Hovor se smrtí
Robert Hunter série
Losangeleští detektivové Hunter a Garcia se při vyšetřování nového případu ocitnou na horské dráze zla. Pronásledují predátora, který hledá v ulicích a na sociálních sítích oběti, dráždí je anonymními zprávami a živí se jejich strachem. přední záložka: Po náročném týdnu se Tanya Kaitilinová těší na odpočinkový večer doma. Když vyjde ze sprchy, uslyší zvonit mobil. Požadavek na videohovor přichází od její nejlepší přítelkyně Karen Wardové. Tanya hovor přijme a noční můra začíná. Karen je s roubíkem v ústech připoutaná k židli v obývacím pokoji svého bytu. Jestliže Tanya hovor přeruší nebo odvrátí pohled od kamery, bude příště na řadě ona, slibuje hluboký chraplavý démonický hlas na druhém konci linky. A pokud Tanya neodpoví pravdivě na jeho otázku, on její přítelkyni Karen brutálně zavraždí. Jenže vyděšená Tanya si správnou odpověď nevybaví.... celý text
Originální název: The Caller, 2017
Komentáře knihy Hovor se smrtí
Tohle jo, to se povedlo. Nápadité, má to zase solidní odpich a závěr je trochu překvapivý. Akorát můj cirkadiánní rytmus té knížce nepoděkuje :-D
Wow, tak tohle bylo super. Knihu jsem přečetla jednim dechem. Napínavé od začátku do konce. Bezvadný a bezkonkurenční Ch. Carter
Nevím, proč vždycky před Vánoci dostanu chuť na pořádný krvák. A v tomhle ohledu Chris Carter rozhodně nezklame nikdy. Hunter i Garcia jsou fajn a ráda se k nim vracím. Příběh tentokrát sviští dopředu bez větších odboček a zádrhelů. To mi možná trošku vadilo, čekala jsem, že se to víc zamotá, protože příležitost by tu byla. Ale bylo to čtivé i napínavé, přesně to jsem od knížky chtěla a tak dávám pěkné 4*.
Další drsné čtení od autora, který se v brutalitach vyzná a dokáže je velice přesvědčivě a barvitě vylíčit. Velice mě zaujal výběr obětí a zase trochu změna v líčení příběhu. Carter se prostě drží toho svého, v čem je mistr, ale dokáže to také podat trochu jinak a alespoň v něčem pozměnit svůj modus operandi. Při tom všem si drží opravdu vysoký standart a čtivost, protože jakmile se člověk začte, nedokáže se jen tak odtrhnout. Hunter je velký sympaťák, Garcia ho skvěle doplňuje, takže se těším na další díl této skvělé série.
Čtivá kniha. Jsem asi citlivý člověk, ale pokud bych podobné scény měla číst dlouhodobě, pravděpodobně přestanu věřit v lidskou dobrotu
Musím říct, že jsem si dokonce v půlce knihy musela dát trochu pauzu. Nedoporučuji lidem, kteří jsou háklivý na různé formy mučení, jak na psychické, tak fyzické úrovni.
Během čtení této knihy u nás někdo zazvonil a když jsem šla otevřít, hned mě napadlo, jestli to není nějaký vrah.
Kam ten Carter chodí na nápady, jakými nejhroznějšími způsoby sprovodit člověka ze světa? Opět napínavé, každá kapitola končící tak, že čtenář prostě musí číst dál a dál. Já si teď dám nějaký hodně lehký žánr.
Atmosféra se míchá jako dokonalý koktejl, kde lehkost vtipu bez varování přejde v hluboký pohled, který nevyžaduje slzy, ale spíš zamyšlení. Nejde o žádné strašení, spíš o osvěžující jízdu po neprobádaných stezkách, které vás nechají přemýšlet a zároveň se usmívat, jako když vám někdo řekne pravdu do očí, ale s grácií. Ironie tady sedí na každém slově, jako kdyby měla vlastní šarm a sebevědomí, které nikdy neomrzí. Někdy je potřeba přijmout smrt jako starou známou, která vás přivítá bez předsudků a s nečekaným humorem. Vše působí přirozeně a nevtíravě, což zaručuje, že zůstane v hlavě i po zavření poslední stránky. Pro ty, co mají rádi trochu té mrazivé elegance zabalené do ironického šarmu, jde o skvělý zážitek, který neomrzí.
Brutální, drastické, neuvěřitelné a naprosto šokující. Takové jsou knihy tohoto úžasného autora. Slabé povahy dejte od těchto děl ruce pryč. Kdo však touží po pořádném thrilleru, nesáhnete vedle.
Opět neuvěřitelně čtivý díl! Drsné, brutální, s šoky na každém kroku… prostě skvělé!!!!
Čtivé a napínavé jako vždy, odhalit pachatele není jednoduché. Půl hvězdy odebírám za tu nechutnou brutalitu, nemohla jsem to ani číst a přeskakovala jsem.
Hovor se smrtí byla moje první kniha od Chrise Cartera a rozhodně mě nezklamala. Příběh mě vtáhl od samého začátku. Autor píše velmi čtivě a svižně, takže stránky mizely jedna za druhou. Oceňuji, že nic nebylo předvídatelné. Kniha je místy dost drsná, některé scény nejsou pro slabší povahy, ale pro fanoušky krimi a thrillerů to bude spíš plus. Já sama podobné žánry čtu často, takže mi to vyhovovalo. Líbilo se mi, jak autor postupně dávkoval napětí a informace. Rozhodně mám chuť si přečíst další Carterovy knihy.
Kniha mě pohltila od první kapitoly a nepustil až do konce. Skvěle vystavěný děj, napětí, které se dá krájet, a hlavně postava detektiva Roberta Huntera – inteligentní, empatický, ale zároveň temně fascinující. Styl psaní je čtivý, svižný a přitom ne laciný. Celý plot twist byl překvapivý a vůbec jsem ho nečekala. Pokud jsou všechny Carterovy knihy takhle skvělé, mám před sebou pořádně silný čtenářský zážitek. Doporučuju každému, kdo miluje temné thrillery s psychologickým přesahem.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Chris Carter také napsal(a)
| 2013 | Dvojitý kříž |
| 2016 | Zloba |
| 2015 | Jeden za druhým |
| 2013 | Noční lovec |
| 2016 | Já jsem smrt |

94 %
77 %
(Čtenářská výzva) Carterovo "panoptikum zrůd" se rozrostlo o další vraždící individum, v jehož společnosti je každý HOVOR SE SMRTÍ osudným. Tentokrát velice zajímavě propletené vyšetřování. Co se mi však na jeho knihách líbí ze všeho nejvíc, tak je závěrečná pointa, která mě mnohdy rozbije jako porcelánový hrnek a následné vysvětlení pachatelova počínání, kdy se vyrovnají misky vah vzhledem k předešlé řezničině. Ve většině případů má pak člověk prostor k zamyšlení nad daným tématem a situací. A to jsou přesně ty atributy řadící jeho tvorbu na špičku žánru!