Hřbitov prasátek

Hřbitov prasátek https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201573/bmid_hrbitov-prasatek-201573.jpg 4 67 12

Začínají prázdniny a do obce Labská Stráň přijíždí rodina učitele Josefa Vodrážky, která si zde pronajala na léto chalupu. Josef, jeho žena Jana, a jejich dcera Jarmilka, která trpí nechutenstvím, jsou z chalupy a jejího okolí nadšení. Hned první večer se Josef seznámí s podivínským sousedem Hroudou, který si jednak rád přihne, ale ještě raději mluví o tom, že přijeli do kraje, jak on říká, „tajemnýho, kterej každýho poznamená a změní“. Jestli a jak se rodina Josefa Vodrážky změní a jak ji poznamená tajemno a magie, se dozvíte, když se začtete do řádek komediálního „gastronomického“ hororu, který byl inspirován knihou Stephena Kinga Řbitov zviřatek.... celý text

Přidat komentář

JosefPluhař
20.08.2017 2 z 5

Bohužel nedočetl jsem. Nechal jsem se ovlivnit procentem hodnotících, což dle mého rozhodně neodpovídá. Je to opravdu prázdná povídka, nezaujme, nenadchne, napětí se nedostavuje. Ztráta času...

anonymous8
30.01.2016 5 z 5

Klasická oddychovka , která se nedělá něčím jiným. Takový konverzační humor se skvělými dialogy psanými lehkým perem.


palec
09.12.2015 4 z 5

Jednohubka bez hlubší stopy,ale velmi lehce se čte.

Kašpar007
22.11.2015 5 z 5

Co autor sledoval napsáním této knížky?! Možná jsem hlupák, ale já bych řekl, že mu šlo o pobavení čtenáře. A já, jako čtenář, jsem pobaven byl, takže účel knihy byl splněn. Tohle je oddechovka v tom pravém slova smyslu. Nemusíte nic řešit a jen se bavíte. Za mě OK.

Ali Ahmed
20.06.2015 5 z 5

Krátké svižné a zábavné. Chvílemi dost ujeté. Kdo má rád pořádně ulítlé dialogy, ten si užije.

JanaKrakova
16.05.2015 4 z 5

Príma oddychovka. Nikdy by mě nenapadlo, že Bobíka ze Čtyřlístku lze použít jako "strašidlo", ale jak je vidět-možné to je :-) Úzkostlivě slušný Josef se svou ženou. Lehce protivná a rozmazlená Jarmilka. Zemitý primitiv Hrouda. Ti všichni mě pobavili.

marlowe
17.04.2015 2 z 5

Tuhle nedlouhou novelku (nebo spíše nabobtnalejší povídku) jsem skousnul při odpoledním kafíčku – a vlastně ani nevím, co si o ní mám myslet – respektive CO autor jejím napsáním sledoval (kromě zjevné snahy "něco napsat").

Je to taková prvoplánová hříčka, ve které oceňuji určité "napojení" na známý Kingův román, ale to je tak asi všechno. Možná by pomohlo zásadní přepracování, provedené pod přísným redaktorsko-dramaturgickým dohledem, ale na to už je asi pozdě.

Vlastní příběh od samého počátku zápasí s dějovou plošností a samotný text pozůstává jen z nepřesvědčivých popisů a pohříchu prkenných, papírem šustících dialogů.

Autor si může – pro mě za mě – vymyslet sebenepravděpodobnější story (vůbec nic nemám např. proti mluvícímu plyšovému praseti nebo proti Josefově "mimosmyslovému vnímání", pakliže to vše je součástí příběhu), ale reakce postav na běžné podněty musí zůstat uvěřitelné a musí vycházet z reálného života a obecných zvyklostí – a v tomhle punktu Hřbitov prasátek kulhá na obě nohy – jinými slovy: postavy mnohdy jednají (a mluví) tak, jak si přeje autor, a nikoli tak, jak velí logika věci.

Ty dvě hvězdičky dávám jednak za snahu (sám moc dobře vím, jak těžké je dovléci příběh do zdárného konce), jednak za povedený "prasečí" motiv, který se jako červená nit vine celou novelou – a taktéž za ten příjemně napsaný doslov…

maphiosso
05.02.2015 3 z 5

Příjemná, na nic si nehrající oddechovka na jeden večer (a ještě vám z něj kus zbude). Znalost parodovaného originálu není nutná, protože Hřbitov prasátek je jím inspirován opravdu jen velmi volně. Oceňuji i záměr nabídnout tuto novelu ke stažení zdarma. Pobavila mě a rád autora podpořím koupí jeho dalšího (případně dalších) ebooků.

Andy74
30.11.2014

Tak nějak si pokládám otázku .....panebože co to je?? Ze začátku jsem se bavila díky humorným hláškám, pak se mi to ale nějak zvrtlo a já se přestala v těch všech prasatech orientovat..........neumím si to v hlavě uspořádat a soukromě si dávám jeden bezvýznamný bod za přečtenou blbost týdne...

Možná až dospěju k tomu, přečíst si předlohu, změním názor a nasypu si tady popel na hlavu ....

Mina7
04.09.2014 5 z 5

Právě jsem dočetla. Bezva oddychovka. Pobavila. I když neznám parodovaný originál - a ani ho nehodlám číst, neb horory ráda nemám.

avel
25.04.2014 5 z 5

Vtipné, milé a pěkně čitelné, takže paráda :) Některá slovní spojení by stála za zapsání :)

lazarus
24.04.2014 3 z 5

Hrozná konina. Až na dva vtipné momenty slabá parodie na Řbitov zvířátek. Čekal jsem trošku víc. Styl vyprávění mě moc nesedl a přišlo mě to jako slohovka studenta. Jarmilka mě byla hodně nesympatická. Ale kvůli tomu civilizovanému praseti dávám aspoň tři hvězdičky.