Hrabě Monte Cristo 2 (třísvazkové vydání)

Hrabě Monte Cristo 2 (třísvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61990/bmid_hrabe-monte-cristo-ii-dil-ZtM-61990.jpg 5 298 19

Druhý svazek obsahuje 3. a 4. díl. Pro své okolí je Edmont Dantés úspěšný muž, věrný snoubence Mercedes a oddaný otci. Nenávist, sobectví a chamtivost Dantése zabíjí: vězeň z pevnosti If je ztracen. Touha po svobodě, přátelství s abbé Fariou a bohatství zrodí Monte Crista, symbol romantického ideálu, synonymum pro spravedlnost. Villefort, Danglars, Caderousse v něm poznají démona pomsty. Monte Crista určuje zrada. Monte Cristo znamená sílu a sebevědomí. Monte Cristo je podobenstvím o nekonečné moci peněz. Zosobuje velkolepé dobrodružství života, oslavuje mimořádného jedince. Monte Crista naplňuje očistná láska. Třídílný román Hrabě Monte Cristo je snad i fiktivní autobiografií Alexandra Dumase staršího, v níž skryl autor to, čím a kým chtěl být. ISBN pro soubor: 80-207-1132-5... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Historické romány

Vydáno: , Odeon
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Přidat komentář

PitoR
29.03.2024 5 z 5

Gróf pomsty – 2. diel!
V každej dobe i spoločnosti sa nájdu tchori, ktorí sa neštítia ničoho, ani tých najohavnejších skutkov, len aby v konečnom dôsledku profitovali. A je úplne jedno, či je na čele spoločenstva kráľ, cisár, prezident alebo ministerský predseda. Koľko cynizmu a zloby musí byť v takých jedincoch, keď neváhajú klamať, podvádzať a bez mihnutia oka poslať do väzenia nevinného človeka?!
Skvelý román – klobúk dole, pán Dumas!!!!!

Margherita_N
14.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Edmond Dantes už není Edmond Dantes, ale nový člověk, který vyplaval z moře poté, co se zbavil rubáše a přeřízl i pouto k železné kouli, která ho měla stáhnout ke dnu. Zrodil se odhodlaný muž, který dokáže sebevědomým manévrováním s lodí přesvědčit posádku, že ten povyk na Ifu je kvůli jakémusi uprchlíkovi, aniž by padlo podezření na něj. Jakmile se trochu oklepe a má zase lodní lana v ruce, zpráva o tom, kolik let ve vězení strávil, ho popožene k rychlému jednání. Je čas prozkoumat ostrůvek, na který ho odkázal zemřelý vězeňský druh, a pak se vydat do města a zjistit, jestli na něj ještě někdo čeká a jak to tenkrát všechno bylo. Jakmile Edmond zjistí, že to na něj narafičili, a že to zjistí brzo, můžou se všichni těšit na pomstu. Příběh plyne jinak než první díl, s jinou atmosférou danou proměnou hlavního hrdiny. I tenhle díl je moc dobré čtení.


danny_21
31.10.2021 4 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Třetí díl se věnuje přemístění Edmonda do Paříže, kde začíná splétat nitky vedoucí k plánované zkáze třech rodů a díl čtvrtý především dává ochutnat první dávky vendetty prokurátorovi de Villefort - 80 %

Kutcho
30.06.2021 5 z 5

Opäť excelentný príbeh, ktorý pôsobil dosť odlišne oproti prvému dielu. Prvá kniha pojednáva o záležitostiach, ktoré väčšina ludí pozná, ako väzenie a útek, pričom táto mi skôr pripadala ako od Dostojevského alebo Tolstoja, kedy sa tu riešili predovšetkým spoločenské pomery.
Skvele napísané, úžasné postavy, jedinečné dielo, ktoré stojí za prečítanie.

Artim
06.03.2021 5 z 5

Velké přípravy, tak bych shrnul druhou knihu, tedy 3. a 4. díl série.

Zatímco v první knize se Monte Cristo zrodil, v této s veškerou grácií a noblesou rozvíjí podmínky své pomsty.

Užíval jsem si ten ryzí tajemný charakter oproštěný od velkých emocí, to gentlemanství, nenucenost a přirozenost boháče, který veškeré své úsilí koncentruje do jediného bodu - dokonalé pomsty.

Těším se na poslední knihu, kde už se vše rozjede naplno.

Dédečko75
19.01.2021 5 z 5

Skvělé, skvělé a ještě jednou skvělé

rosalee3974
29.11.2020 5 z 5

Druhý díl Monte Crista se mi líbil mnohem víc než první. Děj už je o něco napínavější, zápletka se pomalu rozplétá a i prostředí, v němž se děj odehrává, je velmi zajímavé. Nemůžu se dočkat na samotné rozuzlení!

HŠ
02.09.2020 4 z 5

Moc se mi líbí ta doba, o tom bych mohla číst cokoliv i bez zápletky.

Páájinka
18.07.2020 5 z 5

Ještě nikdy jsem knihu nečetla a stejně jako první díl, mě čtení bavilo. Jsem zvědavá na další.

KristinTj
08.03.2020 5 z 5

Výhodou čtení oblíbených knih po dlouhých letech je objevování dříve nepovšimnutého, ocenění dříve podceněného. Zatímco ve 12 letech se mi svíralo srdce a vstávaly vlasy na hlavě z temného příběhu v Auteuili, teď jsem si vychutnala kapitolu Jak zbavit zahradníka plchů, kteří mu ožírají broskve. A mým novým hrdinou je starý pan Noirtier.

Miroslav077
02.03.2019 3 z 5

Rovnako dobrá ako jednotka.

Kuža007
25.11.2018 5 z 5

Dumas dokazuje i tomto díle, že je vynikající spisovatel historických románů.

Lessana
11.09.2018 5 z 5

Dokonalé pokračovanie napínavého príbehu! Spočiatku sa mi zdalo, že do deja akosi prirýchlo pribúda priveľa postáv, no majster krásne, akoby len tak vysvetlí všetky súvislosti, aby sme zrazu pochopili, že všetky postavy majú v príbehu svoje konkrétne miesto. Zápletiek je rovnako požehnane, no to vôbec neprekáža, keďže vieme, k akému cieľu všetko smeruje. A tu si dovolím poopraviť všeobecnú mienku - cieľ nie je pomsta. To by bol Dantes sprostým hlupákom. On je však čestný, spravodlivý, múdry, odvážny a chrabrý. Preto, hoc sa sám nominoval za akýsi nástroj výkonu spravodlivosti, len (ne)nápadne poodkrýva zločiny zlosynov, ktoré by vyplávali na povrch o čosi neskoršie (keďže na každého raz dôjde, pravda) a tak či tak by priviedli dotyčných zločincov ku koncu, k akému sami svojím celoživotným konaním smerovali. Lebo, akú zasejeme príčinu, taký zožneme dôsledok. To je zákon vesmíru, platiaci pre všetkých. Bez výnimky.

dia.riedl
28.01.2018 4 z 5

3. a 4. díl je, spíš než o příběhu, o postavách, jejich vztazích, osudech. Edmond Dantes zosnuje svou pomstu, pomalu ale odhodlaně a se vší genialitou. Neskutečně mě bavily momenty, kdy se vám propojily informace z první knihy a vám v hlavě cvaklo takové to uvědomění.
Naprostá pecka!

Yorika
22.01.2014 4 z 5

Příběh pokračuje.Dantes je na svobodě a vše se připravuje k velkému finále.Z bezstarostného mladíka se stal zahořklý, tajemný muž, toužící po pomstě.A pomsta bude sladká.Líbí se mi Dumasův styl psaní.Především jeho popis karnevalu v Římě je úžasný.Jako by se člověk na chvíli sám ocitl v mumraji masek a prožíval atmosféru spolu s postavami v knize.

Jack Bauer
02.11.2013 5 z 5

Jeden z mých nejoblíbenějších historických románů. Různé filmové podoby jsem viděl několikrát snad všechny, nikdy si tento obehraný příběh točený stále dokola a nová filmová zpracování nenechám ujít. Pomsta je naprosto dokonalá, takhle bych se mstil všem politikům a kriminálníkům, aby poznali to utrpení co způsobují jiným. Šibenice by byla pro ně vysvobozením.

kowalenska.m
25.02.2013 5 z 5

Vážně se mi líbí hlavní postava. Tajemno. Také jsem byla vděčná za konec. V příběhu je také hezké, jak si Dante se svými postavami hraje. On nikoho neušetří. zvlášť pokuď druhý je opravdu tak zkažený. pomsta byla podle mě také oprávněná. Spíš mě zaráželo, že jedná ve jménu Božím. Vražda, jako vražda. a to i když jsem na jeho straně.

vitavita
11.03.2012 5 z 5

Pomsta může začít - oprávněná.

lady
15.12.2011

Prostě skvělá kniha.