Hu! Povídky Dědka Čucháka

Hu! Povídky Dědka Čucháka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498863/bmid_hu-povidky-dedka-cuchaka-EHq-498863.jpg 4 37 9

Arkádie (Ondřej Neff) série

< 5. díl >

FIRMA NEDOMÝ & PRUS: MAGNET NA ZÁHADY. Jedna rána bezzákluzového děla udělala z Kazika Pruse hromádku krvavého šrotu a lékař šarlatán pseudodoktor Kurz z něho udělal kyborga. Tak vznikl Dědek Čuchák, nerozlučný druh Kuby Nedomého, dobrodruha a podvodníka v oboru falešných starožitností. Oba se potloukají pestrým světem habitatů na Měsíci, především v Arkádii, méně už v Alhambře, protože tam je přísná policie. Kuba Nedomý se nechce do ničeho plést, ale zvědavost ho nezřídka vtáhne do nebezpečných detektivních pátrání. Daleko by se v nich nedostal bez pomoci Dědka Čucháka, který toho moc nenamluví (citoslovce Hu! je často maximum, které z něho lze dostat), zato robotická část jeho osobnosti umí leccos na hranici zázraku. A nezřídka i za touto hranicí. Tato kniha obsahuje sedm povídek z různých údobí jejich života v Arkádii, jak je popisován v románech Měsíc mého života, Rock mého života, Hvězda mého života a Ultimus, přičemž mezi nimi najdete příběhy napínavé, záhadné, někdy legrační, ale vždycky zábavné.... celý text

Přidat komentář

stanislav0373
15.11.2023 5 z 5

HU! Úžasně načtená audiokniha se Sašou Rašilovem. Kniha lavírující mezi detektivkou, akčním thrillerem, dobrodružstvím novodobého Verna a vtipnou povídkou. Naprostá pohodička pro každého čtenáře či posluchače. Ať už sci-fi rádi máte nebo ne, toto je opravdu lambáda!

alabra
14.08.2023 5 z 5

Zábavná dvojice, hezká prezentace audioknihy panem Rašilovem, první setkání s autorem určitě nebude poslední. Spokojenost


R47
10.03.2023 4 z 5

Skvělá žánrovka. Možná až moc detektivní, ale prostě je ta dvojice výborně vymyšlená, autorův jazyk je nezaměnitelný a i trocha nostalgie.

tlllk
25.01.2023 5 z 5

Sympatická dvojka, nevtieravé prostredie mesačného habitatu, trochu stereotypný úvod, ale zato kreatívnejší záver. Čo viac želať pri dlhej ceste autom. Ako audio to bolo fajn.

GošaGoša
22.11.2022 5 z 5

Tenhle kousek bylo potešením číst, byť to žánrově nebyla uplně moje skupina. Tempo vyprávění mi nechávalo dostatek prostoru, abych vnímala i prostředí, v jakém se postavy pohybují. Tohle mi chybí u spousty současných převážně akčních S-F a F. Hezká ukázka, že akce a drama nemusí mít vražedné tempo akčních her či filmů, aby si udržela čtenáře.

Doug
22.11.2022 5 z 5

Tahle dvojice postav mě prostě baví a styl Ondřeje Neffa mi u nich skvěle sedí. Těším se, co bude dál!

SONP
30.09.2022 4 z 5

Po mém předešlém škobrtnutí s Ultimem jsem tady byl zase u Ondřeje Neffa doma a občas někdy i v době, kdy jsem v pozdním dětství hltal jeho sbírku Zeppelin na měsíci. Osobně bych sice hlasoval pro méně zakázaných technologií a více té správné zaprášené Arkádie a ostatních habitatů (vždycky mi jejich líčení strašně zamotalo hlavu), ale vyrůstal jsem čtenářsky i s Neffovým sloupkem v Ikarii právě o tomto tématu, a tak mi to dávalo autorský smysl. 80%!

Mrshodan
08.07.2022 5 z 5

Je to mé první setkání s panem Neffem a jsem nadšená. Postavy, prostředí, děj, všechno mi sedlo. Opravdu pěkné sci-fi (povídky). A ještě - parádní obal.

chobot
12.06.2022 5 z 5

Super knížka. Poslední kousek do celku Arkádského cyklu a spousta doplňujících historek Kuby a Dědka. Velice jsem se bavil a je dobře vidět jak pan Neff zraje. Od Měsíce mého života ušel dlouhou cestu a je to čím dál lepší. Teď si dám ještě Reparátora a budu se těšit až vyjde něco dalšího.