Hovory s Pavlem Fischerem

Hovory s Pavlem Fischerem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492858/bmid_hovory-s-pavlem-fischerem-2Mo-492858.jpg 4 13 2

Rozhovor spisovatelky Aleny Ježkové a senátora Pavla Fischera, někdejších spolužáků z vysoké školy. Fischer se z pozice senátora vyslovuje k aktuálním tématům naší doby. Díky osmileté práci pro Václava Havla přináší unikátní svědectví o zákulisí prezidentské kanceláře a vzpomíná na práci ve Francii a Monaku, kde působil jako velvyslanec. Otevřeně mluví o rodinném životě a nemoci nejstaršího syna. Dynamický rozhovor doplňuje množství fotografií z prostředí Pražského hradu, pobytu ve Francii, prezidentské kampaně a Fischerova soukromí.... celý text

Přidat komentář

Mánička178
21.12.2022 4 z 5

Několik prezidentských kandidátů vydalo knihy o své osobě, aby atraktivním způsobem předali info sami o sobě svým potencionálním voličům, to je dobrý a promyšlený tah, o tom není sporu. I to byl zřejmě případ Pavla Fischera, kterého mám moc ráda, sleduji jeho práci už dlouhou dobu. Mám ráda i knihy rozhovorů, a tyto mi svým názvem připomínaly Hovory s TGM :) PF působí opravdu jako profesionál na úrovni, ale i jako člověk, který musel v životě řešit opravdu těžké situace, a proto obdivuji nejen jeho, ale i jeho ženu. Rozhovor se točil okolo různých oblastí, člověk si tedy dokáže udělat představu o jeho zkušenostech, názorech. Moc bych si přála ho znát, i díky této fajn knize :)

slunicko1958
02.11.2022 5 z 5

Páni.
Nádherná knížka, skvělý rozhovor. Je veden lehce a přirozeně.
Knížka je tematicky rozdělená do pěti částí a každá je nesmírně zajímavá. Pan senátor se nevyhýbá žádné otázce. Vyjadřuje se, jak všichni dávno víme, velice kultivovaně, srozumitelně, trpělivě vysvětluje. Využívá spousty logických argumentů, dokazuje, že má obrovský rozhled.
Nevyhýbá se ani citlivým osobním vzpomínkám, které musí být nejen pro něho velmi bolestné. Hovoří o nich otevřeně. Nepopírám, že některé jsou velmi dojemné.
Knížka je doplněna množstvím fotografií jak z profesního, tak ze soukromého života.
Vřele doporučuji k přečtení. Co nejdříve!