Střet králů. Svazek třetí

Střet králů. Svazek třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498275/bmid_stret-kralu-svazek-treti-cxy-498275.jpeg 4 15 4

Daleko na severu se Jon Sníh a muži z Noční hlídky chystají na blížící se zimu. Jenže nedávné válečné události nejsou pro sever zrovna příznivé a mohou otřást jeho spojenectvími. V Králově Přístavišti zatím Tyrion rozehrává dobře promyšlenou hru plnou intrik ve snaze vydobýt si v roli místokrále vážnost. Jeho jmenování ale nelibě nese jeho sestra Cersei, královna regentka, která se mladšímu bratrovi hodlá postavit. Střet dvou lvů z rodiny Lannisterů je nevyhnutelný! Strhující fantasy série Píseň ledu a ohně od George R. R. Martina ožívá na stránkách tohoto plně barevného grafického románu. Jedná se o třetí ze čtyř dílů adaptace Střetu králů – druhé knihy ságy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Clash of Kings. Volume Three , 2021


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
25.12.2023 4 z 5

Jsem rád, že se někdo pokusil udělat věrnou adaptaci Písně ledu a ohně, když se k tomu tvůrci seriálu nezmohli. Takhle jsme mohli dostat ony zajímavé nebo mystické scény, jako jsou vize Dany v Domě neumírajících, které buď byly vynechány nebo značně zjednodušeny. Snad se ale v příštím roce dočkáme v češtině i posledního svazku... když se na to letos vykašlali.

vlkove
29.07.2023 4 z 5

Pokračování série. Těším se na čtvrtý díl.


Fortuna7
08.01.2023 3 z 5

Pro mě zatím nejslabší díl z této série grafický románů. Špatně jsem se orientovala v postavách a 1. polovina knihy mě moc nebavila.

fvalek
19.11.2022 4 z 5

Třetí díl byl po dvouleté pauze opravdu potřeba, a jelikož 4. díl byl vydaný v originálu letos na podzim, tak doufám, že se ho dočkáme taky třeba do roka a do dne. Ono není moc co hodnotit, navazujeme na předchozí díly a posouváme se do druhé poloviny, která sice ještě není natolik akční, i když Renly má co povídat, ale je to jedna velká předehra na finále, které by mělo být mnohem akčnější než třeba u Hry o trůny. Bohužel se mi začíná čím dál víc stávat, že si pamatuju z psané knihy nějaké zajímavé pasáže, které tu jsou úplně vynechané, nebo zpracované opravdu jen povrchně. Ono to u komiksu není nic neobvyklého, ale zatím mi vše přišlo zpracované pěkně a věrně, s důrazem na to důležité. Teprve tady začínají i to důležité trošku přeskakovat a vynechávat. Hodně mě to mrzelo třeba u Daenerys v Domě neumírajících, kde jsou její vidiny hodně přeskočené, některé úplně vynechané, jiné na jeden obrázek, jiné zapojené do jediného multiobrázku. To mě zamrzelo, protože tam je spousta proroctví, která se budou týkat dalšího děje, nebo jen dokreslují život Dany a možné budoucnosti. Klidně bych ocenil více stránek v kapitole nebo klidně i pátý díl komiksu, jen aby tam tohle důležité zůstalo zachované... Ale tak není to psaná kniha, je to "jen" komiks. Bohužel, nerad banalizuju komiksy, miluju je, ale tady to tak funguje.

Kniha Střet králů. Svazek třetí je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x