Hrdinové Pacifiku

Hrdinové Pacifiku https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318389/mid_hrdinove-pacifiku-v0j-318389.jpg 5 42 17

Strhující příběh z tichomořského bojiště. Marsh, Mick a Tommy. Tři nerozluční kamarádi z US námořní akademie. A samozřejmě Glory, krásná a nedosažitelná žena, o kterou usilují všichni tři. Jeden z nich ji nakonec získá, ovšem do jejich osudů krutě zasáhne válka. Píše se totiž rok 1941 a Japonci právě zaútočili na Pearl Harbor... Tato kniha bohatě odmění všechny čtenáře milující pulsující akci v takřka filmových kulisách, neohrožené hrdiny, ale i lásku a romantiku.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Válečné

Vydáno: , CPress
Originální název:

Pacific Glory , 2011


více info...

Přidat komentář
Boby17
Boby17
01.05.2023 5 z 5

Výborná knížka, která mi románovou formou přiblížila válku v Pacifiku. To, co jsem jako mladík hltal v knížkách Miloše Hubáčka, zde bylo ve zkratce představeno na příběhu tří přátel - námořníka, pilota a zdravotní sestry. Příběh je velice čtivý a vřele ho doporučuji všem zájemcům o historii.

konicekbily
konicekbily
26.02.2023 4 z 5

Je těžké se do knihy začíst, asi to bude pro mne nezvyklý autorův styl. Já jsem ale hledal informace o tom, jak probíhala válka mezi Japonskem a USA v Pacifiku - konkrétní popis bitev. A toho tam je plno. Hodně naturalistické!


Makaja
Makaja
14.11.2021 4 z 5

Tak nějak napůl. Mám ráda válečné romány a k letcům mám jisté historické pouto. Jenže tady jsem narazila na to, že se mi to nečetlo moc dobře. Prostě mě to nevtáhlo a místy i trochu nudilo. Nevím proč vlastně. Nebylo to ani tak příběhem nebo hlavními hrdiny, spíš stylem psaní, asi. Dala bych tři a půl.

lenka3p
lenka3p
07.11.2021 1 z 5

Snazila jsem se zacist, ale opravdu mi to neslo. Nebyl mi sympaticky ani jeden z hrdinu. Unikli vzdy o vlasek, aby vzapeti prisla jeste horsi rana, ale i z te vyvazli (temer) jako jedini... Miss knihy uplne na facku. Nebavilo me to a zhruba od tretiny knizky jsem hodne preskakovala.

klikas
klikas
22.08.2021 4 z 5

Taková KODovka. Hodně překvapila. Epicky :)

karel0684
karel0684
16.03.2021 4 z 5

Po dlouhé době jsem se dostal k válečnému románu. Kniha mne dost chytila a zaujala. Přátelství, láska a povinnost v době války. Celkově velmi povedené

Alenka_pokorna
Alenka_pokorna
06.12.2020 5 z 5

Příběh vypráví průběh 2. světové války v Tichém oceánu očima dvou přátel a absolventů námořní akademie. Jeden je námořníkem, druhý pilotem střemhlavého bombardéru. Přestože jsem se při čtení musela často soustředit, především kvůli podrobnému popisu zbraní, bitev a lodí a mnohému z toho nerozumím ani teď, příběh mě brzy naprosto pohltil a také vzdělal. Silný, syrový, reálný. Hlavní hrdiny, přestože nejsou dokonalí, nelze nemít rád. Příběh přibližuje každodenní život námořníků, letců, zdravotních sester, kteří se účastnili bojů v Pacifiku a ukazuje všechny strany války včetně těžkých rozhodnutí důstojníků, statečnosti, přátelství, povinnosti, smrti, ztrát i lítosti. Na konci mě mile překvapilo i zmínění útrap válečných přeživších. Vážně neskutečný, a přitom skutečný příběh. Dokonalost.

venda99
venda99
21.10.2019 3 z 5

Kniha mě nechytla. Jediné plus bych dal za popis bitev. Samotný děj knihy není žádná hitparáda. V dialogu jsem se často ztrácel, která osoba vlastě mluví. Někteté myšlenky nebo fakta absolutně nedotažené. Kdybych neměl alespoň minimální přehled o dějinách tak bych spoustu věcí nechyt.

Jerry.69
Jerry.69
24.06.2019 5 z 5

Naturalisticky popsané bitvy a letecká střetnutí v románě na základech historických událostí v Pacifiku. Děj plyne, nudné pasáže téměř žádné, velmi povedená kniha.

jarin58
jarin58
22.05.2019 5 z 5

Autentické vyobrazení bojů je tak skvělé,že čtenáři nedovolí knihu odložit.Obrovský zážitek a všem milovníkům válečné literatury doporučuji.

AlenaF
AlenaF
26.07.2018 5 z 5

Skvělý román. Historické nepřesnosti jsem příliš nezkoumala. Měla jsem problém se od knihy odpoutat, tak mě příběh doslova vtáhl do děje. Velmi se mi to líbilo. Doporučuji k přečtení.

pejty
pejty
23.05.2018 5 z 5

Velice zajímavý a čtivý válečný román, který čtenáře provede bitvami v Pacifiku za druhé světové války a přitom ještě stihne vyprávět strhující příběh několika hrdinů. Četlo se to jedním dechem od první až do poslední stránky.

Akorát člověk, který očekává přesné historické informace, tak bude maličko zklamaný, neboť autor si maličko tyto fakta pozměnil (jména torpédoborců a jejich kapitánů a také průběh některých bitev).

Květ
Květ
02.12.2017 5 z 5

Tento válečný román rozhodně nešetří popisy útoků a bitev, ve vodě i ve vzduchu v období II. světové války, po hlavním útoku na Pearl Harbor. Prvně jsem měla obtíže zorientovat se ve vší té válečné technice, munici, některé názvy jsem vůbec neznala, ale když jsem se do knížky začetla, rozvinul se přede mnou velice poutavý příběh, kde ke konci jsem nad odvahou a chrabrostí i uronila slzu. Kniha je vyprávěná z mužského pohledu, láska v tomto románu je spíše na pozadí dění, ač se to dle anotace může zdát být jinak. I proto je tento román možná vhodnější spíše pro pány, kteří si v něm naplno užijí vřavu bitvy a celé válečné atmosféry. Nicméně nezklamal mě.

Rodaw
Rodaw
09.06.2017 5 z 5

Miluju příběhy z 2.světové války a tahle knížka pro mě byla trhákem, po kterém jsem dlouho toužila! (až jsem si ho samozřejmě koupila, tento scénář je u mě vždycky stejný:D)
Kombinace války, přežití a samozřejmě lásky mě nikdy neomrzí a tyto příběhy hltám.
Hrdinové Pacifiku nejsou klasickou love story, knížka na mě působila trošku víc hluboce, hodně psychologicky, možná trošku víc "těžce". Je to hodně popisů přímo z válčení - zbraně, zranění, smrti.. což mě bavilo, ale zase je pravda, že ty popisy možná byly občas až moc podrobné a třeba popisem zbraní jsem ani nerozuměla:-)) Ta láska je tam spíše na pozadí... Bavilo mě sledovat osudy hlavních hrdinů ..
Příběh možná působí trošku pochmurně a místy depresivně, ale mně to k tomu celé sedělo... Knížka se mi nečetla úplně lehce ve smyslu, že bych ji hltala, ale jsem za ni rozhodně ráda. Dle mého by mohla zaujmout i náročnější čtenáře:)
A konec je prostě... dostal mě:)
Takže abych to shrnula: pro mě jsou i lepší knihy z této doby spojené s láskou (např. Nejtemnější hodina, Utajená léta atd atd), ale tenhle se mi taky líbil a doporučuji:)

encyklopedie
encyklopedie
30.04.2017 5 z 5

...kdo si oblíbil velkofilm Pearl Harbour, určitě najde cestičku i k této knize...na pozadí války v Pacifiku se odvíjí příběh přátelství, všudypřítomné lásky a dobře popsaných válečných scén...i po 80 rokách může vzniknout dobrá kniha, která se dá zařadit do rubriky - Světový válečný román

mynamail
mynamail
16.03.2017 5 z 5

Ačkoli nejsem nijak vášnivá hltačka válečných knih, tak tady jsem ani nedutala. Nádherný příběh zakomponovaný do válečných let bojů v tichomoří. Pilot - rebel a hazardér Mick mně byl velice sympatický, oblíbila jsem si Marshe - kapitána na válečné lodi, který měl srdce na pravém místě, byl protikladem Micka. I za války může být chlap "na měkko" a zůstat přitom chlapem.
A to vše i s popisem taktiky bojů, techniky fungování leteckých základen... rozhodně tyto partie ale nebyly únavné.
Několikrát jsem sáhla i po mapě a zkoumala, kde se vlastně děj odehrává.
A - a to se mi už dlouho nestalo - posledních 100 stran jsem proplakala....
Doporučuji!

ivousekk
ivousekk
16.01.2017 4 z 5

Líbilo se mi to. Bezva čtení pro všechny, co mají rádi příběhy na pozadí skutečných historických událostí. Pro všechny, co mají rádi napětí a budou netrpělivě číst, aby věděli, zda hlavní postavy přežijí, nebo ne. Pro všechny, kteří si chtějí rozšířit obzory a dozvědět se víc, než jen to, co učí v hodinách dějepisu. Pro všechny, co si rádi přečtou příběh, i když na konci není vždy happy end...