Hra s vonným dýmem

Hra s vonným dýmem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225410/bmid_hra-s-vonnym-dymem-qUi-225410.jpg 4 38 10

Sano Ičiró série

< 16. díl >

Každý nemusí být tím, kým se zdá, a některé hry přinášejí smrt… Nejpodivnější případ šógunova komořího Sana Ičiró Píše se rok 1703. Japonské město Edo téměř srovná se zemí strašlivé zemětřesení. Na pozadí skutečné historické události se rozvíjí příběh o vraždě, vášni a nejpodivuhodnějším případu, jaký kdy šógunův komoří Sano Ičiró musel objasnit. Ve zříceném domě jsou nalezeny tři ženy. O život přišly při módní hře, kdy se hráči podle vůně dýmu snaží určit, jaké látky vonná kuřidla obsahují. Jen v nich obvykle nebývá přimíchán jed… Sano už se ve svém novém úřadu vyšetřováním zločinů nezabývá, ale urozený a mocný otec dvou zavražděných mladých žen jej dotlačí do situace, kdy nemá na vybranou... Buď vypátrá vraha, nebo bude mít na svědomí šógunovu smrt. Podezřelých je mnoho, ale ještě víc je snad tajemství. Každý má co skrývat. Čtenáři se tedy mohou těšit nejen na pořádnou porci napětí a neskutečné dějové zvraty, ale i na staré známé. Sanův přítel Hirata se zaplete s duchem dávného bojovníka a věčný nepřítel Janagisawa se vynoří ze zapomnění s nejdrzejším tahem své kariéry…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Historické romány

Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Incense Game , 2012


více info...

Přidat komentář

m_martina
08.07.2021 4 z 5

Je docela škoda, že Laura Joh Rowland napsala 18 knih se svým Sano Ičiró, protože je těžké, aby si po celou dobu udržela stejně vysokou laťku. A méně někdy znamená více. Tento případ patří zase k těm, které se mi líbily méně. A těch je v této řadě většina. Už mi zbývají jen dvě knihy, tak se pustím do předposlední.

Sakura263
26.03.2021

Zajímavý příběh, zajímavé rozzuzlení :) těším se na další jeho detektivní zápletky :)


Carmen13
12.07.2018 4 z 5

Tento příběh je zásadní hlavně pro komořího Janagisawu... a pro Hiratu vlastně taky, protože jak jednoho, tak druhého budou důsledky jejich rozhodnutí z tohoto dílu provázet až do smrti.

85098211
19.07.2017 4 z 5

Opět zajímavé jako obvykle. Ale kouzla podle mne do žádné detektivky nepatří. Na scénu se vrací Janagisawa - a já jsem tak doufala, že jsme se ho nadobro zbavili ;-). Kromě toho je tato kniha zase o něco krutější, než ta předchozí. Zase je zabita spousta lidí, kteří za nic nemohou a smrt si nezaslouží. Ale to je v Sanových případech bohužel hodně časté...

Kerberos
17.06.2017 4 z 5

Sana mám ráda i hra se dá zneužít k vraždě.

kuruteku
09.04.2017 5 z 5

Někdy si budu muset sérii přečíst od začátku, chronologicky. Příběhy samy o sobě jsou dobré, ale náznaky na budoucí a odvolávky na předchozí trochu brání srozumitelnosti. Doporučuji číst s čajem, ovčemže zeleným. V podstatě správná detektivka - několik zápletek, zdánlivě nesouvisejících zločinů, beznadějný detektiv bojující se společenským systémem, ač jeho součástí. A na konci do sebe vše zapadne, aby zůstalo pár věcí toevřených na příště.

soukroma
26.07.2016 4 z 5

Zajímavá jak samotnou hrou (zmíněnou sice jen krátce), tak hlavně popisem Eda a okolí po historickém zemětřesení a následné cunami. Jinak kolem Hiraty už začínají podivná východní mystéria, což moc nemusím.

Vojslava
23.08.2015 5 z 5

Opět detektivka, která nezklamala, probírala jsem se jí celou dovolenou a stejně závěr docela překvapil...

jaja1989
04.05.2015 5 z 5

zajímavý příběh

elizabeth_ba
09.02.2015 4 z 5

O něco málo horší než předchozí díl o známé události okolo 47 róninů a pána Asady. Rozuzlení ale velmi zajímavé a docela překvapivé a vytkla bych snad jen vysokou úmrtnost velitelů ochranky paní Reiko, což však při jejím způsobu života není zas až tak překvapivé. V tomto díle je trošku v pozadí a zatím poněkud otupena linie ostrých sporů mezi současným komořím Sanem a bývalým Janagisawou, jeho nesmiřitelným nepřítelem (zvláště po události z konce minulého dílu), která je lepší a napínavější než jednotlivé případy (zajímá mě její další směr, no ten je jasný, takže mě zajímá spíš jeho pokračování) a navíc se (také už v minulém díle) objevila nová linie, táhnoucí se napříč díly, jejímž účastníkem je pro změnu Hirata a týká se (nejen) mnicha a mistra bojových umění Ozuna a jeho tajemné knihy. S hrůzou jsem u těchto tří posledních dílů zjistila, že fandím záporákům (aspoň v první oné linii, proti Hiratovi by to bylo nemožno, no buď jsem konečně dospěla nebo se dočista zbláznila...)

Štítky knihy

Japonsko historické detektivky šogunát

Autorovy další knížky

Laura Joh Rowland
americká, 1954
2008  81%Šinjú
2002  86%Bundori
2004  85%Černý lotos
2006  84%Dotek smrti
2004  87%Samurajova žena

Kniha Hra s vonným dýmem je v

Právě čtených2x
Přečtených68x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst21x
Chci si koupit11x