Hra sa skončila

Hra sa skončila https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380632/mid_hra-sa-skoncila-Xsw-380632.jpg 4 8 2

Investigatívna kniha Martina Hanusa o kauze vraždy mladej medičky Ľudmily Cervanovej. Na základe novo objaveného operatívneho spisu ponúka celistvý obraz zločinu, ktorý stále rozdeľuje slovenskú spoločnosť. Úplne nové dokumenty, svedectvá a najmä viac než štvorhodinová nahrávka výpovede kľúčovej svedkyne dávajú definitívnu odpoveď na to, kto spáchal vraždu a celé desaťročia robil všetko preto, aby sa zmarila spravodlivosť.... celý text

Přidat komentář

Starmoon
21.12.2020 5 z 5

Písal sa Advent 2019, kamarátky pripravovali obed... A ja som sa nemohla a nechcela odtrhnúť od tejto knihy. Neviem, prečo tento prípad ľudí (vrátane mňa) tak veľmi fascinuje, ale viem, že Hanusovej verzii som ochotná veriť. Bravúrne zvládnuté, dobre podložené, zargumentované... Kto však vie, čo všetko sa ešte časom vyplaví.

jelad
07.02.2020 4 z 5

Kromě toho, že Hanus skrze nově objevené policejní dokumenty detailně rekonstruuje příběh vraždy medičky Ludmily Cervanové, poukazuje na masivní mediální masáž, jejímž následkem bylo vytvoření obětí z pravděpodobných (a dle Hanusovy knihy) zřejmě pravých pachatelů tohoto zločinu. Dokument Kauza Cervanová, který před lety zaznamenal obrovský zájem veřejnosti a boom, se optikou nových důkazů, ale především prostřednictvím rozhovorů s aktéry příběhu mění na PR vrahů a jejich rodin. Nejobdivuhodnější na tom všem je, že sám autor prolomil své vlastní přesvědčení, když byl v minulosti jedním z těch, který se stavěl na jejich stranu. Ďábělský stroj médií a novinářů - to je kauza Cervanová.


Autorovy další knížky

Martin Hanus
slovenská
2018  78%Hra sa skončila
2014  87%Vladimír Krčméry: Ženie ma zlé svedomie
2016  93%Cyril Vasiľ: Kresťan by mal byť hrdinom

Kniha Hra sa skončila je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x