Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání)

Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111463/bmid_hrabe-monte-christo-ii-dil-Tai-111463.png 5 22 3

Druhý svazek obsahuje 4.-6. díl. Strhující příběh pomsty Edmonda Dantese od jeho útěku z vězení v hrozivé pevnosti na ostrově If až po dokonalý, rafinovaný plán, jak po mnoha letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historie

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Přidat komentář

sajanka
19.07.2023 4 z 5

V mládí jsem knihy Alexandra Dumase přímo hltala. Dnes se ráda podívám na příběhy zpracované ve filmu. Hrabě Monte Christo je klasika, která nestárne.

danny_21
08.11.2021 5 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Sága o nespravedlivém uvěznění, přerodu prostého mladíka ve vypočítavého a vzdělaného aristokrata a důmyslné pomstě nad svými někdejšími protivníky na které se nabalí i další obětí z řad všech tří rodů. Autor se vyhnul i očekávanému finále, takže za mě mimořádná kvality a jedno těch klasických děl, které nestárne - 90 %.


Politre
30.07.2021 5 z 5

Jedno z těch monumentálních děl světové literatury, které by si měl přečíst opravdu každý, o cestě pomsty Edmonda Dantese, kdy úprk z pevnosti If je jen pouhým začátkem. Četl jsem nádherné velkoformátové vydání z roku 1975 rozdělené do dvou svazků od MF s nádhernými ilustracemi od manželů Bromových, které celé vyprávění podtrhují. Nezapomenutelný zážitek od krále dobrodružných románů, který nestárne ani po téměř 200 letech.

Kniha Hrabě Monte Cristo. Kniha druhá (dvousvazkové vydání) je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce36x
Chystám se číst6x