Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky

Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96296/hruzostrasne-pohadky-pro-male-straspytliky-96296.jpg 4 41 18

Tajemnou atmosféru svými ilustracemi vytvořil Adolf Born, a tak se děti, které se rády bojí doma pod peřinou, mají na co těšit. A proč právě hrůzostrašné pohádky? Protože je děti nejen milují (dospělí ostatně také, jen jim říkají jinak), ale zároveň v nich najdou mnoho příkladů, jak mohou překonat vlastní strach. Vědomí, že rodič nebo jiný dospělý vypravěč je nablízku, dětem pomáhá, ale zápas o statečné srdce si musí vybojovat samy.... celý text

Přidat komentář

marketa3815
26.10.2023 5 z 5

Teď dočetla naše osmiletá dcera, pohádky se jí líbily moc, hlavně proto, že jsou trošku, ale opravdu jen trošku strašidelné. Taky dost obdivovala Bornovy ilustrace.

Tůčomil1234
18.12.2022 5 z 5

Velmi dobrá a zajímavá kniha. Je dost poučná a vždy mě každý příběh velmi pobaví. Doporučuji


Anitram22
12.10.2022 5 z 5

V knížce jsou krásné, ale někdy opravdu až moc, strašidelné pohádky. Četli jsme před spaním, což asi nebyla dobrá volba, avšak ne pro syna, ale pro mne. O některých se mi ještě i zdálo :-D U syna naprostá spokojenost. Kniha je navíc doplněna pěknými ilustracemi. Rozhodně doporučuji.

killy
04.09.2021 5 z 5

Jedna z originálních a zajímavých knížek pro děti. Pohádky jsou strašidelné tak, aby je pochopilo i mladší dítě. Chvilkama se děti bály tak, že jsem myslela že knížku budu muset odnést do sklepa :D ale chtěly číst další a další pohádky a když nám došly stránky, začaly jsme pohádky opakovat... Borna nemám moc ráda ale bubáci mu jdou a knížka má díky němu úžasnou atmosféru. Strašpytlíci mají rozhodně místo v naší knihovně :)

Vesmich
04.03.2021 5 z 5

Mně se nejvíc líbily ty drsnější, připomínalo mi to Prevítovi. Kupříkladu králova hláška "Proč mi jen osud zkazí každou radost?!", když vnukovi Medúza neukousla hlavu, ale místo toho se mladej vrátil a s nevěstou k tomu, je hodna zařazení do denního repertoáru. Také ty s těmi zvířátky byly parádní, kravička Bukola třeba. Takže jdu rovnou na pohádky čarodějné.

Lubošovo
10.01.2021 5 z 5

Poslouchal jsem jako audioknihu. V podání pana Somra opravdu skvělá zážitek. Neměl jsem tušení, že pan Žáček píše takhle krásně. Pohlazení pro uši i duši. Vřele doporučuju.

Metla
21.04.2020 5 z 5

Je vaše skřítě posránek, ječící při spatření pavouka, odmítající spát v pokoji samostatně, děsící se i v průběhu přísně nezávadných pořadů pro batolata na ČT:D? Je čas začít otužovat a utužovat charakter té zbabělé osůbky, připravit ji na krutou realitu! Proto jsem mé cácorce koupila „Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky“. Získala jsem totiž zcestný dojem, že se jedná o vtipná převyprávění drsnějších pohádek... No, občas se žertovnější tón projevil, ovšem Jiří Žáček drobotinu vůbec nešetří. Klasické strašidelné příběhy ze všech koutů Evropy překypují amputovanými údy, vydloubnutýma očima, vražděnými zvířaty i dětmi, kosti se lámou a krev stříká proudem - i Kulhánek s Kotletou by měli problém držet krok. Adolf Born se při výtvarném doprovodu také patřičně vyřádil, jakkoliv připouštím: jeho styl mi k dané tématice úplně nesedí.
Už v průběhu předčítání první pohádky (nikoliv úvodního Otesánka, četly jsme podle toho, jak se posluchačce zamlouvaly názvy) jsem začala silně kolísat, jestli dušičku předškolního pulce nedorazím úplně. Kruciprdel, budu s ní v pokojíku muset spát, dokud neodmaturuje! Cácorce koukaly zpod peřiny jen oči, ani nedutala... a potom: Dál, mami, dál! Ještě jednu, prosííííím. Kostěje Nesmrtelného! Babu Jagu, přečteme znovu Babu Jagu!
Zkrátka úspěch, ne-li naprostý triumf: já si odpočinula od nudných příběhů z Ledového království a moje dcerka se projevila jako typicky morbidní dítě. Však má být po kom.
Vytknout by se dalo časté opakování určitých vzorců (např. zlé macechy, protežující své dcery na úkor nevlastních), do jedné z ilustrací se vloudila trapná politická korektnost (biologická matka Černé Karolínky musí být bílá blondýna, jelikož zlá osoba přece nemůže mít stejně temný odstín pleti, jako její dobrosrdečná dcerka). Jinak dokonalá kniha pro krvelačné potomky. 90%

PetraJirků
21.11.2019 5 z 5

Více jak 30 zajímavých pohádek, pro větší děti. Velmi vtipné obrázky.

tlllk
23.09.2019 3 z 5

Tá zápletka sa trochu opakovala , hoď nakusnute jablko a vyrastie steve jobs, ale inak to bolo celkom fajn, počúvali sme to s deťmi v aute , na tri krát aby sa im to neobjedlo, ale vyzerali celkovo spokojne. Teda musím priznať že pri tých podrezaných deťoch a uťatých rukách aj mne utiekla pointa.

Kiki22
31.10.2017 5 z 5

Skvělé pohádky pro malé i velké čtenáře. Člověk tam nalezne snad všechny klasické strašidelné příběhy jak české, tak zahraniční. Dětem se krásně čtou, lze si s nimi vyhrát a vytvořit opravdu strašidelnou atmosféru, jsou tam ale i méně děsivé příběhy pro menší děti. Nikdy se nejedná o úplné šílenosti, musíte počítat s tím, že všechny příběhy jsou pořád pohádkově laděné :)

DariDerek
15.07.2017 5 z 5

naprosto skvělé čtení jak pro děti, tak dospělé. Kresby Adolfa Borna jsou skvostné. Více se rozplývám zde: https://darameganknihy.blogspot.cz/2017/07/hruzostrasne-pohadky-pro-male.html

Jadla
14.07.2017 5 z 5

Myslím, že děti se rády bojí, jen tak trošinku, ale přece. A tu správnou dávku najdou v Hrůzostrašných pohádkách. U nás teď frčí hlavně o čertech, také baba Jaga. Líbí se mi verše na závěr.

edith79
28.03.2017 5 z 5

Hrůzostrašné pohádky z různých koutů světa s laskavou dávkou humoru. Bavila mě moc, hlavně Baba Jaga, to je moje oblíbená hrůzostrašná postava z dětství.

HannyC
26.01.2017 5 z 5

Nádherná knížka ... patří do naší zlaté dětské knihotéky. Klasické pohádky psané melodickým jazykem ... při čtení nahlas budete po pár větách zcela jistě artikulovaně recitovat :)
Pokud byste snad váhali s koupí (cena opravdu reflektuje vysokou kvalitu) zkuste si přečíst třeba část Otesánka :) Uvidíte, že z obchodu nebudete odcházet s prázdnou :)

LuthyLaura
26.12.2016 5 z 5

Skvělá pohádková knížka. Některé pohádky jsou až moc...třeba o brutálních Jezinkách, co dloubou oči. Ale i tak, přesně to, co máme rádi. Pohádky ze všech koutů světa se sešly na jednom místě.

MP17
31.03.2015 4 z 5

Čekal sem tedy trošku větší "horrůrky", nicméně pan Žáček je skvělý vypravěč, takže s knihou jsem tak jako tak velmi spokojený.

iva23
08.09.2014 4 z 5

Krásné pohádky, dobře napsané, paráda.

weja
07.04.2013 4 z 5

1) Líbily se mi verše na konci pohádek
2) A taky že si věděla odkud pohádka pochází
Jinak jsou to pohádky takže to vždy dobře skončí ,ale mrtvol je tam dost!

Autorovy další knížky

Jiří Žáček
česká, 1945
1983  88%Aprílová škola
2010  91%Krysáci
1996  92%Slabikář
2015  86%Ezopovy Bajky
2007  81%Okurková sezóna

Kniha Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce23x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x