Houby - Výborné recepty z hub

Houby - Výborné recepty z hub https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/288271/mid_houby-yzX-288271.jpg 5 2 1

Edice Receptář 2/2015 - obsahuje: -Vynikající recepty na jídla z hub. -jak houby uchovat k pozdějšímu použití, -jak pěstovat houby na substrátech a na dřevě, -vypěstujte si nejúčinnější léčivé houby, -nejčastější chyby při pěstování a další.

Přidat komentář

Snoopi
19.10.2023 5 z 5

Zajímavá exkurze do vzrušujícího světa hub. Znamenitá praktická příručka, která vhodně doplňuje knížku "Atlas hub a houbařské recepty" z edice Receptáře. Určená pro všechny milovníky "kloboučků s nožičkou", tedy nejen těm, jimž se sbírání sametových kopečků v lese a jejich konzumace stalo zábavou, vášní a požitkem, ale i těm, kteří je nechtějí pracně vyhledávat a přejí si je sami vypěstovat.
Receptů sice není mnoho, některé z nich jsou však velmi netradiční i originální a díky krásným fotografiím se nám nad těmi chuťovkami a předkrmy, polévkami a hlavními jídly určitě budou sbíhat sliny. Leckteré názvy doslova podněcují naši zvědavost či rovnou vzbuzují údiv a překvapení: Plátky pana nadlesního, Podruchelská klouzanda, Zelenina po šanghajsku, Zlatí úhoři Oty Pavla, Sejkory s opeňkami, Křemenáče "na ježka", Chuťovka pro unavené hosty, Lišky utopené v sýrové smetaně... Kromě rad, jak s houbami správně nakládat, se dozvíme i něco málo o nejrozšířenějších houbařských pověrách. V závěru pak nechybí důležité informace ohledně jejich pěstování, abychom se nakonec neochudili o radost z jejich úrody.

Štítky knihy

houby botanika, rostlinopis vaření pěstitelství, pěstování stolování

Autorovy další knížky

Miloš Kučera
česká, 1954
2015  100%Houby - Výborné recepty z hub
2010  0%Dětské hry - games
2017  100%Pud u Freuda
2018  100%Rilkovy „Sonette an Orpheus“
2008  0%Formy citů: Lacanovská teorie

Kniha Houby - Výborné recepty z hub je v

Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x