Hovory o světě

Hovory o světě https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495962/bmid_hovory-o-svete-ppH-495962.jpeg 4 8 4

Čím si cestovatel a spisovatel Ladislav Zibura vysvětluje svůj úspěch? Mezi jakými světy se pohybuje moderátorka Lucie Výborná? Proč herec Martin Písařík vyrazil na motorce do Iráku a Afriky? Stovky otázek a upřímných odpovědí v jedenadvaceti rozhovorech šéfredaktora časopisu Lidé a Země skládají pestrý pohled na svět kolem nás – očima náruživých cestovatelů, kapitána největšího dopravního letadla, uznávané fotografky, architekta, zoologa, lingvisty, stříbrného olympionika, dobrodružného lékaře či strojaře, který dobyl svět rozhýbáním soch na Velikonočním ostrově.... celý text

Přidat komentář

Lejčís
05.03.2023 4 z 5

Tohle je přesně ten prototyp knihy, která je zkrátka pro každého. Na své si přijdou milovníci cestopisů i ti, kteří s nimi chtějí teprve začít, protože právě pro ně může být tato kniha skvělým odrazovým můstkem. A pokud jdou cestopisy mimo Vás, objevíte tu zajímavé rozhovory nejen se známými herci či moderátory, ale i vědci, fotografkou nebo třeba s pilotem. Kromě samotných rozhovorů Vám kniha nabídne i dovětky zpovídaných o tom, co se u nich od rozhovoru změnilo či událo, a Honza Čermák připojuje také své dojmy z hovoru a samotných osobností.
Osobně mě paradoxně nejvíc zaujaly rozhovory ne se samotnými cestovateli, ale právě s lidmi, kteří s cestováním buď spíše začínali nebo o něm mluvili z úplně jiného pohledu než toho cestovatelského. Například s Martinem Písaříkem o pořadu Po jedné stopě, s lingvistou Miroslavem Černým o mizejících jazycích menšinových afrických kultur, s pilotem Davidem Heclem, který mě nalákal k přečtení samostatné knihy, již má na svědomí Martin Moravec. Největší požitek a zároveň i poučení pro mě však byl jako pro milovnici zvířat rozhovor se zoologem Tomášem Jůnkem.
Hovory o světě jsou krásnou a pestrou sbírkou různorodých českých pohledů na svět a cestování, ke které asi nebudete mít zrovna touhu se neustále vracet, ale kromě toho, že Vám má co předat, má hlavně potenciál vzbudit zájem o konkrétní cestopisy či problematiku, kterou rozebírají odborníci. Strávila jsem s ní pár hezkých večerů a mám zas chuť se někam vydat :)

eva3992
20.11.2022 4 z 5

Kniha nabízí výběr rozhovorů za poslední 3 roky z magazínu Lidé a Země. Celkem 21 zajímavých osobností, a to jak cestovatelů, tak i vědců, sportovců a známých osobností, které mají k cestování blízký vztah.

Poslední dobou jsem si moc oblíbila právě knihy, které jsou vedené formou rozhovorů, ani tato nezklamala a já si čtení moc užila.

Kniha je pěkně zpracovaná, přehledně sepsaná. Najdete zde nejen samotný rozhovor a fotografie, ale také dodatek, co je u každé osobnosti nového za tu dobu, co uběhla od rozhovoru. Krátká glosa od Honzy Čermáka je o tom, jak se s kým při rozhovoru cítil a jaké měl při setkání pocity.

Rozhovory byly natolik zajímavé, že koho jsem neznala, hned jsem si u něj dohledávala další informace. Navíc právě rozhovory například s vědci byly pro mě ty nejzajímavější.

Kniha je rozhodně pro všechny cestovatele, ale i pro ty, koho baví číst cestopisy a rád poznává zajímavá místa i lidi. Při čtení jsem se dozvěděla spoustu nového, a to mám u knížek ráda.


bookcase
30.10.2022 5 z 5

Cestovat můžete fyzicky, prstem po mapě, nebo prostřednictvím knih. A jedna taková je právě před vámi. Doporučuji všem fanouškům cestování i rozhovorů se zajímavými lidmi, s nimiž si můžete "pokecat" právě díky této knížce.

LadyCotton
24.06.2022 4 z 5

Příjemné povídání se zajímavými lidmi, kteří toho spousty nacestovali. Velmi inspirativní.
Kniha má moc pěkné grafické zpracování.

Autorovy knížky

2022  82%Hovory o světě

Kniha Hovory o světě je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x