Hráči se smrtí

Hráči se smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425925/bmid_hraci-se-smrti-Oxi-425925.jpg 4 72 20

VIRTUÁLNÍ SVĚT JE LEPŠÍ NEŽ SKUTEČNÝ. A ČEKÁ V NĚM VRAH. Zvláštní agentka FBI Rose Blakeová se obtížně vzpamatovává z neúspěšného zatčení bestiálního sériového vraha. Nový případ, v němž jde o smrt muže pracujícího na převratném počítačovém programu, by ji mohl přivést na jiné myšlenky. Jenže vyšetřování se začne ubírat nečekaným směrem... Technothriller Simona Scarrowa a Leeho Francise začíná jako klasická záhada zamčeného pokoje. V bytě, který vyhořel, najdou hasiči mrtvého muže sedícího u počítače. Někdo ho krutě mučil a pak zaživa upálil. Místnost byla zamčená zevnitř, okna nevypáčená a bezpečnostní kamery na chodbě domu nikoho nezachytily. Přesto sousedka zaslechla z bytu mužův zoufalý křik: „Dost... dost, Iris!“ Zdá se, že půjde o to, zjistit, kdo je Iris, jak se nepozorovaně dostala do bytu i z něj, a pak ji dopadnout a usvědčit. Jenže mrtvý Gary Coulter měl na sobě v okamžiku smrti zvláštní gumový oblek, a navíc byl klíčovým členem týmu, který se podílel na citlivém projektu souvisejícím s obranou Spojených států. Vyšetřování proto přebírá zvláštní agentka FBI Rose Blakeová se svými kolegy a předpokládá, že jim ministerstvo obrany, které projekt zadalo, poskytne všechny potřebné informace. Ovšem projekt byl tak tajný, že Rose musí nejdřív přijít na to, oč vlastně jde, a pak teprve hledat vraha.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

Playing With Death , 2017


více info...

Přidat komentář

soukroma
02.06.2023 2 z 5

Mne odradilo, když jsem se dočetla v doslovu, že kniha je založena na rozhlasové hře, kterou napsali bratři Alex, Lee a Simon už v roce 1995, pak z toho ještě udělali TV seriál... Očekávané technologické zajímavůstky jsou tedy hodně starého data.
Začala jsem sice číst, ale ani prolog, kde si nechali uniknout sériového vraha z lesů, ani Rose a její další postup mne nezaujaly.
Simon je rozhodně lepší historický vypravěč.

marekB78
17.11.2022 5 z 5

Moc mě ta knížka bavila. Má to hodně zajímavé téma a není to jako jiné detektivky. Každému to nemusí sednout, ale mě to pohltilo...


čef
19.05.2022 4 z 5

Scifi z blízké budoucnosti o pronásledování sériového vraha. Inovace oproti mnoha podobným je zakleta v kouzelném obleku umožňujícímu cestování za zábavou. Také se zjevuje inteligentní avatár jako deus ex machina. Takže celkově je zde probíráno mnoho etických a morálních otázek kolem života ve virtuálu. Jinak nic moc.

Calie
05.05.2022 4 z 5

Čekala jsem něco trochu jiného a byla jsem mile překvapena. Námět naprosto skvělý a tolik zapadající do dnešní doby. S mými tipy, kdo je vrahem, jsem byla totálně vedle. S čím musím souhlasit je to, že v knize je až možná přehnané škatulkování všech mužů do jedné skulinky, tohle mě vyloženě nebavilo. Je zda poměrně dobře nastíněné dilema mezi klasickými zákonnými tresty a trestem ošklivou smrtí. Docela ráda bych si přečetla nějaké pokračování a zažila trošku více toho virtuálního světa :-)

Johny_H.
22.03.2022 5 z 5

Velice zajímavý nápad a moc jsi tuto knihu užil. Jediné co se dá vytknout, že byla chvílemi jednostranná, proti mužům a moderním technologiím. Ano dojí se najít zlý muži a špatné moderní technologie, ale tato knížka to místy vidí hodně černobýle stylem (Názor/Chování jednoho je průser celé řady která s tím souvisí. Je-li to muž je to chyba všech chlapů a všichni jsou v tomto stejní.) Neříkám nutně že to tak v této knize je jen to na mě tímto stylem místy působilo a proto nemohu dát tuto knihu do doporučovaných knih. Nic méně 5/5 si zaslouží i tak.

Ivushaak
02.02.2022 4 z 5

Knížka se dobře četla, trošku mně připomínala knihy od Chrise Cartera, jen byla méně drsná. Zajímavé téma, ale poměrně rychle člověku dojde o co v knize vlastně jde a kdo je pachatel.

tulip131
24.08.2020 4 z 5

Všichni jsme sledování. Vždycky po sobě zanecháme nějakou stopu. Někde je nějaká Diva. To jak ti tři umřeli bylo vymyšleno suprově.

witko
19.08.2020 3 z 5

Nápad dobrý, ale na mne se to hodně vleklo. Nemělo to takový spád, jaký bych u této literatury očekával.

LutherKing
20.06.2020 2 z 5

Začátek slušný, prostředek nuda, konec super.

Petula.N
02.06.2020 5 z 5

Za mě naprostá pecka. Téma originalní, nic takového jsem ještě nečetla. Od knížky se mi jen těžko odcházelo. Víc takových knih ! :)

Luci-27
01.04.2020 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla. Hodně mě bavila i tím jak byla výjimečná co se týče originality virtuálního světa. Konec a rozuzlení případu mě překvapilo.

Zlatinka.Emilly
05.12.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila, byla zajímavá tím, jak postavy vstupovaly do virtuálního světa. Tři zločiny, které nebudou nikdy potrestány. Ale ruku na srdce: nezasloužili si tito pánové, aby byli potrestáni za své zločiny? Zajímavé bylo, jak se příběhem prolínaly dvě rozlišné linie zločinů a zločinců. Díky za takové agenty jako je Rose, kterým záleží na tom, aby spravedlnosti bylo učiněno zadost.

trudoš
19.10.2019 3 z 5

Přestože Simon Scarrow a Lee Francis přicházejí s atraktivním tématem, dějově si příliš neporadili s koncepcí, protože s tím nejzajímavějším přijdou až v poslední třetině. Do té doby zápletka nejistě přešlapuje, sama netušíc, jakým směrem by se vlastně chtěla vydat. Navíc mě trochu iritovalo natahování základního motivu, kdy čtenář víceméně od začátku tuší, jak se věci mají, ale detektivům to trvá přes dvě stě stran, než objeví guľôčku v jamôčke. Nehledě na to, že ačkoli byl román napsán v roce 2017, nepřicházejí tvůrci vlastně s ničím, co by tu už nebylo na papíře od dob myšlenky na umělou inteligenci či virtuální realitu. Další slabinou jsou hlubokomyslné dialogy na téma škodlivosti sociálních sítí a závislosti na internetu. Nejde o to, že by nešlo o aktuální problémy, ale to zpracování působí jednoduše dětinsky.
A tak musím hodnotit jako průměr a to pouze díky hrstce dobrých nápadů. Jinak ovšem zklamání, od spisovatele parádních historicko-dobrodružných románů jsem zkrátka čekal víc.

Haduwig
03.09.2019 4 z 5

Scarrow se nám od centurionů Catona a Macrona přesunul do detektivních vod a virtuální reality a přechod to není vůbec špatný. Je to čtivá kniha se zajímavou pointou. Jediným problémem je, že vraha uhodnete dříve než vyšetřovatelé. Ale na chvíli se cítíte jako monsieur Poirot.

Vlaďkaa4
25.07.2019 4 z 5

Kniha se čte velmi dobře,ma to spád. Jen od poloviny byla trochu předvídatelná. Nicméně za přečtení stojí. Omezení kybernetiky by asi nebolo moc od věci

Simona838
03.07.2019 2 z 5

Pro milovniky VR, PC her. Sci-fi detektivka. Prvni cast knihy skvela, druha cast se odehrava prevazne ve VR, ktera se prolina s realem. Cekala jsem neco jineho. Za mne zklamani. Sci-fi me moc nebere.

Venda693
11.06.2018 5 z 5

Pro mě jedna z nejzajímavějších a pěkně napsaných knih. Nutnost pro fandy virtuální reality. :)
Můžeme se těšit na další díl, na konci knihy je napsáno: Těšíme se na spolupráci s nimi u dalšího dílu série.

klokan.1905
04.06.2018 5 z 5

Hráči se smrtí...
Doposud jsem od Simona Scarrowa četl historickou sérii Cato (mimochodem, ta je vynikající)...
Už jenom z tohoto důvodu jsem byl zvědavý, jak zvládne autor zcela odlišný žánr... Těžko říct do jaké míry mu v knize vypomáhal spoluautor Francis Lee... Docela zajímavá byla i zmínka o tom, že Francis Lee je bývalý žák Simona Scarrowa (učil historii)...
Hlavní hrdinkou knihy je zvláštní agentka FBI Rose Blakeová a parta lidí kolem ní... Ta v knize pátrá jednak po uprchlém sériovém vrahovi Shanu Koenigovi a dále se snaží objasnit různá záhadná úmrtí, kterých v knize postupně přibývá...
... jsem všude ... Kdo si knihu přečte, pochopí... ;-)
Za mě 4,5*

rlupinek
29.05.2018 2 z 5

Moje první setkání s tímto autorem. Detektivka to není úplně špatná, způsob provádění vražd je tak nějak mrazivý vzhledem k nástupu obliby virtuální reality, nechybí napětí - zkrátka napínavá detektivka... Avšak do té doby, než se na scéně objeví Diva. Jakmile odhalila svoji identitu, měl jsem v tu chvíli chuť čtení ukončit. Jenže mi bylo líto času stráveného nad 3/4 knihy, tak jsem ji dočetl, ale už ne s takovou chutí...

Allla9
25.05.2018 5 z 5

Knížka má spád a napětí. Stojí za to si ji přečíst, nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Autoři knihy

Simon Scarrow
britská, 1962

Kniha Hráči se smrtí je v

Právě čtených2x
Přečtených91x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených3x
Knihotéce88x
Chystám se číst52x
Chci si koupit17x