Hrady z písku

Hrady z písku https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364347/bmid_hrady-z-pisku-Gl4-364347.jpeg 3 78 24

Když je všechna naděje pryč, jak se dá přežít? Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Sandcastle Empire , 2017


více info...

Přidat komentář

knihomolka20
28.03.2023 2 z 5

(SPOILER) Tuto knihu jsem dočetla asi do půlky a potom jsem ji odložila, a to nerada odkládám rozečtené knihy ale tady to opravdu nešlo. Ze začátku byl děj skvělý a líbílo se mi jaký spád děj nabral, jenže potom to začalo být jeden zvrat za druhým. Prakticky na každé druhé stránce byl nějaký zvrat a vždy, když to vypadalo, že se děj někam posune objevilo se něco a děj se vrátil zpět na začátek. Proto jsem tuhle knihu nedočetla a dávám jí dvě hvězdičky.

inachisio
13.09.2022 3 z 5

Bylo tam pár zajímavých myšlenek a skvělých slovních obratů. Ale jinak popisně i obsahově velmi slabé, s chybami v příběhu a naprosto nijakým koncem.


ydnac
28.05.2022 1 z 5

Dávám jednu hvězdu za krásnou obálku, ale jinak mě kniha vůbec nebavila.
Dočetla jsem ji, leč bohužel mi připadá, že to pro mě nemělo smysl.
No i to se stává...

laura
12.05.2022 3 z 5

Komukoli se může stát cokoli, ať si to zaslouží, nebo ne...

Příběh Eden je jako hrad z písku - zajímavý, neotřelý, iluzorní. Zdálky krásný, zblízka už tolik ne. A když foukne vítr - zmizí...

...možná je to právě vědomí, že nám nikdy nemůžou vzít všechno...

Netypické a zajímavé. Ale místy i dost zmatené - ztrácela jsem se v tom. Jako by autorka příběh doslova stavěla na "vodě"...

Kdysi dávno byl svět plný snů, navzdory zlomeným srdcím, láskám a zklamáním...

Každopádně to bylo čtivé a bavilo mě to dost na to, abych chtěla vědět, jak to dopadne. Nedá se předvídat vlastně nic, protože příběh je stejně proměnlivý jako hrady z písku - nikdy nevíte, kdy ho spláchne déšť...

...všichni silní lidé se jednou zlomí...

Příběh, který po čase zasype písek. Ale vlastně se mi to docela líbilo.

Ellis03
10.12.2021 4 z 5

Byl to zajímavý námět a četlo se to Dobre. Co se tyce vědecko-technicke stránky, ani jsem se moc nesnazila to číst nějak pozorně a pochopit to. Místy mě rusily až příliš poetické popisy, ze kterých mi nebylo moc jasné, coze se tam teda vlastně stalo.
Možná to bylo spatne načasování a kdybych četla knihu jindy, udělala by na mě větší dojem…

BetyN.
27.09.2021 1 z 5

Kniha se sice skvěle četla, ale v polovině jsem ztratila o příběh zájem. Možná se na tom podepsala moje čtecí krize, ale bohužel jsem ji nedočetla. Přišlo mi to nelogické a nedokázala jsem přistoupit na to, jak to autorka vymyslela.

Adel822
21.09.2021

(SPOILER) Z této knihy mám velmi smíšené pocity, často se mi stávalo že jsem vypadávala z děje a nechápala jsem o čem hrdinové mluví a odborné termíny mi také úplně nesedli.
Na druhou stranu je ale kniha velmi čtivá a ani chvíli jsem se u ní nenudila a dokázala mně vtáhnout do děje, možná je to tím že jsem ji četla na dovolené u moře. U knihy mně chyběl více do detailu rozvedený konec klidně bych tak kapitolu dvě přidala. Ale nakonec i přes pár chybiček se mi kniha velmi líbila a nejvíce naťuknutý milostný vztah hlavních hrdinů který by tam na můj vkus mohl být obsáhlejší. A ještě na konec plusové body za obálku ta je překrásná.

popeluška
24.08.2021 5 z 5

Jsem z knihy nadšená, moc se mi líbila. Četla se jedním dechem. Budu na ni dlouho vzpomínat :-)

knihomolkaMist
09.04.2021 4 z 5

Tak tohle mi sedlo!
Kdybych tuto knihu měla popsat, popsala bych ji jako hi-tech Prokletý rok říznutý s hrou Green Hell :D
Na knihu se mi v knihovničce prášilo neskutečně dlouho. Nebudu lhát, trochu jsem se jí bála.
Naprosto zbytečně, samozřejmě.
Neskutečně jsem si to užila. Postavy i styl psaní mi sedly.
Jen škoda, že není víc dobře napsaných knih s tímhle tématem...

Áža707
15.03.2021 3 z 5

Příběh se četl velmi dobře, děj skvělé ubíhal. Někoho možná překvapí vyprávění v první osobě. Zajímavý je i prolínání současnosti s myšlenkami hlavní postavy a nebo s nějakými názory, co ve společnosti jsou. Kapitoly jsou celkem krátké a některé z nich jsou úplně mini, ale myslím že to má gradovat děj, či upozornit na zajímavý fakt.

Dystopie je můj oblíbený žánr a i u téhle knihy musím ocenit nápad celého světu a převratu v něm. Bohužel musím říct, že zde bylo plno možností, které autorka mohla rozvinout či doladit, ale ke zklamání čtenářů toho nevyužila na 100%. Rozhodně by zde byl dobrý potencionál k druhému dílů, ale podle goodreads se jedná o standalone. Třeba autorka do budoucna překvapí.

Příběh vám dá plno otázek a na plno z nich bohužel nenajdete odpověď a závěr knihy vám v tom doopravdy nepomůže, protože vám dá ještě víc myšlenek a vlastně nic pořádného nevíte.

Eden je obyčejná postava, která se snaží jen přežít a rozhodně nečekejte superhrdinku. I ostatní postavy nejsou úplně k zahození, Lonan je úplný zlatíčko a celou dobu mě fascinovalo, jak skvěle jednal v krizových situacích.

Příběh vám připraví zvraty, které doopravdy nečekáte a tají se vám nad nimi dech. Opravdu jsem vývojem knihy byla velmi překvapená. Jak jsem již psala výše, tak konec mě zamrzel, protože kdyby se jednalo o sérii, bylo by to velmi napínavé zakončení dílů. U standalone je závěr velmi otevřený a je jen na vaši fantazii, co se dělo následně.

⭐ 3/5

kubakubikula
05.12.2020 4 z 5

Super nápad. Trochu mi vadil styl psaní v 1.osobě, působilo to trochu jako deník, ale jinak tomu nemůžu moc vytknout.

teer.h
28.09.2020 4 z 5

Skvělé "oddychové" čtení. Po knížce jsem sáhla hlavně díky její krásné obálce a pravdou je, že jsem čekala úplně jiný příběh. Nicméně i tak se mi kniha líbila :) až na některé pasáže, které jsem moc nechápala dávám 4 hvězdičky.

veronika0269
17.09.2020 3 z 5

Chtěla jsem si odpočinout - proto tahle knížka. A chvílema jsem hltala každou stránku, ale poslední pětinu jsem dočetla spíš z povinnosti. Myslím, že překlad je opravdu špatný - občas jsem některé pasáže nechápala. A asi už začínám být otrávená z YA scifi - ať už knižní nebo seriálový - na začátku má někdo dobrý nápad, který ale utopí v nelogických monolozích a citech a chování hlavních aktérů. Kde jsou uvěřitelné Hunger Games, kde celý svět i chování postav aspoň trochu dávalo smysl (typu: teď řeším to, jestli přežijem, ne s kterým chalanem budu chodit, to si necháme na pak)

denydean
02.08.2020 4 z 5

Oddychové čtení pro letní den .

ANDY403
23.05.2020 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si koupila, protože jsem ji viděla u některých booktuberů v knihovně a zárověn jsem na ni narazila ve slevě a kvůli její obálce jsem podlehla....
Po tom, co jsem si udělala asi 10x rereading Selekce, jsem toužila po něčem akčnějším a tak jsem popadla tuhle knihu.
Po tom, co jsem přečetla prvních cca 50 stránek, jsem si udělala o knize obrázek, že to bude takové holčičí dobrodružství v Útočišti, kde odhalý tajemství...
Po tom, co zmizela Finnley, jsem nečekala, že se vrátí, ale ona se vrátila a dokonce s ní byli i 3 KLUCI- to jsem nečekala, ale neříkám, že nebylo fajn sledovat vztah mezi Eden a Lonanem.
A velké vyvrcholení, že Eden najde svého, několik let údajně pohřbeného otce, živého, jsem také nečekala.
Celkově jsem si knihu představovala jinak, ale nemůžu říct, že jsem zklamaná...(nebo aspoň ne tolik, jak jsem si myslela).
Jen jsem moc nechápala systém, který nastolili Vlci a nechápala jsem moc, co se stalo v den Nula.Jejich svět byl plný nástrah a tajemství a oni jím proklouzávali.
U toho konce.....Přišel mi utnutý strašně rychle.....Prostě to chtělo ješte, tak 50 stránek.
Kniha byla čas od času zajímavá a napínavá, ale většinou se moc vlekla nebo měla až moc přehnaný děj, ale i přes to si určitě pořídím 2.díl pokud vyjde, protože, chci zjistit jak svrhnou Vlky a rozbourají systém, protože k tomuto má konec našlápnuto (je velmi otevřený).
A poslední takové menší minus- Eden strašně často vzpomínala na Birche a často bylo zmíněno, že byl postřelen, ale nikde nebylo zmíněno, co přesně provedl (tedy pokud mi to někde neuteklo mezi řádky:).
Knihu řadím mezi takové slabší YA dobrodružství s nádechem menšího románku.

lucygreen
01.05.2020 3 z 5

Prvních 100 stran byla opravdu bomba! Po dlouhé době konečně něco poutavého, svižný příběh od kterého se nešlo odtrhnout. Potom uprostřed knihy to byla opravdu nuda, skoro až na odložení knihy. A konec byl zase o trochu lepší. Každopádně to nebyla podle mě úplná katastrofa (líbilo se mi prostředí ostrova a jeho atmosféra), tři hvězdičky si kniha zaslouží.

Princezna22
20.02.2019 2 z 5

Tak neuvěřitelnou slataninu jsem nečekala. Myslela,jsem že to bude něco jiného a ne tohle.. Dost jsem zklamaná :(, zase zavádějící anotace!! Příběh pro mě absolutně nedával smysl.. Nejspíše patřím do skupinu náročných čtenářů.. A to jsem si myslela, jak krásný příběh to bude.. Už jen kvůli té překrásné obálce.. Zdání zase klame,škoda :(

domino1701
07.02.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila hlavně díky netypickému a originálnímu příběhu. 1 hvězdička chybí kvůli konci. Přišel mi takový urychlený a odbitý...

any333
23.11.2018 5 z 5

Před začátkem čtení jsem očekávala něco jiného, třeba detailnější představení, co se odehrálo tuším asi až někde ve čtvrté kapitole. Souhlasím sice s názorem, že první část má být nabitá akcí přesně tak, aby dokázala zaujmout, ale autorka to zde možná trošku přehnala, protože jsem si připadala jako neplavec vržený do ledové hlubiny a musela jsem se mnohokrát vracet a číst znovu, abych pochopila. Úvod mi přišel dělaný jako pro zasvěcené, třeba jako druhý díl a nebo něco po nastíněném prologu. Na scéně se znenadání objevují čtyři postavy, co zpočátku téměř nedokážu rozeznat, a jakýsi cíl v nenávratnu. Po zakotvení se sice situace zlepšila a já si konečně všimla jejich typických charakterových rysů, avšak nějaký dalekosáhlejší význam znovu pokulhával. Tehdy jsem přišla na to, co se mi bude z celé knihy zamlouvat nejvíce; Edeniny vzpomínky a hořká nostalgie, když nám bude vyprávět, jaké to bylo před oním převratem. Donutilo mě se nad tím docela zamyslet, takže bych to označila jako to nejkladnější a pro mě nejvíce zajímavé.
Začetla jsem se ale skutečně až tehdy, když se objevily další postavy a jejich křehké navazování vztahů se pro mě stalo tahounem, abych dál obracela stránky. Později se tahle potřebnost vytratila, protože se děj o trochu víc zamotal a objevily se už naprosto patrné prvky pro to, aby mohl být tento příběh nazván young adultovkou. Předtím bych to označila spíš za normální dobrodružné sci-fi, kde se ale tolik nehrálo na zapůsobení na mladistvé. Možná to tak bude připadat jen mně, ale prostě mi přijde, že pro YA žánr byl vývoj prvotních událostí dost neokoukaný.
U konce jsem každopádně byla lehce napnutá, přestože se tak trochu vyplnilo to, co jsem čekala. Finále taky přináší nový pohled na budoucí Edenin svět, protože se dozví nové skutečnosti. Pro mě to znamená, že nechám případné další díly osudu; když na ně narazím, přečtu je, když ne, myslím, že mi to zase tak vadit nebude.

orinka3
31.10.2018 odpad!

Taková slátanina určená puberťákům. Jestli pobaví aspoň je? Rádoby sci fi, nuda, nic moc se neděje, pořád se vzpomíná, ach jo. Pro velmi nenáročné čtenáře, když není co lepšího po ruce. Když si vzpomenu na Bídné roky, Konec civilizace...dnes už asi píše každý.

Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy knížky

Kayla Olson
americká
2018  61%Hrady z písku

Kniha Hrady z písku je v

Právě čtených2x
Přečtených99x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce106x
Chystám se číst98x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x