Vražedná pomsta

Vražedná pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212286/mid_vrazedna-pomsta-212286.jpg 5 5276 544

Jmenuji se Katniss Everdeenová a zvítězila jsem v posledních Hladových hrách. Strhující příběh lásky a touhy po přežití ve světě plném útlaku a nesvobody pokračuje! Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných... Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí nebo se plamínek vzpoury... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Catching Fire , 2009


více info...

SáraR.
SáraR.
05.03.2024 5 z 5

Tenhle díl mě moc bavil. Hodně se mi zalíbilo sestavení arény a celkově to mělo úplně jinou atmosféru. Ze začatku mě to moc nechytlo a trochu jsem se bála, že mě to nebude bavit tak, jak ten první. Říkala jsem si, že bez her, to nebudu ono, ale tohle jsem nečekala. V téhle knize se fakt nedá odhadnout skoro nic. Série nejspíš zůstane v mém srdíčku a těším se, až se pak dostanu i k filmům, ale samozřejmě knížky mají přednost. ;)

Michelle13
Michelle13
21.02.2024 5 z 5

No i přes hlasování o tom co budu číst po prvním díle jsem bohužel neodolala a přečetla si díl druhý a opět musím uznat, že je to skvělý díl, skvěle se to čte a dokonce bych řekla, že Vás kniha nepustí dokud ji nedočtete, takže kdo ještě nečetl určitě se do toho pusťte. Kdo nemá rád filmy kvůli tomu jak moc je to drastické tak kniha je, z mého pohledu, romanticky napsaná.


Dolik13
Dolik13
20.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Váhal jsem mezi třemi, nebo čtyřmi hvězdičkami. Začnu tím negativním: Úvodní část je velmi nudná a zdlouhavá. Nic moc se tam neděje, ačkoliv je pravda, že ta úvodní omáčka je nutná k tomu, co následuje. Boj v aréně mi přišel velmi krátký s naprosto nezajímavými postavami o kterých nevíte a nebudete vědět vůbec nic. Tím pádem Vám bude i jejich osud úplně putna. K tomu se váže i poslední část, která příběh neukončí, ale naopak zcela otevřeně nechává spoustu otázek na jejíž odpovědi najdete až ve třetí knize, a to nemám rád

Je škoda, že je to young adult, protože si myslím, že z daného tématu by se dalo vytřískat více, aby příběh nebyl tak naivní a prostoduchý. Po těchto slovech jsem se rozhodl dát nakonec tři hvězdy. Pozitivum vidím v tom, že i přes to všechno mě to baví, knihu jsem přečetl za dva dny, protože je napsána poutavě. A vrhnu se samozřejmě s radostí i na další díl.

risha03
risha03
12.02.2024 5 z 5

Katniss je hrozná pipina, ale jinak stále stejně zábavné a čtivé.

baklazan19
baklazan19
29.01.2024 5 z 5

Druhý díl mě nadchl úplně stejně jako díl první. Tentokrát bylo romantiky ještě více, ale bylo to tak dobře a zajímavě napsané, že mi to vůbec nevadilo. Z nových postav mi žádná nevadila, vlastně mi všichni přirostli k srdci. Vývoj milostného trojúhelníku byl také zajímavý a nemohu se dočkat, jak všechno vyvrcholí v poslední knize. Připadá mi ale, že knihe chyběla jakási jiskra, která mě tak uchytila v prvním díle...

Rihatama
Rihatama
22.01.2024 4 z 5

Katniss Everdeenová, dívka v plamenech, zažehne spalující požár Vražedná pomsta Suzanne Collins je založena na emocích. Románu dominují snad až příliš. Oproti minulému dílu, kdy si člověk zvykl na akční reality show a neustálý boj o život v Aréně smrti, se Collins ponoří hluboko do nitra Katniss, která tak přespříliš rozebírá své nitro a postoje ke svým hned dvěma partnerům. Peeta coby partner „herecký“ přitom nijak nezaostává za Hurikánem, partnerem srdečním, který naopak ustupuje ze scény. Katniss to fakt nemá lehké. A čtenář taky ne. Dlouho očekávaného dramatu Vražedné pomsty se dočká až v závěru knihy. Mám však na paměti, že jde o YA literaturu, nejsem tedy primární adresát a čtenáři YA možná právě takové zpracování příběhu vítají. A přece jsem se ráda vrátila do Panem a Dvanáctého kraje v období postapo v Severní Americe ovládané krutovládou Kapitolu. Navíc jsem teď zvědavá, co bude dál s Kapitolem a jestli někde existuje Třináctý kraj.

Zuzka_Zuu
Zuzka_Zuu
22.01.2024 5 z 5

Skvělé pokračování série, opět kniha lepší než film, lépe chápu vztahy mezi Katniss a Hurikánem a také vztah k Peetovi. Dění ve hrách super napínavé, je super znát Katnissiny myšlenky, obavy, pocity ... S radostí se vrhám na třetí díl, tento opět super čtivý.

lištička123
lištička123
11.01.2024 5 z 5

Skvělý díl, ještě napínavější než první.

Ristridin
Ristridin
30.11.2023 5 z 5

Druhý díl je z celé trilogie dle mého nejlepší a sakra zajímavý. Samotné Hry zabírají nyní méně prostoru a vše se ubírá směrem k tomu, co přinese děj třetí knihy. Spojení vítězů je zde ještě "šťavnatější" než ve filmu. Nelituju ale, že jsem film viděl dřív, už je to navíc dávno. Takhle jsem měl alespoň v hlavě vždy představu, jak kdo "vypadá". Skvělá kniha. Díky knihám lépe chápu vztah Katniss k Hurikánovi a Peetovi, ve filmech se to ne vždy podaří plně prodat.

Nathally
Nathally
06.11.2023 5 z 5

Další skvělé pokračování příběhu a přijde mi možná i lepší než první díl. Začíná tu pěkná revoluce a děj je opravdu velmi čtivý, že vtahuje do děje.

mila2411
mila2411
31.10.2023 5 z 5

Druhý díl není rozhodně za dvě, ale za jedna. Parádní příběh z jedničky si o pokračování říkal a je dobře že přišel. Děj pokračuje, napětí stoupá, staří i nový hrdinové a hlavně revoluční události v Panemu. Pěkné, čtivé, jsem zvědavý na pokračování.

Janulica
Janulica
05.10.2023 5 z 5

Po přečtení prvního fantastického dílu jsem se okamžitě pustila do toho druhého. Bála jsem se, že budu zklamaná. Nicméně moje obavy nebyly na místě. I druhý díl je skvělý, úžasný, parádní.

BaruSme
BaruSme
17.09.2023 4 z 5

Ačkoli mě první díl vůbec nenadchnul a usoudila jsem, že mi pokračování nestojí za přečtení, příběh mi natolik hlodal v hlavě, že jsem se do druhého dílu nakonec pustila. Stále jsem neviděla filmové zpracování, díky čemuž mě děj udržoval v určitém napětí. U prvního dílu jsem měla problém s předvídatelnosti celého příběhu, zato u druhého jsem doopravdy netušila, kam ho chce autorka směřovat. Za mě dobré, nijak složité, nijak zdlouhavé, naopak konec možná až moc osekaný a uspěchaný. Ale i přes to hodnotím knížku jako celek velmi pozitivně.

m2056
m2056
01.09.2023 4 z 5

Druhý díl je o maličko slabší ale je to dobré nelituji že jsem to četl spíše naopak.

puczmeloun
puczmeloun
29.07.2023 3 z 5

Mírně slabší než první díl (hlavně kvůli delšímu mírně se táhnoucímu začátku), o trochu více ženského spisovatelského elementu (vztahy, móda, pocity...), ale znova drsná jízda až do konce. A to zvláště v posledních kapitolách, kdy už se děj prakticky nezastavil.

18LenkA12
18LenkA12
07.07.2023 4 z 5

Kniha byla napínavá a dobrodružná jako první díl. Jelikož jsem viděla film dřív než jsem ji četla tak už jsem spoustu momentů očekávala. Stejně jak u prvního dílu mi vadil zdlouhavý popis méně důležitých scén.

Aiden888
Aiden888
12.06.2023 4 z 5

Dvojka šlape prvnímu dílu slušně na paty a rozhodně se nedá říct, že by šla kvalitou dolů. Jednu hvězdičku jsem musela ubrat za to, že mi druhý díl přišel takový zbrklý. Rozvleklý začátek, plný Katnissina uvažování, jestli je její budoucností Peeta nebo Hurikán a potom jenom pár stránek příběhu z arény. I tak je to ale slušně čtivé.

Kate3003
Kate3003
15.05.2023 4 z 5

Jedna z knih, kterou jsem strašně dlouho odkládala, přestože filmové zpracování mám ráda a viděla jsem ho už asi milionkrát.
Celý svět, který dala autorka dohromady mě prostě neuvěřitelné baví. Je zajímavé co všechno autorka dovedla vymyslet a myslím, že by z ní byl dokonalý hlavní tvůrce her. Postavy jsou dobře vymyšlené a baví mě jejich rozdílné povahy i určitý vývoj v rámci příběhu. Trochu mi chybí trochu víc emocí u Katniss, ale zas nadruhou stranu je pro tenhle typ příběhu velmi dobře napsanou hrdinkou.
Oproti filmu mi chybí pohledy do zákulisí her a myslím, že je trochu škoda, že ho autorka v knize nevyužila a držela se pouze linky, kterou vypraví Katniss. Protože co si budem povídat té holce spousta věcí nedochází a všechno vidí jen podle své vlastní logiky a jiná varianta vpodstatě nepřipadá v úvahu.
Autorka tohle naštěstí skvěle vyvažuje prostředím a stylem psaní. Příběh jsem si užila i když pořád asi budu mít radši to filmové zpracování, které se naštěstí dost drží předlohy a díky přesahům do toho co si v knize můžeme jen domýšlet působí uceleněji.

scarletblue
scarletblue
13.05.2023 5 z 5

Miluji tuto sérii. Trochu mi chyběl náhled na opačnou stranu jako byl u filmu, ale i tak to bylo nádherný. Neuvěřitelný že se film příliš neodchýlil od knihy. Samozřejmě je knížka působivější. Co mě překvapilo je, že narozdíl od filmu Katniss začíná vystrkovat růžky poté co si uvědomí, že Snowa nedokáže přesvědčit. Prostě super.

stelka_knihomol
stelka_knihomol
09.04.2023 5 z 5

Nechápu jak jsem se mohla bát, že už to nebude tak dobré jako první díl. Tahle kniha byla ještě lepší. Nemůžu uvěřit, že to tím třetím dílem všechno skončí. Tuhle sérii prostě miluju. A doporučuju i filmové zpracování, to je překvapivě stejně tak dobré jako kniha (a všichni jsou tam ještě hezčí, než jsem si je představovala).