Střet králů. Svazek druhý

Střet králů. Svazek druhý https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448175/bmid_stret-kralu-svazek-druhy-rhy-448175.jpg 4 29 5

Čtyři sady komiksů Her o trůny dokazují, že „Píseň ledu a ohně“ umí okouzlit v jakékoliv formě. Úspěšný autor bestsellerů New York Times, Landry Q. Walker, a ilustrátor Mel Rubi nyní představují další řadu založenou na druhém dílu slavné ságy. Mírumilovné léto plné hojnosti trvající dlouhých deset let se chýlí ke konci a drsná, ledová zima se blíží jako zuřivé zvíře. Dva velcí vůdci – lord Eddard Stark a král Robert Baratheon –, kteří vládli věku vynuceného míru, se stali oběťmi královské zrady a jsou nyní po smrti. V celé zemi – od prastarého Dračího kamene po strohé zdi Zimohradu – vládne chaos. Vládci Sedmi království, kteří se ucházejí o železný trůn, jsou připraveni se ho zmocnit v nelítostné válečné vřavě. Oblohu rozzáří proroctví slibující zkázu – kometa barvy krve a ohně – a o vládu nad zemí mezitím usiluje šest mocností. Eddardův syn Robb se prohlásil králem Severu. Následník trůnu Joffrey v Králově přístavišti je králem jen podle jména, ovládán pletichami dvořanů, jimiž se hlavní město hemží. O trůn usilují i dva Robertovi bratři. A na vzdáleném světadílu mezitím takzvaná Matka draků riskuje všechno, aby převedla svůj lid i své dračí děti přes horoucí poušť a vzala si zpátky, co jí po právu patří. Ve světě incestu, bratrovraždy, alchymie a hrdlořezů lze cenu slávy vyvážit jen krví. Vítězství se dočkají jen muži a ženy chladnější než břitká ocel a se stejně ledovým srdcem. Střet králů nevyhnutelně pocítí celá země.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Omega , Fobos
Originální název:

The Clash of Kings. Volume Two


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
24.12.2023 4 z 5

Druhý svazek komiksového Střetu králů opět pokračuje v perfektní adaptaci knižní předlohy. Kresba je opět skvělá a doceňuji spoustu detailů, které autor zapracoval. Co mě naprosto zaujalo bylo ztvárnění Branova snu, u kterého jsem ani nečekal, že mu nějakou specifickou kresbu dá. Děj mi přišel zajímavější ze začátku knihy, ale to je dáno i tím, jaké kapitoly vás baví nebo nebaví v původní knize. Rozhodně lepší než seriál.

Fortuna7
02.01.2023 4 z 5

Kresba opět skvělá, ale docela často jsem se ztrácela v rozložení textu, takže jsem se několikrát musela vracet. Některé linky mě bavily víc, některé míň...


fvalek
19.11.2022 5 z 5

Příběh nabírá pravdu na intenzitě a obzvláště se mi líbí nové vypravěčské kapitoly a nové dějové linky. Jak jsem se dřív hodně těšil hlavně na Daenerys, tak teď mě nejvíc lákají kapitoly s Tyrionem, Sansou a Aryou, docela válí i Catelyn. Těžiště přechází na různé postavy, které celkově vytváří jeden komplexní děj a je možná škoda, že nevidíme Robbovy bitvy nebo co se děje u Renlyho v pozadí, ale dostáváme dost na to, abychom věděli co se kde šustne. Jen je trošku nejasný čas, protože Daenerys dost rychle dorůstají vlasy, přestože jiné postavy mají děj třeba jen na několik dní. Ale člověk to bere nějak lineárně a ono je ve výsledku jedno, kolik dní nebo týdnů uběhlo, hlavně když máme všechny důležité události na talíři.

Na matné stránky, větší formát a specifickou kresbu jsem si zvykl a sice je tam patrný rozdíl mezi Hrou o trůny, ale ne tak velký. Možná že Omega i využívá různé prvky, které jsou docela výhodné, i když je škoda vynechání speciálu o tvorbě a kresbě, který býval na závěr.

michaella03
09.05.2021 5 z 5

Nic nového tu nenaleznete, ale pokud si chcete příběh připomenout, ale nechce se vám číst ty bichle, tohle je ta správná volba. Ilustrace opět moc pěkné (ale postavy někdy ztěží rozeznatelné), přečtené je to za chvíli.
Těším se na pokračování!

KatChiss
12.01.2021 4 z 5

Pokud jste už četli knihy a viděli seriál, nic nového se tu nedozvíte. Jestli je to ale dávno a vy si chcete příběh připomenout, je tento komiks parádní volbou! Je barevný, což mám ráda, a ilustrace jsou povedené, i když jsem ne vždy rozeznala o koho se jedná. Mám teď chuť znovu se podívat na seriál ????

Kniha Střet králů. Svazek druhý je v

Právě čtených1x
Přečtených32x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce57x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x