Hra o tuříny

Hra o tuříny https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455923/bmid_hra-o-turiny-FWw-455923.jpg 4 73 23

Připomeňte si velkolepá dobrodružství svých oblíbených hrdinů v krátkých výjevech plných odvahy, statečnosti, lsti, ale i podlosti, zákeřnosti a nekorektního humoru. Své hrdiny už nikdy neuvidíte ve stejném světle jako dříve...

Dobrodružné Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , CPress
Originální název:

Galere of Thrones


více info...

Přidat komentář

johi_murasova
03.07.2023 5 z 5

Jakožto velká fanynka Game of thrones jsem tohle prostě musela mít. Tato komiksová parodie vás neskutečně pobaví, a je to opravdu must have pro každého fanouška GOT. Přečtené to máte za hodinku, ale ujišťuji vás, že nebudete litovat.

fvalek
24.12.2022 3 z 5

Tahle kniha je taková hodně pocitová a dle nálady. Jeden den na ni budu nadávat, jaká je to hloupost, a jak parazituje na kánonu. Jindy mě zase pobaví. Nicméně dvě věci jsou realita - (1) je to prostě blbůstka bez většího významu, která navazuje na originál svým originálním způsobem a s různými pohnutkami. Navíc to jsou stránkové skeče, takže žádný souvislý děj a jsou to jen epizodní vtípky. (2) Je nutné ocenit, že autoři předlohu skutečně znají. Protože udělat na něco karikaturu a parodii je lehké, ale vystihnout přesně ten situační humor, který je trefný, je skutečně těžké, pokud předlohu neznáte. A jako velký fanoušek primární ságy jsem se u některých stránek skutečně zasmál, protože velmi trefně satiricky označily nějakou skutečnost, která byla tak nějak vždycky zjevná, jen na to nikdo nepoukázal.

Kniha někdy paroduje konkrétní události vycházející z knihy, takže jde o hezké připomenutí vtipnou cestou, jindy paroduje stereotypy fantasy děl, jindy zase celé archetypy postav a jejich literární osobnost. Odlehčený humorný žánr knihu oprošťuje od označení "pijavice originálu", protože si o sobě tolik nemyslí a jde na to rovnou s legrací. Není to jako protivná, vážná, rádoby odborná díla typu "Mytologie Hry o trůny" nebo "Vznešené rody Západozemí" apod. Někdy jde parodie ale až do nepříjemného kýče, kdy se parodují jména postav nebo rodů. Někdy to vyzní vtipně, jindy už nuceně a trapně. Jinak mě ale žádný konkrétní vtip neuráží, některé jsou opravdu inteligentní a hodně navazují na to, co se skutečně dělo v předloze, hlavně tedy v seriálu, primární knižní ságou se zase tolik nezaobírá. Když to vezmu namátkou, hned na začátku mě pobavilo, jak Eddard nezná Rickonovo jméno, protože co si budeme povídat, Ned asi v seriálu Rickona ani nikdy nezmínil, natož aby s ním měl rozhovor nebo na něj myslel. Zasmál jsem se ale u více - Theonova adopce, Robbova pojmenovávací motivace, co se může stát u dvojčat apod. Jindy jsou vtipy slabší, třeba ten se severním pólem. Celkově je to ale pěkné oddechové čtení s čistou hlavou.


Jaruš7
26.07.2022 3 z 5

Skeče troufající si se na veledílo.
Zdařilé obrázky ve stylu co si z paměti vydolují vtipálci s kreslířským talentem.
Citace:" Představuji vám Nespálenou, Matku draků, Nevěstu ohně, Dědičku Železného trůnu, Nejkrásnější ženu Sedmi království, Panáčků řetězů, Pilotku plazů, Dceru šíleného krále."
"Myslíš, že si ty tituly vymýšlí z fleku?"

Bez děje, tvoří nový rozměr komiksových taškařic na vrub světového bestselleru.

Nadšenost se nezjevila.

Kate18
21.07.2022 4 z 5

Některé stránky povedené, jiné méně, ale pobavila jsem se.

KájaKoxík
14.02.2022 4 z 5

Jop tak tohle bylo pěkné lehké oddechové čtení. Jak už zmínili mnozí v předchozích komentářích, jedná se o satiru na seriál Hra o trůny. Přečteno máte sice za hodinku či dvě, ale zasmějete se na úkor absurdit v něm.
I když jsem také očekávala trochu více a Aryu jsem poznala vždy až z kontextu nikoli díky kresbě dávám 4 z 5.

Fortuna7
12.01.2022 5 z 5

Pro milovníky Hry o trůny je to úžasný. Připomenete si důležité momenty a já jsem se opravdu hodně nasmála :-)

terezarath
05.10.2021 5 z 5

Pro nadšené fanoušky seriálu naprostá pecka. Nasmála jsem se, humor byl příjemný. Uznávám, že některé části jsou pro "neznalce" nepochopitelné. Škoda jen, že český překlad klasicky na vtipnosti trochu ubral, ale myslím, že se s tím překladatelka poprala statečně.

Heyhey
11.06.2021 5 z 5

Smála jsem se v autobusu nahlas. Ale neznat seriál, tak nemám asi čemu.

nakavusterezou
12.03.2021 4 z 5

Čekala jsem od toho mnohem víc, proto mé hodnocení není 5/5*.

Komiks ale i tak hodnotím pozitivně a řekla bych, že pro každého fanouška Her o Trůny bude milým zpestřením.

Jackline5
04.03.2021 5 z 5

Tato kniha, jak sami autoři v úvodu slibují, poskytuje zcela nový pohled na seriál Hra o trůny. Formou kvalitně nakresleného komiksu autoři připomínají nejdůležitější okamžiky seriálu a to s obrovskou dávkou satiry. V knize se snad nenašla jediná stránka u které bych se nezasmála, je to opravdu vkusně vyvedená parodie.
Ti kteří tento seriál neviděli bohužel většinu vtipů nepochopí, proto bych tuto knihu vřele doporučila pouze fanouškům Hry o trůny.

annes
02.03.2021 3 z 5

Moc pěkné, vtipné odkazy na události a postavy z GOT. Jednohubka, ale fakt jsem se nasmála :-D

Damonka12
01.03.2021 4 z 5

Skvělý návrat do světa GOT. Jen jsem chvilkami byla zmatená.

foxi_ii
21.02.2021 4 z 5

Miluju Hru o trůny. Naštěstí nejsem žádný puritán a ráda se zasměju i tomu, co tak zbožňuji!
Hra o tuříny má své pojmenování jak pro rody tak pro postavy samotné, někdy skvělý někdy nic moc, a tak se to pro mě neslo celou knihu. Něčemu jsem se od srdce zasmála a některé pasáže mě nijak nezasáhly. Peněz ale nelituju a budu to doma cpát každé návštěvě, co má aspoň malinký zájem o GOT a kdo ho mít nebude... no asi ho přemluvím, ať dá šanci aspoň seriálu.

Ditules
05.02.2021 3 z 5

Jak píšou ostatní níže, je to príma blbinka.

knihovníček0707
19.01.2021 5 z 5

naprosto skvělé....myslím si že by to bylo lepší než oficiální zakončení seriálu. (myšleno ve srandě XD)

Renncha
14.01.2021 5 z 5

zábavné, přečtené za necelou hodinu, prostě pecka!

LadyCharlene
29.12.2020 4 z 5

Asi jsem čekala trošku víc, ale většina mě pobavila. Je to taková blbůstka k oživení našeho oblíbeného světa. Občas jsem si to četla s originálními jmény, někde mi chvilku trvalo než mi došlo, kdo to je. Nejvíc mě asi bavily stripy se Šeršei a Jimmym a jejich plodem lásky. A Bílí chodci se taky povedli. Trochu jsem nepochopila, proč měla Catelyn černé vlasy. Jednohubka k pobavení, ráda se k ní vrátím.

KatChiss
23.12.2020 5 z 5

Tak tohle bylo taaak skvělý!!! ???????? Bavila jsem se. Podle mě nutnost pro každého fanouška Hry o trůny! Hlodor, Šanša, Džon, Jimmy, Strakové. No prostě geniální parodie! ????

martinakraus
21.12.2020 3 z 5

Taková příjemná blbina pro fandy GoTka. Spousta ikonických scén podaných jinak. Některé stránky lepší, než jiné, myslím si, že to neurazí ani jako dárek, je to takovej vtipnej doplněk sbírky k Písni ledu a ohně.

vevu.
17.12.2020 3 z 5

Humorně a nekorektně podané ikonické scény z celého seriálu. Pro fanoušky seriálu pecka, kterou smlsnete během chvilky a dobře se pobavíte.

Autorovy knížky

2020  75%Hra o tuříny

Kniha Hra o tuříny je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených3x
Knihotéce20x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x