Hrobník a jiné mystické povídky

Hrobník a jiné mystické povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355316/bmid_hrobnik-a-jine-mysticke-povidky-N92-355316.jpg 3 32 11

Jak budou vyřešeny dávno uzavřené či promlčené zločiny na životech? Tajemný telefonát, který nezaznamenala žádná telefonní ústředna, záhadný dopis podepsaný ďábelskou rukou, spiritistické kroužky, investigativní pátrání novináře či obyčejná potřeba svěřit se a ulevit černému svědomí – to jsou některé z námětů povídkového detektivního souboru, jehož tématem je Smrt ve všech svých podobách. Staré případy znovu ožívají, nabývají děsuplných kontur a potvrzují vědomí, že zlo odpradávna provázejí jako siamské dvojče obyčejné lidské vlastnosti – žárlivost, strach, pomsta a touha po mamonu či moci.... celý text

Přidat komentář

Romanka89
21.12.2023 4 z 5

Za mě čtivé krátké povídky, ideální když člověk na čtení nemá moc času. Některé mě samozřejmě bavily více, některé méně, ale celkově hodnotím velmi kladně.

uzivatel83509
07.08.2023 2 z 5

Od knihy jsem čekala něco jiného... jak už psala evca7271 - některé povídky byly lepší a některé mě nebavily..


evca7271
21.07.2023 3 z 5

Některé povídky byli pěkné a některé slabší.

Sybelle
23.02.2022 3 z 5

Série převážně kriminálních povídek s nádechem nadpřirozena, které je někdy skutečné.
Povídky se dobře četly. I když se jedná o krátké příběhy, postavy jsou dobře vykreslené a příběhy zajímavé. Přesto, že si dokážete někdy tipnout konec, stále je to napínavé a čekáte na odhalení. Pro volné chvíle, kdy se člověku nechce číst nějaký román, jsou tyto povídky dobrá volba.

stju
16.07.2021 3 z 5

Když jsem se začetla do povídek Antonína (Zdeňka mladšího) Jirotky, okamžitě se mi vybavily pocity, které jsem vždycky měla při čtení brožovaných knížek, které jsem si dříve kupovala do vlaku nebo autobusu, aby cesta lépe utíkala, případně na dovolenou. Nechci autorovu tvorbu vůbec zlehčovat, naopak velmi oceňuji, že povídky rozhodně nejsou podle jedné šablony: některé jsou vážné, k zamyšlení, jiné humorné, případně nepředvídatelné s nádechem mystiky nebo úplně klasické krimi, ale vždy zaujmou a pobaví. Navic náročnější čtenář v povídkách najde i odkazy na díla i autory klasické literatury, které autora zjevně ovlivnily. Takže za mne - v této době jako čtení na dovolenou rozhodně doporučuji.

Arkagas
13.07.2021 3 z 5

povídky Zdeňka Jirotky znám a mít je ucelené v knize je skvělé. Mám za to, že i naši autoři umí napsat fajn "mystické" čtení, které čtenáře potěší a nemusíme číst zrovna Poa a jiné klasiky. Výhoda této knihy je v tom, že povídek je tu spousta, nejsou dlouhé a tak si můžete čtení dávkovat jak chcete.
Některé jsou slabší, některé jsou lepší, tak jak je to vždy. Za vůbec nejlepší asi považuju Hrobníka, jehož obsah zdobí i obálka knihy (ach ty koně, ano.. :-D), ale pro čtenáře co mají rádi tajemno a nechtějí se moc pitvat v nějaké dlouhé knize je to skvělá volba :)

martina.tim
03.10.2018 5 z 5

Mnoho knih od českých autorů nečtu. Respektive vůbec. Ale tuhle jsem si vybrala protože jsem měla chuť na nějakou tu "záhrobní" a tajemnou tématiku. Můžu říct, že mě převážná část povídek bavila. Na odpočinek a relax byla knížka fajn.

DominaCZ
29.04.2018 3 z 5

Trochu jednodušší, ale ujde to.

oolinkaa
07.02.2018 2 z 5

Tak povídky mě fakt nebavily.nektere jsem ani nečetla.

levánoha
10.12.2017 4 z 5

Pěkné oddychové čtení, asi nejvíce se mi líbila povídka Samara.

Warden
01.11.2017 5 z 5

Povídky z nichž většina už vyšla v edici Krimi-Signál. Jestli u nás umí někdo psát tajemné, až mystické povídky s detektivním nádechem, je to Antonín Jirotka. Jeho povídky mne baví vždy, čte se to samo a tato kniha není vyjímkou. Pevně doufám, že budou následovat další knihy tohoto autora. Pošmákl jsem si od začátku do konce.
Ad Krimi-Signál. Tam mně kromě povídek pana Jirotky neskutečně bavily příběhy, které psal Jiří Margolius. Detektivní kancelář Ostrovid, její majitel Viktor Rys a jeho sekretářka Stela Uličná. To bylo něco parádního! Kdyby tohle tak vyšlo souhrně...Ale J.Margolius je po smrti, takže asi smůla :(

Kniha Hrobník a jiné mystické povídky je v

Právě čtených1x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce12x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x