Hra začíná

Hra začíná https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472582/bmid_hra-zacina-eAA-472582.jpg 4 91 11

Galaktogon série

1. díl >

Galaktogon ovládl svět. Stále více hráčů se každý den vydává do online vesmíru, aby zažili neopakovatelné dobrodružství. Alexis zprvu odolává, ale pak majitelé hry jemu a dalším jedenácti profesionálním hráčům nabídnou šek na miliardu liber. Takže už není co řešit. Alexis sedne do kapsle, ponoří se do virtuální reality a honba za šekem může začít. Jenže nic nebude tak snadné, jak mu slibovali. Hráče totiž jednoho po druhém někdo vraždí. V Galaktogonu se navíc blíží hrozba, o které neměl nikdo ani tušení… Sledujte Alexise na napínavé cestě vesmírem a ponořte se s ním do fascinujícího příběhu, ve kterém nechybí akce, tajemství, mimozemské národy a jejich konflikty, zapomenuté rasy ani legendární předměty. A nebezpečí. Kde je hranice mezi hrou a skutečností? Kdo je hrdina a kdo zrádce? Rytíř, nebo zbabělec? Každý si musí zvolit svou cestu.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Начало игры (Načalo igry) , 2015


více info...

Přidat komentář

witko
30.04.2022 4 z 5

Mě se tahle kniha líbila. Je to trochu jiné LitRPG než jsem doposud četl, ale příběh mě baví. A to že hlavní hrdina se náhodně objeví na místech, které mu výrazně pomohou ve hře jsem si už zvykl. Asi to patří k tomuto žánru. Těším se na další díl.

Mornau
28.04.2022 3 z 5

Souhlasím, je to Šaman sci-fi kulisách (jak píše kruppe). První díl byl čtivý a určitě si přečtu i další.


Lacie
13.01.2022 2 z 5

(SPOILER) Mahaněnko byl první, od koho jsem něco z LitRPG četla – Cestu šamana. Dost mě to nalákalo, je to přesně oddychovka pro mě, takže jsem pak přečetla všechno, co u nás vyšlo a musím bohužel za sebe říct, že ve srovnání s ostatními Mahaněnko klesl na nejspodnější příčku. A nevylepšil to ani Galaktogonem. Nebudu ho srovnávat s fantasy (Hraju, abych žil od V. Ruse, Temný bylinkář od Atamanova nebo Pouť mrtvého od Korněva), ale Atamanovi Obránci perimetru, to se přímo nabízí.
V obou sériích hrdina začíná hrát pro peníze a má předem danou postavu, která nepostupuje v levelech, ale v oblíbenosti, reputaci u dalších hráčů, klanů, planet. V obou jsou meziplanetární lety, bitvy, intriky... ale zatímco hrdina Obránců perimetru ve hře žije, bojuje a prohrává nebo vyhrává díky svému nasazení, intuici, strategickým schopnostem a také lidským emocím, v Galaktogonu dostává všechno pod nos na stříbrném tácku a tak nějak nezaslouženě. Udělá krok a šup, dostane se do situace, kterou herní mechanika všem ostatním neumožňuje. Dostane se do neřešitelné situace – šmahem jí vyřeší a dostane za to nehorázně úžasné odměny, vybavení, informace... cokoliv. I něco, co původně vypadá jako chyba, se změní v náramnou výhodu. A když náhodou neví, nebo letí hyperprostorem a nudí se, tak se prostě odpojí, udělá si kafíčko a zeptá se svého geniálního domácího počítače, co že má dělat – a je to zas OK.
V reálném světě mimo hru se rýsuje možný konflikt, ale kdeže, zase je to vlastně super... finále prvního dílu je trochu dramatické, ale jinak je to vlastně nuda a do druhého dílu se musím trochu nutit.

Roscata
11.01.2022 5 z 5

Mahaněnko už při Cestě šamana dokázal, že umí psát epické příběhy s velkým množstvím zápletek a nečekaných zvratů a tomu se nevyhnul ani v Galaktogonu. Tentokrát není hlavním hrdinou zelenáč ale poměrně zkušený hráč Alex. Jeho stará hra končí a než si vůbec může promyslet co dál, dostane nabídku která se neodmítá. Má za úkol dokázat, že i bez investování reálných peněz se dá v Galaktogonu dosáhnout velkých věcí. Nesmí nakoupit jediný herní kredit, za to může ve hře strávit neomezené množství času. Alex má v plánu se stát vítězem a nehodlá se zastavit ani ve chvíli kdy někdo začne likvidovat ostatní soutěžící v reálném světě.

Specialitou Galaktogonu je snaha o co největší ralističnost, to znamená že neleveluje samotný hráč, ale pouze jeho vybavení. Zároveň dostává hráč jen ty dovednosti které se sám naučí. Alex se díky svému netradičnímu přístupu dostává na místa a k úkolům, které bývají pro většinu ostatních hráčů uzamčené. Jak ale známe Mahaněnka, nemůsí být všechno tak jak se na první pohled zdá.

Líbí se mi že je Alex pohotový a dokáže zachovat chladnou hlavu i ve vyhrocených situacích. Co mě mrzí, je opakovaná dávka klišé, které se v litRPG často opakuje (hrozba v reálu, korporace hající jen své zájmy a zasahující do hry, překombinovanost některých zápletek). Ale i tak se kniha čte velmi dobře, je napínavá a nepostrádá spád. Teším se co si pro nám Mahaněnko připravil v dalším díle.

IG: zrzi_cte

Lethania
03.11.2021 4 z 5

Cesta šamana je prostě bezkonkurenčně lepší než jakákoli nová LitRPG, i když je od stejného autora.
Mám ráda jak fantasy, tak i sci-fi a právě to je hlavním podžánrem. Spousta zajímavých planet, ras a vesmírných bojů, to je přesně to, co mě baví. Akorát v tom má autor trochu chaos, ale možná to je účel.
Knihu jsem přečetla za jediný večer. Pan Mahaněnko píše poutavě a vtáhne vás do děje tak, jako nikdo jiný. Přesto mi něco vadilo, ale nejsem schopná říct, proč strhávám jednu hvězdu.
Přes všechny negativa můžu knihu doporučit a já už se vrhám na další díl.

NextOne
17.09.2021 3 z 5

Máme tu po delší době opět nové LitRPG, tentokrát Sci-fi. Začátek měl parádní rozjezd, po celou dobu co byl hrdina v tréninkovém centru to mělo akci a spád. Bavilo mě, jak se dělo něco, co nikdo neočekával, ale jakmile začalo putování vesmírem, tak to šlo s knihou z kopce. Táhlo se to a místy mi přišlo, že čtu wikipedii. Autor se nám rozhodl někdy až moc detailně všechno rozebírat. Obrovská robotická zvířata? To mi tam vůbec nesedělo. O LitRPG je známo, že hlavní postava, má vždycky docela dost štěstí, ale tady z Alexise udělali dítě štěstěny. Ke konci se to opět trošku zvedlo, ale celkově tomu dost chybělo. Nemělo to tu šťávu jak u série Obránce perimetru od Atamanova, to byla jiná nálož. Dávám tomu šanci a věřím, že druhý díl bude o něco lepší.

instagram: next_fantasy_one

marcel8328
14.08.2021 5 z 5

Mám radši fantasy a tudíž šamana, ale i tak to bylo živé a četlo se to samo. Moc se těším na další díly.

Tazz1
22.06.2021 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem velký fanda scifi a nového žánru LitRPG, nemohl jsem si toto nechat ujít. To, že to je od v podstatě zakladatele žánru (jeho série Cesta šamana), to byla jen třešinka na dortu.
Do této doby jsem měl za nejlepší scifi LitRPG sérii Obránce perimetru od Atamanova. Bly jsem tedy zvědav, zda bude Mahaněnko lepší.
Na začátku mi přišla kniha šíleně zmatená, možná až moc vstupních dat :-) . Postupně ale začal děj vítězit nad zmatkem a začalo to být sakra čtivé. Některé věci sice byly v herním světě krapet přitažené za vlasy a v tom "reálném" jakbysmet. Opravdu do toho bylo třeba tahat dítě a vše kolem? To bylo hodně zbytečné. V tomhle to měl Atamanov vychytanější. Každopádně suma sumárum, Obránce perimetru se mi líbil mnohem více. Tím neříkám, že se netěším na další díl a klidně se nechám i příjemně překvapit. A třeba dám časem i toho Šamana :-)

pobijecmuch
04.06.2021 2 z 5

(SPOILER) Cesta šamana byl lepší průměr, toto už je slabší průměr. Někdy dost chaotické a hodně naivní. S tím hadem, orangutanem a nosorožcem to bylo fakt ujeté. Mahaněnko vaří někdy z vody a nápady kopíruje z jiných svých knih. Bohužel, ač jsem čtenář scifi, tak toto mně nijak už neoslovilo.

kruppe
14.05.2021 4 z 5

(SPOILER) kokrokr mě předběhl. Ale já mu to příště vrátím!!! :)
Krátký komentář ke knížce. Při čtení prologu jsem si vybavil začátek anime Overlordu a byl jsem natěšený, že půjde o něco podobného. Ale nakonec jsme přepnuli výhybku a Ainz-sama se nekoná. Ovšem pokud se vám Mahan líbil, dostanete vlastně Mahana ve zhuštěné podobě (Galaktogon má jen 3 díly vs 7 dílů Mahana) a sci-fi kulisách. Proto nedoporučuji Galaktogon číst hned po Šamanovi. Lexa taky projde výcvikovým táborem. Taky se dostane do vězení. Taky zakopne o epické Q, které nikdy nikdo nespatřil. Taky se dostane k pirátům. Taky se proti němu obrátí nejlepší klany. Obdrží nikým nevídané jedinečné předměty. A zatím se nepřítel formuje na hranicích i v nejbližším okolí.
Hodnocení:
Souhlasím s kokrokrem, není to Mahan, ale ten měl nádech jedinečnosti(litrpg byloi u nás ještě v plenkách),. Čte se to pořád dobře a 3 hvezdičky jsou málo. Jsem pro 3,5 a proto dám 4, abych kompenzoval prozatimní ztrátu. Atamanov byl se svým Sektorem 8 lepší.

kokrokr
14.05.2021 3 z 5

Příběh je psán ve formátu sci-fi RPG a já ho hodnotím jako průměrný a dávám tři body. Bohužel kvalit „Šamana” první díl „Galaktogonu” nedosahuje. Šamanově cestě jsem dal o bod více, jen poslední 7. díl dostal také tři body. Galaktogon má mít ještě další dva díly, tak uvidíme zda dopadnou lépe.