Hrozivá věštba
Případy Kim Stoneové série
< 18. díl
Na zarostlém hřbitově došlo k brutální vraždě. Oběť, Sandru Deakinovou, musel někdo hluboce nenávidět. Sandra věřila, že dokáže komunikovat s mrtvými. Živou ji naposledy viděla skupina žen, které s ní měly noc před jejím zabitím seanci. Každá z nich žádala Sandru o pomoc. A všechny lžou o tom, proč. Pár dní poté je nalezeno tělo mladíka se stejnými ranami v obličeji, jaké měla i Sandra… Kim Stoneová a její tým mají opět co do činění se sériovým vrahem – a opět vražedně málo času na to, aby zamezili dalšímu jeho řádění.... celý text
Originální název: Deadly Fate, 2023
Komentáře knihy Hrozivá věštba
Jeden z nejlepších dílů. Jedinou výhradu mám k tomu, jak Stacey přišla o mozek, notabene mozek policajtky, protože a opakovaně: "Určitě tam nikoho neviděla, to se jí asi jen zdálo" (kdo přečetl, bude vědět). A na tyhle tuposti já jsem vysazená.
Na DK aktuálně 94% od 192 hodnotících.
Zase velmi zajímavý příběh, který má spád. Tato série je velmi podařená a doufám, že bude pokračovat.
Beru s povděkem vývoj postavy Kim. V prvních dílech mě "lezla na nervy"
Vraha jsem odhalila asi v polovině knížky, a to mě baví nejvíc. Těším se na další díly!
Už 18ty diel príbehov Kim Stoneovej. Musím povedať, že tu mi Kim prišla na začiatku oveľa uvoľnenejšia než obvykle.
Čo sa prípadu týka, celkom zamotaný a klasicky, nie všetko je tak ako sa na prvý pohľad zdá. A ako obvykle, neriešia len jeden prípad, ale hneď popri tom ďalšie dva. Alebo keď berieme do úvahy aj Stacey tak dokonca tri.
Autorka zamotá hlavu, podozrivých je niekoľko, a spôsoby pátrania rôzne. Bavila ma tematika jasnovidcov, a Richard ako psychológ, celkom slušne rozobral a načrtol fungovanie "jasnovidcov", ktorí "ryžujú" na svojich dalo by sa povedať obetiach. A rozhodne bolo zaujímavé sledovať "navolávačov" na vešteckej akcii (bohvie či to takto funguje aj v realite, ale dovolila by som si tipnúť, že áno).
Za mňa opäť raz výborne napísaný a zamotaný krimi príbeh. Postavy sú také aké ich už poznáme, hoci s drobnými zmenami. Trochu mi chýbalo viac Woodyho. Ale interakcia medzi Kim a Bryantom, a Kim a Keatsom bola jednoducho skvelá. Asi jediné čo mi vo výsledku vadilo bola Stacey, a to že sa nepoučila z minulosti, a nikomu v tíme nepovedala o Birchovi. To... a ten otvorený koniec... kto má teraz čakať do vydania ďalšej časti?!
Krásný a zamotaný příběh, velmi zvláštní propojení několika různě starých případů. Opět kniha od této autorky nezklamala, doporučuji.
Za mně zatím nejlepší díl.Strašně moc mne bavilo téma kolem věštění, ezoteriky, psychologie a manipulace s lidskou myslí (Barnumův efekt).Kniha mi chvílemi připomněla styl psaní mého oblíbeného Henrika Fexeuse.Přestože autorka dokázala spoustu věcí hodnověrně vysvětlit, přeci jen nechala prostor otevřený pro další možnosti…koneckonců však víme, že věci mezi nebem a zemi skutečně existují ….
Jedna z mých nejmilejších sérií a i po tolika dílech jsem stále stejně nadšená. Kniha se četla sama, zápletka bezvadná, byla to jízda a já si ji užila plnými doušky, jsem zvědavá, co přijde příště.
Miluju tuhle série. I osmnáctý díl si drží stále vysokou úroveň. Autorka prostě umí. Baví mě, jak se v knize řeší souběžně víc případů, jak je děj i přesto stále přehledný a čtivý, a hlavně i to, jaká témata díky příběhům autorka otevírá…
Vzhledem k závěru knihy se máme určitě ještě na co těšit…
Jak bývá zvykem u této série, máte v ruce zase další vynikající krimi. Perfektní zápletka a postupné logické odhalování pachatele. Ale k top knihám autorky bych to tentokrát nepřiřadil. To závěrečné přiznání pachatele k důvodu vražd mi připadá moc jednoduché. Je to ale vyvážené spoustou informací o stylu práce senzibilů. (Asi nová móda, po Dánově Veštici a Neuerově Medzi nebom a zemou už 3. kniha s touto tématikou, kterou během měsíce čtu.)
Další kvantum vynikajících informací je o stalkingu. Ten bude tématem určitě i dalšího dílu.
Další díl série s Kim Stoneovou. A co bych o něm měl říct? Téma věštců a toho jestli opravdu mají dar a nebo jestli jsou to podvodníci je rozhodně skvělé. To jak je to celé zamotané je skvělé a vraha jsem ani omylem neodhadl. Druhý příběh, který tu je jsem ale odhadl naprosto. Na druhou stranu tady autorka rozjela linku, která je pro mě opravdu děsivá. Mnohem víc než vraždy. A tahle se v knize nevyřeší a zůstává otevřená do dalšího nebo dalších dílů. Je na co se těšit.
Na každý další díl se sérií s Kim Stoneovou se vždycky nesmírně těším. Po osmnácti knihách už mám pocit, že Kim znám osobně – jako by to byla stará kamarádka, ke které se ráda vracím. A právě tenhle pocit je důvodem, proč tahle série funguje tak dlouho a pořád skvěle.
Hrozivá věštba znovu potvrzuje, že Angela Marsons kvalitu rozhodně neztrácí. Napětí, temná atmosféra a promyšlené vyšetřování vás vtáhnou od prvních stránek a nepustí až do konce. Čte se rychle, plynule a bez hluchých míst.
Velmi oceňuji, že i v osmnáctém díle má příběh energii a nepůsobí unaveně. Autorka si udržuje svůj rukopis, ale zároveň umí přijít s novými motivy a nápady, které čtenáře pořád baví a nutí otáčet další stránky.
Pokud sérii znáte, Hrozivá věštba vás rozhodně nezklame. A pokud Kim Stoneovou teprve objevujete, tahle kniha je dalším důkazem, že jste si vybrali jednu z nejlepších krimi sérií současnosti.
Hrozivá věštba jen potvrzuje, jak vysokou laťku si Angela Marsons drží už řadu dílů. Skvělé a výborné čtení – u této autorky už snad ani nic jiného nečekám. O to víc obdivuji, že i osmnáctý díl série je stále čtivý a napínavý. Příběh má spád a už se moc těším na další a další pokračování :o)
Angela Marsons opět potvrdila své kvality. Kim Stoneová se svým týmem tentokrát čelí surovému vrahovi, jehož oběti spojuje spojuje jejich povolání, avšak každou trošku jinak.
V knize se však rozjely další dvě dějové linky a daly tak více prostoru seržantu Pennovi a konstáblyni Stacey, což je příjemné avšak napínavé zpestření.
Tentokrát jsem sice vraha odhalila, ale rozhodně mě tím kniha nezklamala. Byla to opět velmi poutavá, čtivá, napínavá a šokující kniha ze skvělé série jak jsme zvyklí.
Musím říct, že mi tentokrát bylo vraha snad i líto, když se postupně rozplete celý příběh.
Knihu nelze jinak než pochválit a doporučit
Knížku jsem si schovala na novoroční čtení a vůbec nelituji….. podle toho mě čeká rok plný super knížek:)))
Doporučuji
Tuto knihu řadím k těm nejlepším v sérii, příběh zajímavý, jasnovidci mě bavili, byla jsem napnutá, kdo za tím stojí a i co se stalo pohřešovanému chlapci
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Angela Marsons také napsal(a)
| 2016 | Němý křik |
| 2017 | Tichá modlitba |
| 2016 | Ďábelské hry |
| 2017 | Otevřený hrob |
| 2019 | Skryté karty |

85 %
65 %

Tak to byla jízda... Vraždy zdánlivě bez motivu, léta pohřešovaný chlapec (tady jsem si to sice myslela, ale kdo to nakonec byl, to jsem naprosto nečekala). Vraha jsem vůbec netipovala. A stalker, to je kapitola (kniha) sama pro sebe. Už se těším, jak to Kim vyřeší.