Hrabě a kráska

Hrabě a kráska https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171504/hrabe-a-kraska-171504.jpg 4 10 3

Věčná sbírka série

< 152. díl >

Camfield série

88. díl

Krásná Donela Colwynová se vrací ze školy v Florencii a těší se na sezónu v Londýně. Ihned po příjezdu jí však její nevlastní otec domluví sňatek se svým starým přítelem, lordem Wallinghamem. Zděšená při představě, že se má vdát za muže, dost starého aby byl jejím otcem, Donela prchá. Na útěku se setká s bavičem Basilem Banky a jeho "Kráskami". Jedna z dívek v souboru je však nemocná a tak Donela souhlasí, že ji nahradí na večírku hraběte Huntingdona. Když se ocitne v kompromitující situaci prchá z peerova domu a náhodou zaslechne plány s cílem hraběte zlovolně poškodit...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Earl Rings a Belle , 1990


více info...

Přidat komentář

reader.007
27.02.2020 3 z 5

(SPOILER) Donela sice přišla o otce, ale matka je pořád štramanda, takže brzy upoutá pozornost prachatého souseda. Svatba z čisté lásky k materiálnímu zaopatření je otázkou času a výhody to nese i Donele, která se díky tomu může dovzdělávat. Když se ale po pár letech vrátí z penzionátu, brzy podezřívá žárlivého otčíma, že je mu milá asi jako trn v patě a že by se jí rád zbavil. Podezření se definitivně potvrdí, když je jí oznámeno, že její půvaby nalezly ocenění u jiného obstarožního pracháče, načež Donela, asi z obavy, že by tolik štěstí naráz nemusela unést, si pro jistotu zbalí fidlátka a vydá se do neznáma. Hned v prvním dostavníku narazí na trojici komediantů a ti jí nabídnou ochranu, když zaskočí za marodící kolegyni. Naštěstí po ní nechtějí plné nasazení, protože striptýz ji v penzionátu neučili, přesto zaujme hostitele natolik, že se jí v noci nasáčkuje do pokoje v domnění, že jde o lehké děvče… Pár veselých momentů, trocha napětí a obvyklá porce romantiky... Jak já jsem ráda že ty knihy nejsou ozvučený… Slyšet jak se hrdinka umělecky projevuje je něco, co bych zase neunesla já.

lark77
06.12.2019 5 z 5

Cartlandová nesklame. Dokonalý sladký koláčik ku kávičke. :-D


modranka
17.01.2014 3 z 5

Taká obyčajná, všedná poviedka, ktorých už odvtedy boli napísané tisíce. Donela utečie z domu, na jeden večer sa z nej stane speváčka, zamiluje sa do grófa a on do nej. Bude svadba, happyend a cililing.