu nevím.
Uff, toto bola asi jedna z tých horších kníh od autorky...strašne zdĺhavo písané a nie a nie to dopísať...pokračovanie čítať určite nebudem,ale teším na autorkyne ďalšie knihy ...
Přemýšlím co si o této knize myslet ... počkám na pokračování, zda rozuzlí mé otázky ...
Nemravné lži
Jodi Ellen Malpas
26/2025
28 letá Eleanor přijíždí do Londýna, aby začala po smrti otce a rozchodu znovu. Miluje starožitnosti a tak se snaží si najít práci v oboru.
Několikrát se setkává se sexy arogantním mužem - Beckerem.
Tak je jasné, že nakonec Eleanor bude pracovat právě pro Beckera Hunta.
Becker je ale přesný opak Eleanor, je plný tajemství a střídá ženy.
Eleanor se od něj snaží držet dál, navíc je to její šéf.
Tak je ale jasné, že držet se dál od někoho, kdo vás hodně přitahuje, nejde.
Becker se ale Eleanor začne otevírat tak, jak nikdy ještě žádné ženě.
Na knize se mi líbí prostředí mezi poklady. Kniha je hlavně samé tajemství, které se Eleanor snaží rozlousknout.
Opravdu hodně se těším na pokračování.
4/5
Ach jo, tak tady jsem fakt zklamaná. Čekala jsem hodně, ale moc mě to nebavilo. Přišlo mi to zbytečně natahované, místy zdlouhavé, a když už jsem si říkala, že se konečně někam posouváme, tak bum – příběh ani pořádně neskončí.
Becker? No, ten mi vůbec nesedl. Celou dobu jsem měla pocit, že se ho autorka snaží vykreslit nějak hluboce, ale místo toho byl takový nijaký a rozporuplný. Fakt jsem netušila, co si o něm myslet, a to u hlavního hrdiny rozhodně není plus. A pak ta zápletka s Lovci pokladů? No tak to už na mě bylo moc.
Eleanor byla o něco lepší, body sbírala hlavně tím, že mě občas dokázala bavit, ale i tak jsem měla pocit, že to celé nějak nefungovalo.
A přitom začátek byl fakt slibný! Kdyby už byl venku druhý díl, asi bych ho dočetla, protože otevřené konce moc nemusím, ale pokud nevyjde brzy, tak si na něj asi už ani nevzpomenu. Prostě zklamání.
Asi před 10 lety jsem si zamilovala spisovatele Sylvain Reynard a jeho 2 temné série – Gabrielovo inferno a druhá jeho série byla Temná Raven. A letos jsem si zamilovala spisovatelku Jodi Ellen Malpas hned její druhá kniha – NEMRAVNÉ LŽI mi atmosférou připomínala knihy Sylvaina Reynada. Nejedná se o stejné téma jen to „honění se“ za starožitnostmi mi knihu hodně připomněla.
BECKER HUNT ach… charismatický majitel prestižní londýnské firmy zabývající se prodejem starožitností. ELEANOR – mladá dívka, která se vydala hledat práci do Londýna, miluje starožinosti a když se jí naskytne práce pro Beckera skočí po ni všema deseti.
Oceňuji originální téma, chemii mezi hlavními hrdiny a šílenou gradaci děje.
Vůbec jsem netušila, že se jedná o sérii – naštěstí teda jen dvoudílnou. Na Slovensku už druhý díl vyšel, tak se do ní pustím i ve slovenštině - nedá se svítit – kniha mě fakt hodně chytla.
Pomalý začátek pak to začne být zajímavé. Zklamal mě konec, useknuté s tím že bude pokračování. Ani náznak co bude dál
Přiznám se, že začátek byl hrozné klišé. Šéf a asistentka. Eleanor přijíždí do Londýna, kde se uchází o práci ve starožitnictví. Její šéf, kterého shodou okolností a náhod potká již před pohovorem. Oba se nesnáší a on je pan Božské tělo. Becker Hunt.
Eleanor tu práci chce. Její otec měl také obchod se starožitnostmi, má vystudovanou historii a tato práce je splněným snem..jeho dědeček a jeho asistentka ji před ním varují.
Jak se ale ubránit, když Becker je jako tikající bomba. Její tělo je jako pod proudem, když se ocitne v jeho blízkosti. Eleanor a Becker se zpočátku brání, ale vzájemná přitažlivost je větší. Jejich přitažlivost cítíte na dálku v každém písmenku.
Po slabším úvodu je to sexuální smršť spojená s tajemstvím, letitou rivalitou a nenávistí s dalším výkupníkem starých věcí. Obě jejich rodiny léta hledají sochu a zkrácenou mapu. A mají mezi sebou staré nevyřízené účty. Pohání je touha po pomstě…a autorka to prostě se slovy umí tak, že knihu neodložíte.
Eleanor se tak dostává do složité situace, ocitá se v kolotoči lží a podvodů ve světě obchodu a zisku. Vše musí být pod heslem a dodržovat smlouvu o mlčenlivosti. A konec je velmi napínavý, Eleanor je v ohrožení. Skončí to useknutě a autorka zmínila, že bude další díl.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
láska pro ženy tajemství lhaní, lži vztahy psychické problémy starožitnosti umělecká dílaJodi Ellen Malpas také napsal(a)
| 2014 | Odhalení |
| 2016 | Zaslíbená |
| 2019 | Ochránce |
| 2015 | Odpuštění |
| 2020 | Kontroverzní princezna |

40 %
75 %
83 %

Začátek celkem slibný, čekala jsem více o prodeji starožitných pokladů. Bohužel to sklouzlo do samého sexu. I když konec byl napínavý, tak já si pokračování nechám s radostí odpustit.