Huggigovo proroctví

Huggigovo proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486645/bmid_huggigovo-proroctvi-Uwu-486645.png 5 3 3

Fantasy román z jiného světa, do něhož se podivnou shodou náhod dostane skupinka teenagerů. Dobrodružný příběh plný boje, magie i lásky. Nic netušícím obyvatelům Země hrozí nebezpečí mnohem větší, než by si kdo dokázal představit. Nepřítel z jiného světa. Čaroděj, kterého ovládla černá magie a jehož síla je obrovská. Při vyslovení jeho jména se třesou i ti nejodvážnější válečníci. Do jeho sbírky chybí už jen poslední složka – lidská slza, která může poslat do záhuby, ale i zachránit obyvatele obou světů – Země i Altarsie. Jak dopadne dobrodružství čtyř mladých přátel, kteří důsledkem podivné náhody mají možnost změnit osudy všech?... celý text

Přidat komentář

heliiinka
25.12.2023 5 z 5

Smekám před autorovou prvotinou. Evidentně si hodně načetl a vypsal se, než zašel s tímto příběhem do nakladatelství. Příběh má podobnou atmosféru fantasy světa jako Pán Prstenů nebo Hraničářův učeň. Čekejte trpaslíky, kouzla, putovaní..
Pro mladší čtenáře objevující kouzelný svět je to ideální. Mapa na přebalu byla milé překvapení.

jitka_dankova
13.07.2023 4 z 5

První (!!) díl pohádkové série s fantasy prvky od českého autora. Čtyři moderní puberťáci se dostanou do světa z pohádek, kde jsou loupežníci, trpaslíci, elfové, jezdci na koních a všichni hovoří takovým pohádkovým jazykem a autor si pěkně hraje i s češtinou, básničkami a nápěvky apod. Příběh sledujeme z pohledu jednoho z kluků, nechybí ani drobounká romantická linka (které ale velmi rychle přestane přikládat autor důležitost), hlavní je však putování cizí zemí, boje, učení se se zbraněmi a neustále seznamování a vyprávění příběhů. Knížka byla jiná, než na co jsem u příběhů s fantasy prvky zvyklá, taková naivní. Oceňuji, jak autor jiný svět vystavěl a že se snaží zodpovědět i na otázky ohledně společného jazyka a představuje různé jiné zvyky. Pohádka je to prostě taková domácká a domácí, prostě hodně česká. Jen důrazně doporučuji autorovi, aby sakra nějak označil, že jde o první díl. Bylo k vzteku zjistit na konci, že se pointu nedozvím, protože jsem nedopatřením četla sérii a ne krátký uzavřený příběh.


Mrožvlednici
29.01.2023 5 z 5

Mohu doporučit. Poutavá, čtivá, oddechová fantasy. Když chcete na chvíli vypnout a zmizet z tohoto světa - ideální.

Štítky knihy

pohádky elfové kouzla trpaslíci putování fantasy Pán prstenů

Autorovy knížky

2022  93%Huggigovo proroctví

Kniha Huggigovo proroctví je v

Přečtených3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x