Komentáře knihy Zlomený rytíř
Za mě spíš ne. V knížce se toho vlastně na 400 stranách moc nestalo. Hlavní pár se choval dost nesmyslně, vždycky se rozhádali, pak se potkali a jako kdyby se nic nestalo, a tak pořád dokola. Kapitola, ve které se odehrával pohřeb, byla dojemná, ale jinak byla kniha zoufale průměrná a nedotažená.
Od autorky jsem nedávno četla i jinou sérii, která mě velmi bavila. Ale tady mám pocit, jako kdyby to snad psal někdo úplně jiný...
„Na život a na smrt“
U této knihy jsem velmi rychle pochopila, proč sama autorka psala o tom, jak náročné pro ni bylo ji dokončit. Čtení bylo emočně vyčerpávající, místy bolestivé a zároveň silně vtahující. Příběh Knighta a Luny působí jako neustálá hra na kočku a myš, plná nevyřčených pravd, lží a strachu něco ztratit. O to víc mě překvapovalo, kolik neupřímnosti mezi nimi bylo, přestože jejich pouto působilo hluboce a neoddělitelně.
Knighta jsem si dlouho nedokázala zařadit. Postava, kterou jsem původně vnímala úplně jinak, mě často dráždila, ale právě tenhle rozpor a jeho postupný vývoj byl jednou z nejsilnějších částí knihy. Emoční hloubku příběhu ještě umocňovalo prolínání s osudy Deana a Rosie, které působilo přirozeně a velmi silně. Pro mě je to kniha, která se dostane pod kůži a zůstane tam.
(SPOILER) Příběh lásky Luny a Knighta mě až tolik neoslovil, ale u příběhu Rosie a Deana jsem si hodně pobrečela.
Čistý masaker. Neskutočne nabité emóciami. Na tento pár som sa veľmi tešila, detská láska, hľadanie samého seba.. ale príbeh Rosie a Deana? Ježiš to mi roztrhalo srdce.
Dočtení této knihy jsem musela natahovat, abych tolik nebrečela, ale stejně se mi to nevyhlo. Bylo to pro mě hodně emotivní, ale nádherné.
Ufff, tak tady jsem si pobrečela.
Když jsem četla příběh Rosie a Deana, váhala jsem, jestli pokračovat - téma cystické fibrózy mi je blízké a často bývá v knihách zkreslené. Ale Shen mě překvapila a knížku jsem přečetla jedním dechem.
Když se Rosie objevila znovu, věděla jsem, jak to skončí, a bylo to pro mě hodně citlivé téma. I tak byl celý příběh krásný a emotivní.
Knight byl postava přesně dle mého gusta a jeho pouto s Lunou mě nenechalo od knížky odejít.
Příběh je smutný ale krásný! A já se jdu pustit do posledního dílu, tyto postavy mi budou vážně chybět.
Knížky, které mě rozplakaly, bych spočítala na prstech jedné ruky. Tohle je jedna z nich…
Tohle bylo vážně dobrý. Dlouho jsem ničeho nebrečela. Občas ukapne slza, ale tady...
Hlavně ty kapitoly o Rosie, panebože...
Za dobu co už jsem něco od Shen přečetla jsem byla takhle omámená asi jen jednou. Tahle knížka mě po hodně dlouhé době donutila k pláči a to k poměrně srdcervoucímu. Asi by se tak nestalo kdybych už neměla přečtenou původní sérii hříšníků, ale to nemění nic na tom, že i když člověk očekává lehké čtení ,ve finále tomu tak vůbec není.
Luna i Knight nebyli obyčejní a tak tomu mělo být a proto bylo přirozené, že když dělali chyby, tak pořádný.
Strašně se těším na další díl.
Pokud potřebujete dávku věrnosti, dramatu, dlouhodobého přátelství, lásky, nedorozumění, dospívání, závislosti a přemýšlení o životě a smrti, je tahle kniha stvořena přímo pro Vás.
Upřímně podle popisu jsem od knihy čekala něco méně náročného a trošku větší oddychovku. Příběh ovšem nabízí něco jiného. Chválím zajímavé postavy a stejně i tak jména hlavních hrdinů - Knight a Luna. Bylo zajímavé sledovat vývoj jejich vztahu z dětství do bohužel ne úplné dospělosti. Příběh sám o sobě byl zajímavý, ale mírně mi vadil věk hlavních postav - upřímně v dnešní době je opravdu málo lidí ve věku 18 a 19, kteří by zvládli přemýšlet jako postavy této knihy. Každopádně prostě jsem si věk odmyslela a knihu dočetla se vším všudy, protože až na tenhle bod za to rozhodně stála a autorka moc hezky píše. Bylo vidět, jak se postavy v průběhu děje měnily a formovaly se. Poslední třetina knihy byla smutná, ale zároveň nabídla hezkou budoucnost. Takže pokud máte někdo zájem o knihu, od které čekáte kapku zamyšlení, lásku a nějakou tu intimní chvilku, doporučuji.
Další skvělá Shenovka, která se mě rozhodně líbila o dost více než první díl série – Rozmazlená princezna, ale zase ne tolik, abych ji dala plné 4
Luna a Knight bývali v dětství kamarádi a i přesto, že po prožití trauma Luna onemněla, Knight se kvůli ní naučil znakovat a byl pro ní velkým ochráncem. Název knihy naprosto odpovídá tomu, jak bych Knighta popsala – byl neskutečně zlomený, ale za některé jeho chování bych mu dala pár facek. Jejich cesty se rozjedou, to když Luna odchází studovat na vysokou školu, ale stejně se znovu setkávají a Luna pomalu a jistě znovu nachází svůj hlas.
Za mě to byl skvělý emotivní příběh (při posledních kapitolách mě i ukápla slza). Tyhle dva to k sobě neuvěřitelně přitahovalo a mě příběh prostě bavil.
Teď jsem zvědavá na poslední (u nás zatím vydaný) díl téhle série.
(SPOILER) Tak jako jsem plakala u příběhu Rosie a Deana, tak jsem plakala i u této knihy. Velmi silný příběh, i když Knight mě strašně štval většinu času
No teda to bola jazda. Nie pri vsetkych knihach placem, ale tu som plakala. Pribeh mi zo zaciatku liezol na nervy ale postupne som sa do toho dostavala a teda (nebudem nic prezradzat) autorka to vie pekne zamotat. Uz asi aj viem preco som knihu teda knihy odkladala malo to tak byt a teda bola to jazda ... Emocionalna jazda
Zlomený rytíř byl na můj vkus zlomený až dost a choval se jako idiot, ale druhá stránka pohledu...byl to zlatíčko :-)
Jako vážně se takto dneska získává dívčí srdce? Dělat ze sebe děvkaře, být závislý na kde čím a pak si dělat naschvály.....Docela se divím, že mám všechny zuby v pořádku....skoro celý příběh jsem jimi skřípala, jak mě ty naschvály rozčilovaly :-D
Ale je pravda, že i přesto všechno mě to nutilo číst dál a dál. Je to peckovně napsaný příběh......autorka to ani jinak neumí!
Jednu hvězdu určitě přidávám za kapitoly Rosie a Deana......tak krásný, silný, dojemný a zároveň smutný příběh, který vás dohání až k slzám.
I přesto všechno, knihu ráda doporučím .-)
Nejsilnější byl začátek a konec příběhu, zejména odcházení Rosie. Uprostřed jsem měl dojem, že Luna se chová nerozumně, jiná holka by Knighta dávno opustila. Ale věděla svoje a byla zamilovaná, nakonec jí to s Knightem vyšlo a nic nebylo tak, jak to zpočátku vypadalo.
(SPOILER)
„Co když zítřek nikdy nepřijde?“ Tahle věta se mi už navždy vryla do hlavy a ani pořádně nevím proč. Ale přesně taková je tahle kniha jsou v ní momenty které se mi dostaly hluboko pod kůži a už je nikdy nevymažu. Zlomeného rytíře jsem četla už podruhé a musím říct že tentokrát jsem ho vnímala úplně jinak. Při prvním čtení před lety jsem byla soustředěná hlavně na romantiku a chemii mezi postavami. Teď když jsem ho přečetla po druhé jsem víc vnímala příběh jako celek, jeho hloubku, témata a emoce které v sobě nese. A možná proto na mě působil ještě silněji než tehdy. Knight moje láska. Krásný, věrný a doslova zlomený rytíř se zlatým srdcem. Milovala jsem jeho humor, jeho výstřední styl a to jak byl hrdý na to kým je. Miloval Lunu otevřeně bez ohledu na to co si kdo myslí. Jeho láska byla ryzí. Byl dokonale oddaný. Měl ale i svojí temnou stránku kterou v něm ale vyvolal alkohol, strach ze ztráty matky která by ale znamenala i rozpad jeho rodiny a bolest z odmítnutí od jediné holky kterou kdy miloval. Luna tichá květinka která si musela najít svůj vlastní hlas. Mám jí ráda je hodná, chytrá a milující. Chápala jsem jí v tom jak byla uzavřená a introvertní. Často jsem se v ní viděla. Chápala jsem i to že byla mladá, snažila se být nezávislá a hledala samu sebe ale občas mi přišla vážně sobecká. Líbilo se mi ale že se probíralo i jaký dopad na ní měl odchod Val. Celkově ale jejich příběh byl chaotický a plný bolesti která šla cítit z každé stránky. Knight a Luna byli jako jedno srdce které se rozpůlilo protože spolu neuměli komunikovat ale chápala jsem proč to pro ně bylo těžké. Nejsilnější moment v této knize…Rosiina smrt. V knize postupně vidíme jak se její stav zhoršuje a jak se loučí se všemi a pak číst pohřeb z Deanova pohledu to bylo pro mě srdcervoucí. Brečela jsem. Rosie je i důvod proč mi Luna přišla sobecká. Měla jsem pocit že Knighta v jeho bolesti nedokázala podržet. Viděla že jeho máma umírá, slíbila Rosie že tu pro něj bude a pak… nebyla. V tomhle mi přišla sobecká protože právě v těch nejhorších chvílích měl být někdo vedle něj. On šel za ní hned když se dozvěděl že Val zemřela i když byl nemocný i když byl ublížený a sám trpěl tak přesto šel a prosil se jí o to aby tam pro ní mohl být. Ale ona pro něj to samé neudělala. Ke konci tam pro něj byla ale štvalo mě že v průběhu knihy moc ne. Knize se probírají velká témata jako rodina, přátelství, láska, bolest, psychické problémy, komunikace, alkoholismus a další a to jí dává hloubku. Co mi ale vadilo byl nápad že Dean skončí s Dixie biologickou matkou Knighta. Chápu že je ještě mladý, že si zaslouží znovu najít lásku ale já se sobecky nedokážu přenést přes to že by mohl milovat někoho jiného než Rosie. Taky se tu objevila Daria a já si jí zamilovala ještě víc. Vaughn měl v této knize taky svojí roli způsobil chaos ale bez něj by se to nepohnulo. Taky mi vadí epilog proč se museli stát rodiči tak mladí? To samé Daria která se měla teprve vdávat. Přišlo mi to zbytečné. Pokud měli mít dítě tak fajn ale mohl tam být větší skok než jen pár měsíců.
Doporučuji všem protože na takovou knihu se jen tak nezapomíná.
Knizka se mi docela libila, az na to ze Knight me unavoval tim jeho detinskym chovanim. Celkove ke stval jak se choval. U konce mi ukapla slza ohledne maminky Knighta. Ale konec byl super
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
sex sport první láska mutismus, oněmění alkoholismus střední školy smrtelné nemoci adoptované děti pro dospívající mládež (young adult) spisovatelky americký fotbal láska z dětstvíL. J. Shen také napsal(a)
| 2019 | Vicious: Divoká láska |
- Zlomený rytíř / Kniha za knihou
- Dojemný příběh Luny a Knighta! / http://www.svet-mezi-radky.cz

86 %
77 %

(SPOILER) Vůbec se mi do téhle knihy nechtělo - před týdnem jsem dočetla první sérii hříšníků a Rosie a Deana jsem si oblíbila nejvíc ze všech. Bylo divné pár dní potom, co jsem brečela nad jejich happy endem, brečet nad její smrtí. Ale jinak se mi ta knížka moc líbila, chápu, proč autorka tohle udělala, přesto bych si přála, aby to dopadlo jinak. Ale v životě nejsou jen happy endy.