Hrobořadí

Hrobořadí https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309419/bmid_hroboradi-3sK-309419.jpg 4 10 5

Chcete vědět, co mají za lubem dva podivní turisté, kteří se ubytují v zašlém kempu? Proč se na totéž místo vydává psychicky labilní Pavel Velc? A proč s sebou bere kamaráda, kterého nikdo jiný nevidí? Co skrývají útroby pustého penzionu Zátiší? Co číhá hluboko pod záchodovou mísou? A přežije vůbec někdo? Chcete to vědět? Pak se vydejte na pátrání po temné minulosti a možná ještě temnější přítomnosti jednoho rodu. Ano, deprese, přízraky, zácpa … a spousta mrtvých. To je Hrobořadí! Hororové romaneto od spoluautora úspěšných povídkových knih Mrazivé příběhy a Výprodej nočních můr.... celý text

Žánr:
Horory

Vydáno: , Nová Forma
více info...

Přidat komentář

Morbidus
15.09.2020 4 z 5

Super záležitost! Atmosféra by se dala krájet, zvraty jsou překvapivé a „hlavní“ monstrum je přesně takového druhu, jaký mám v osobní preferenci. Jen je škoda toho nadbytečného vysvětlování ke konci příběhu, které veškeré předchozí klady poněkud uzemní. Přesto jsem s knihou velmi spokojený a určitě ji mohu doporučit.
V knize se taktéž objevilo několik povídek od autorovy dcery; je to ten typ příběhů, který osobně vnímám spíše jako „obrazy“ (na čemž nevidím nic špatného). Nemůžu říct, že by ve mně zanechaly hluboký dojem, ovšem také nemůžu tvrdit, že by nebyly vkusně napsané. Příběhem, který ke mně svým obsahem nejvíce přilnul, byl Pokoj.
Řadíte-li se k lidem, kteří si sebou berou knihu i na toaletu, v tomto případě si to dobře rozmyslete... :-)

minimonisek
12.09.2017 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila, jelikož mám ráda knihy od pana Bočka. No a nezklamala. Děj byl napínavý a konec hororový. Jen těch exkrementů tam na můj vkus bylo trochu víc, než jsem čekala. Ke konci knihy číhaly skoro na každé stránce. :-D


martinstefko
22.10.2016 4 z 5

Petr Boček ukázal, v čem je jeho síla. Jsou to skvěle napsané postavy a zajímavý vývoj, který je tak nějak plynulý, ale přesto vás dovede překvapit. Nebýt toho, že finále je nesmírně vysvětlující a atmosféra se v takovém případě tříští, tak by si kniha zasloužila ještě vyšší hodnocení.

kristina6651
18.10.2016 5 z 5

Neotřelý, zábavný ale i napínavý příběh, který se čte sám. Hlavní hrdina není superman, ale obyčejný člověk s těmi nejobyčejnějšími lidskými problémy. Za těmi se ovšem skrývá celkem nefalšovaná hrůza. Není nouze o humor ani napětí... skvělé čtení.

eraserhead
22.09.2016 4 z 5

Ryze česky pojatý horror kterak se hlavní hrdina své zácpy zbavil. Opravdu. To české specifikum není žádné negativum ale naopak. Hrozně moc pomáhá a dává příběhu neopomenutelnou atmosféru. Boček tentokrát táhne celou káru příběhu sám, kolegu Zubíka nechal odpočívat a byť to jde z románu poznat, ani to není nic negativního. Něco tomu chybí, ve smyslu jejich společné tvorby (například nadbytek trojteček) ale nechybí nic příběhu. Ten v Bočkově (a Zubíkově) stylu koliduje mezi lehce švandrlíkovským, typicky čeksým humorem a ryzím horrorem, kde se Boček nebojí zacházet až do nechutných detailů (základní průvodní premisa zápletky je parádní). pokud bych měl něco vytknout, tak obsahově ve střední části výrazný ústup horroru v podstatě čistě detektivní linii (ovšem s krásnými a potěšitelnými odkazy) a možná kingovksy doslovný protažený závěr ve stylu "tak teď vám tedy řeknu jak to vlastně bylo" (nic z toho ale neovlivňuje kvalitu čtení a příběhu) a z technické stránky přemíru uvozujících vět mezi přímou řečí. "Prostě je tam toho," namítl trochu zklesle Eraserhead "tak nějak moc v každé půldruhé přímé řeči." Obecně vzato ale, tentokrát ze sólové, strany pana Bočka spokojenost. Docela bych si to dokázal představit jako film. který by nemusel být vůbec špatný. A jo, když už je v závěru knihy několik krátkých povídek autorovy dcery (oproti ostatním je Rodina jak obsahově tak formou velmi zajímavá a dobře napsaná), očekával bych ji její medailonek.