House, Dr.: oficiální průvodce slavným televizním seriálem

House, Dr.: oficiální průvodce slavným televizním seriálem https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57171/dr-house-oficialni-pruvodce-slavnym-televiznim-serialem-57171.jpg 4 34 8

Oficiální průvodce fenomenálním seriálem oceněným cenou Emmy dává nahlédnout do způsobu vymýšlení a výroby televizní zábavy v USA poskytuje kromě vtipné předmluvy Hugha Laurieho, představitele hlavní role, cenné informace o tom, jak byl celý seriál vymyšlen a vytvořen, jak vznikají scénáře jednotlivých dílů a koncepce celých řad, jak scenáristé spolupracují s výrobou, jak byli obsazováni herci a vybíráni režiséři nebo jak vypadá obyčejný natáčecí den, co všechno mu předchází a co po něm následuje, než se epizoda dostane na televizní obrazovku. Kniha vnáší světlo do fenoménu Dr. House a pomáhá fanouškům pochopit jeho úspěch.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Umění

Vydáno: , Argo
Originální název:

House M.D.: The Official Guide To the Hit Medical Drama , 2010


více info...

Přidat komentář

Johny_H.
21.08.2022 5 z 5

Pokud jste viděli celý seriál několikrát + půlhodinový dokument ze zákulisí a závěrečnou Labutí píseň. Moc nového asi nezjistíte, ale psané je to výborně. Nejlepší je předmluva a pak jsem si přečetl jen rozhovory a vznik jednotlivých postav. Přípravy scénáře a podobně nebyly pro mne zajímavé obsahově což neznamená, že byly špatně psané.

Pítrs85
04.05.2022 3 z 5

Po přečtení tohoto průvodce budu mít seriálového House rád asi ještě o mnoho více, páč když se člověk dozví, kolik práce, úsilí, času a peněz stojí natočení byť jen jedné jediné epizody, musí uznale pokývat hlavou, že House MD přesahuje svět televizní zábavy a nabízí přidanou hodnotu, což v dnešní době nebývá úplně zvykem. A když se dočte, že všichni tvůrci, Hughem Lauriem počínaje a cateringem konče, dělají svoji práci nejen se zarputilostí, ale i s úsměvem na rtech, tak to prostě musí docenit. Knížka nabízí spoustu (autorizovaných!) zajímavostí ze zákulisí, rozhovorů s herci a s tvůrci a taky parádní vtipnou předmluvu samotného Dr. House. Pro fanoušky této TV show povinnost.


LuciNka93
11.01.2022 4 z 5

Kniha je skvěle napsaná, docela mě zaujala, očekávala jsem od knihy nějaký děj což ani nesplnilo ale přeci jen jsem knihu odložila na chvíli a zase se k ní vrátila a dočetla. Nejsem fanouškem Dr. House ale určitě by jí měl mít ten kdo má rád seriály.

hippiesak
07.08.2018 5 z 5

Dopředu říkám, že jsem velký fanda seriálu, ale tuto knihu si stejně asi v drtivé většině právě fanda koupí a fanda také musí být mega nadšený :) Já to vidím tak, že tato kniha je doplnění mé 46DVD sbírky. Něco, co mělo být součástí balení jako celku tohoto seriálu. Knížka je tak dobře rozvrzěná a napsaná, že si člověk během čtení představuje že sleduje dokumentární film o seriálu Dr.House. Je to fakt dobře a poutavě napsané. Já jsem se bavil a dozvěděl se velkou spoustu zajímavostí ze zákulisí seriálu. Za mě TOP a vřele doporučuji. PS: Je to psané po ukončené 6.sérii. Ale to nevadí. To hlavní tam je.

denča1000
28.09.2016 4 z 5

Knihu jsem si koupila, protože jsem myslela, že bude o něčem jiném. Myslela jsem, že se v ní bude odehrávat děj a ne, že bude o natáčení atd. Nakonec jsem se do knihy natolik začetla, že jsem se od ní těžko odpoutávala a to jsem neviděla ani jeden, jediný díl pořadu Dr. House. Kniha mě tedy nakonec velmi zaujala. Líbí se mi, jak je psaná- styl písma, (nejedná se o nekonečné popsané stránky stejného stylu, ale hezky rozložené psaní, jiná písma) komentáře účastníků natáčení. Je velice zajímavá, hezké fotografie. Jsem nakonec ráda,že jsem si tuhle knihu koupila a přečetla, protože je skvělé dozvědět se něco o natáčení- jak probíhalo, o hercích, režisérech, rekvizitách, maskérnách, prostě ovšem co k natáčení patří. Je neuvěřitelné kolik lidí a práce kolem pořadu je. Přála bych si, aby se taková kniha napsala i o jiných seriálech. To by potom bylo dokonalé. Určitě knihu doporučuji každému milovníku Dr.House, ale i těm co seriál nikdy neviděli. Možná časem shlédnu i já celý seriál. :-)

LenkaLuna
12.08.2016 5 z 5

Skvěla kniha do sbírky fanoušků tohoto seriálu (mezi ně také patřím :D ), která ukazuje zákulisí natáčení a dozvíme si i další zajímavosti, týkající se děje a epizod seriálu, doplněny o zajímavé rozhovory s herci. Za mě plný počet hvězdiček ***** . :)

Jamka
31.07.2016 5 z 5

Pro fanouška naprosto skvělá věc.

pufina
18.12.2011 5 z 5

Pokud patříte mezi seriálové fanoušky (jako já) a opravdu Vás zajímají různé povídání o seriálu, od tvůrců a také o tom, proč jaká postava je taková či onaká, tak přesně to je kniha pro Vás!

Autorovy knížky

Ian Jackman
americká
2010  89%House, Dr.: oficiální průvodce slavným televizním seriálem

Kniha House, Dr.: oficiální průvodce slavným televizním seriálem je v

Právě čtených3x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce55x
Chystám se číst15x
Chci si koupit1x