Hovor se smrtí

Hovor se smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341853/bmid_hovor-se-smrti-z1H-341853.jpg 5 2001 473

Robert Hunter série

< 8. díl >

Losangeleští detektivové Hunter a Garcia se při vyšetřování nového případu ocitnou na horské dráze zla. Pronásledují predátora, který hledá v ulicích a na sociálních sítích oběti, dráždí je anonymními zprávami a živí se jejich strachem. přední záložka: Po náročném týdnu se Tanya Kaitilinová těší na odpočinkový večer doma. Když vyjde ze sprchy, uslyší zvonit mobil. Požadavek na videohovor přichází od její nejlepší přítelkyně Karen Wardové. Tanya hovor přijme a noční můra začíná. Karen je s roubíkem v ústech připoutaná k židli v obývacím pokoji svého bytu. Jestliže Tanya hovor přeruší nebo odvrátí pohled od kamery, bude příště na řadě ona, slibuje hluboký chraplavý démonický hlas na druhém konci linky. A pokud Tanya neodpoví pravdivě na jeho otázku, on její přítelkyni Karen brutálně zavraždí. Jenže vyděšená Tanya si správnou odpověď nevybaví.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Caller , 2017


více info...

Přidat komentář

Misoso
24.03.2024 5 z 5

Opäť nesklamal, odporúčam knihy pána Cartera. Prajem príjemný zvyšok dňa. :)

Oli1104
25.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Nesmirne ctive. Dalsi setkani s Carterem a opet jsem se nemohla odtrhnout. Robert stale sympatak, vraha jsem netipovala. Wow.

Spoiler:




Jdu se ucit telefonni cisla, selfies nastesti ale nedelam :-)


Anonymkahink
05.02.2024 5 z 5

Carter nezklamal. Pokud máte rádi kombinaci krve, vraha a oběti násobené dvěma, tak tohle je něco pro vás.

Rihatama
28.01.2024 5 z 5

Carter má široké pole inspirace, protože zločin je věčný, Carter je navíc dobrý pozorovatel a spisovatel. Sociální sítě a smartphony tady sehrají klíčovou roli a přiznávám, že i titul je přiléhavý. Carter přibližuje zajímavý fenomén trestu a viny, přičemž čerpá z běžné lidské přirozenosti a lidských slabostí. Civilizace člověku život usnadňuje, ale taky urychluje a svým způsobem otupuje. Carter přitom rozvíjí více rovin tohoto případu. Závěr je moc povedený. Pan "Džej" není jen tak samoúčelná boční postava... a Robert Hunter je stále stejně skvělý policajt a psycholog. I tentokrát musím dát Carterovi plný počet hvězd, protože mě k příběhu tohoto masového vraha spolehlivě přišpendlil. A ukázal, že i vrah může někdy, přes veškeré pečlivé plány, při volbě své oběti tzv. narazit. Mimochodem, kolika svých přátel nebo rodinných příslušníků znáte zpaměti telefonní číslo?

nikca1994
31.12.2023 5 z 5

Další skvělá knížka od Chrise Cartera.Mám moc ráda ty jeho krátké, neuzavřené kapitoly, které člověka přinutí neodložit a číst dál.Kniha byla opět brutální a dobře čtivá.Postava Pana J. se tam skvěle hodila.

Luigi1
21.12.2023 5 z 5

Krásné čtení které zaujalo

jes09
15.12.2023 4 z 5

Pokud srovnám s předešlou tvorbou, tak tento díl mě tolik nepohltil a konec trochu zklamal..

rumova_kulicka
27.11.2023 4 z 5

To, co mě zpočátku na Carterovi bavilo - klasicky vystavěná detektivka s pohodovým vyšetřovatelem, který nepropadá alkoholovým a jiným démonům, mě už, abych pravdu řekla, trochu začíná nudit. Čtivé to je, řemeslně výborně zpracované, Roberta nejde nemilovat, ale je to furt stejné. A obzvlášť tento díl mi přišel neoriginální, podobné téma už tu jednou bylo. Trochu mě mrzí, že Carlos tam hraje stále druhé housle. A taky se mi poměrně často stane, že vraha odhalím, protože pro ně nechodí daleko...

terimila
27.11.2023 4 z 5

Na Carterovy poměry slabší díl, skoro možná nejslabší. Hodně věcí se tu opakuje: sledování vraždy na dálku, zapojení dalších osob, no a pak hlavně samotná motivace vraha. Hernajs, ta mě fakt naštvala tak, že jsem si poprvé u Cartera myslela, že dám snad jen tři hvězdy. Jako když jsem to četla poprvé, kecla jsem na zadek. Podruhé už jsem si připadala malinko ošizeně. Ale potřetí??? Jestli to ještě jednou uvidím, Chrisi, tak tu trojku fakt dostaneš.
Hodně vyhaluzený mi přišel i závěr. Odhalení vraha bylo hoodně narychlo a dost haluzácky náhodou metodou. Nicméně stále to mělo většinu carterovských pozitiv - neuvěřitelně skvělá čtivost, hnusné vraždy (hlavně druhá, ou) a tradičně kvalitní hlavní postavy. Takže nakonec čtyři, ale slabší. Ale nic to nemění na tom, že velice doporučuju celou sérii.

TerezaaBaarova
23.11.2023 5 z 5

Noční můra začíná, super čtivost, masakrózní příběh začleněn do dnešního světa.... prostě opět typický Carter a jeho hnusný až mrazivý vraždy. Za těch 8 dílů byly i lepší, ale to této vůbec neubírá na kvalitě, jen se mi třeba Já jsem smrt líbila víc.

Zoeinka
22.11.2023 5 z 5

Můj první Carter a rozhodně ne poslední! To byla (audio) jízda!
Inteligentní, napínavé, promyšlené, uvěřitelné. Ještě že čísla na blízké znám od dětství :)

david5746
13.11.2023 3 z 5

Tak mám za sebou dalšího Cartera a úplně nevím, kdy se budu chtít pustit do dalšího. Jako pořád to má super čtivost a knížka jde zlikvidovat velice rychle. Ale ta šablona pro čtenáře je pořád stejná. Vyskytne se sympatická postava, už abych přemýšlel, jak nechutnou smrtí asi určitě sejde. Hunter potká holku, nejspíš si nevrzne a ještě aby člověk řešil varianty, jestli není ona vrah nebo jedna z dalších obětí. Vraždy v této knize samozřejmě klasicky dokonalé, ale to řešení? Číst několik kapitol, jak se Hunter zděsil na monitoru něčeho, ale nevíme čeho a pak se to bleskem přesune do kapitoly o něčem jiném, no já prostě nevím, mně to nesedí. Takže Hunter něco zjistil, nevíme co, vydal se do nějakého domu, nevíme čí byl a jak na to sakra přišel. A sice hodně čte, ale vyrazí tam v noci sám, hmmm. Stejně tak pak nejspíše vydedukoval v úplném závěru pana J, ale taky nic víc. Jo a Garcia je tam samozřejmě zase úplně na nic, což je strašná škoda, je to sympaťák a z jeho postavy by šlo vyrazit strašně moc.

Takže moje klasické hodnocení této série: čtivá kniha plná nechutností, určitě nadprůměrná, ale naprosto jistě se k ní nebudu chtít vracet.

DK197
05.11.2023 5 z 5

AUDIOKNIHA: Carter poosmé a mě to pořád baví. Vlastně nemám knize, co vytknout, až na to, že tu máme opět vraha s modem operandi, který se liší s každou vraždou. A ano, sice to vychází ze společného jmenovatele, ale i tak... Myslím, že tohle oddělení nabourává kriminální statistiky i učebnice a má ty nejnápadnější vrahy z celé literární historie. A sic je to zajímavé, tak to zároveň dělá celou sérii už trochu neskutečnou. Dokázal by Carter napsat detektivku, kde vrah není tak kreativní s modem operandi, která by i tak stála za to? Přece jen když sami vyšetřovatelé se každý díl diví, proč jim pachatel mění způsob vraždy, je to trochu úsměvné časem. SPOILER: Nehledě na to, že mi hlavou vrtá, jak by vrah vraždil dál, kdyby ho nechytili. Zemřeli mu tři členové rodiny, viděli jsme tři odlišné vraždy. Ale plánovaných obětí bylo mnohem víc. To by vrah začal znovu od začátku se střídáním způsobu vraždy? Pokud ano, je škoda, že tohle jsme neviděli. Celý díl i vraha by to odlišilo a zdůraznilo určitou stálost modu operandi. A i tak nechápu, proč by si to zrovna tenhle vrah dělal tak složitý. KONEC SPOILERU Takže za mě je všechno ne úplně věrohodně našroubovaný na vrahovu minulost a kreativní možná až moc. Jinak ale skvělý čtenářský zážitek.

dlabikk
02.11.2023 5 z 5

Opět výborný díl a skvělý poslech. Není co víc dodat :o)

blackoutzuzi
01.11.2023 5 z 5

Tenhle osmý díl série je opět skvělý, absolutně nemáte šanci odhadnout pachatele, to na těch knížkách Chrise Cartera fakt miluju! Plus tu uvěřitelnost, brutalitu a to tempo, bože, kdyby to šlo, tak přečtu celou knížku na jeden zátah bez problémů! :)

KaLiBi
27.10.2023 5 z 5

Tak tohle je dělo! Super kniha, která má spád, je od začátku do konce napínavá, má promyšlené souvislosti a detaily doslova geniálně vykreslené. Nemohla jsem se odtrhnout. Kvituji bezchybnost textu (našla jsem snad jeden jediný překlep) a poděkování čtenářům.
"Jestli je tohle Město andělů, pak nedej Bůh, abych někdy narazil na Město ďáblů."
"V očích vraha je vždycky něco, co ho prozradí."

stanislav0373
18.10.2023 4 z 5

Robert Hunter po osmé, ale přesto si drží vysokou laťku. Za mě bohužel trošku slabší díl, nicméně žádné zklamání. Zcela nepokrytě musím uznat, že mě baví ty nové a neotřelé způsoby smrti. Žádné "bum prásk pích a plesk", ale pořádná řezničina se vším všudy. Samozřejmě jen na stranách knih, jinak jsem pacifista...většinou.

lenkaabooks
30.09.2023 4 z 5

Tak brutální a tak čtivé. Pozor na to, co dáváte na sociální sítě.

Nuttelka
24.09.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Opět další moc povedená "carterovská chuťovka", že jsem si také musela vtlouct do hlavy pár čísel :-)) A teda, vraha jsem fakt neodhadla, ten konec mě dostal... V každém z nás je skrytý nějaký spouštěč, o kterém nevíme, co způsobí, když se na něj přijde nebo, co ho spustí.. Už si ani netroufám tipovat, co dalšího mě s Carterem čeká :-))

VerczaV
22.09.2023 4 z 5

Carter má lepší díly ale i tak to bylo dobré.