Hotýlek v údolí Loiry

Hotýlek v údolí Loiry https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376603/mid_hotylek-v-udoli-loiry-Ji9-376603.png 4 85 33

Voňavá káva, vynikající víno, croissanty k snídani, slunce a poklidný venkov – není nic, co by dokázalo pokazit vytouženou dovolenou. Nebo snad ano? Emmy Jamiesonová přijíždí se svým přítelem Nathanem do La Cour des Roses, půvabného hotýlku na francouzském venkově, aby zde strávili dva týdny dovolené, od níž si slibuje, že vnese oživení a novou energii do jejich ochabujícího vztahu. Ale dřív než se stačí pořádně rozkoukat, ji Nathan opouští s Glorií, vyumělkovanou manželkou majitele se slabostí pro mladší muže, a Emmy nabízí pomoc s vedením hotýlku zhrzenému a zraněnému majiteli Rupertovi. Noví lidé, nové zkušenosti a nové prostředí jí poskytují vítané rozptýlení, díky němuž se Nathan brzy stává jen vzdálenou vzpomínkou. Bylo by velké bláznovství vyměnit poklidný francouzský venkov za přátele, rodinu a vše co si Emmy doma vybudovala? Hellen Pollardová pochází z Yorkshire ve Velké Británii, kde žije se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Psaní ji bavilo již od dětství, a tak když její vlastní děti začaly odrůstat, znovuobjevila svou vášeň a pustila se do psaní romantických románů, kterým nechybí vtip. Se stejnou vášní, s jakou píše, také ráda čte.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Argo
Originální název:

The Little French Guesthouse , 2016


více info...

Přidat komentář
Katy_vKnihách
Katy_vKnihách
21.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Už název této knihy, by na člověka měl působit oddychově. Když si k tomu člověk navíc přimyslí francouzské venkovské prostředí, říká si, že na léto nemůže být lepší volba. Opak je ale pravdou. První polovina knihy oddychově nepůsobí ani omylem. Hlavní hrdinka, která se nezaobírá ničím jiným, než jejím právě rozpadlým vztahem, člověka prostě nebaví. Ke slovu se totiž nedostane skoro nikdo jiný, natož nějaký popis francouzského prostředí. Druhá polovina knihy to trochu zachraňuje, kdy se na scéně objevují další (a mnohem zajímavější) postavy. Člověk si pak říká, že na závěr nemůže už čekat nic tak hrozného. Ale, mě osobně tenhle konec opravdu jen potvrdil, že víc jak průměrná tahle kniha opravdu není.

Aracely
Aracely
02.04.2023 5 z 5

Hodně bláznivé čtení, kde není nouze o zvraty. Hodně toho napovídá anotace...

Doporučuji jako dovolenkovou četbu.


Mlsnákočka
Mlsnákočka
16.01.2023 odpad!

Souhlasím s předchozím komentářem. Také jsem knihu nedočetla. Za mě tedy vůbec nedoporučuji.

TerezieTea
TerezieTea
11.09.2022 odpad!

(SPOILER) (SPOILER) Tuhle knížku jsem musela odložit. Hlavní hrdinku podvede její přítel na dovolené, přímo před jejíma očima a ona jenom fňuká, doprošuje se a nemá ani kousíček sebeúcty. Navíc psáno stylem středoškolské slohovky. No za mě vůbec :)

sarka5148
sarka5148
02.09.2022 5 z 5

Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a bylo to moc milé čtení, hlavní postava se mi líbila a prožívala příběh, u kterého jsem se musela místy usmívat, jak se mě lidsky dotknul. Pokud bude pokračovaní, ráda si přečtu, stejně jako další knihu od autorky.

zdenaR
zdenaR
12.07.2022 4 z 5

Příjemné romantické čtení, samozřejmě s dobrým koncem.
Pokud bude pokračování, ráda si ho zase přečtu.

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
08.08.2021 5 z 5

Příběh pěkný, moc dobře se mi kniha četla. Postava Emmy mi byla sympatická, Nathan by zasloužil přes držku. Prý se už píše druhý díl (?) možná se jen čeká na překlad, tak se už teď těším na pokračování.

Simstr
Simstr
23.06.2021 3 z 5

Takové letní čtení k vodě. Četlo se dobře. Od začátku knihy víte, jak to dopadne :-)

kudrdlinka
kudrdlinka
25.09.2020 5 z 5

Knížka se mi moc hezky četla. Je to příjemné a svižné čtení o konci vztahu a začátku nového života v cizím, ale příjemném a přátelském prostředí francouzského venkova a hlavně v útulném hotýlku s krásnou zahradou. Pokud vyjde pokračování, tak se k Emmy ráda vrátím.

Kačík
Kačík
27.08.2020 5 z 5

Krásná knížka, která se výborně četla. Děj byl plynulý a poklidný, prostě super odpocinkovka

Libi.livres
Libi.livres
06.08.2020 5 z 5

Tato kniha se odehrává na malebném francouzském venkově v půvabném hotýlku La Cour des Roses, kde tráví Emmy se svým přítelem dovolenou. Kniha mě zaujala tím, že začíná tam kde ostatní knihy končí respektive předtím, než se něco takového původně zamilovanému páru vůbec stane, a sice nevěrou a rozchodem. Další věc, kterou se kniha odlišuje od ostatních šablonovitých romantických příběhů je to, že tady nejde o nějakou prvoplánovanou lovestory, byť samozřejmě tu také na nějakou tu lásku dojde, ale v popředí je přátelský vztah mezi Emmy a postarším majitelem hotelu Rupertem, kde Emmy tráví dovolenou a s jehož ženou je Emmy její přítel nevěrný a vzápětí s ní i utíká. Emmy však srdce nedovolí odjet a opustit zlomeného a nemocného Ruperta v hlavní turistické sezóně, a tak se rozhodne dovolenou dokončit a strávit ji pomocí s provozem hotýlku. A tady to všechno teprve začíná, dostáváme se do zajímavého a barvitého dění okolo provozu samotného hotýlku včetně přípravy chutných večeří, přípravy pokojů, nákupů surovin na trhu v okouzlujícím městečku, poznávání okolí a seznamování se s místními obyvateli. Co mě opravdu bavilo byl nevšední vztah mezi Emmy a Rupertem, který by se dal popsat jako vztah mezi starými dobrými přáteli i přes jejich rozdílné pohlaví a věk, a trochu jako mezi otcem a dcerou. Ačkoliv se ti dva potřebovali a nedali na sebe dopustit, tak jim to nebránilo v tom se neustále hašteřit, snažit se přechytračit jeden druhého, aby ho donutili k nějaké akci či oklikou tomu druhému pomohli. Opravdu moc moc mě kniha bavila, užila jsem si její čtení jako kdyby to byla moje vlastní dovolená a i na dojetí došlo. Po přečtení jsem měla chuť se do zmíněného hotýlku rozjet a strávit tam celé léto... rozhodně doporučuji jako pohodové a úsměvné čtení. Bon voyage!!!

Pernikarka
Pernikarka
29.03.2020

Úžasná kniha. Krásně se čte, přečetla jsem jí jedním dechem. Chtěla bych se do hotýlku podívat a kniha je napsaná lehce a s fantazíí. Určitě stojí za přečtení.

simona1542
simona1542
27.02.2020 5 z 5

Nádherná kniha. Zajímavý děj. Odpočinková. Úplně jsem se v tom hotýlku a hlavně v zahradě viděla :-)

cherubinka
cherubinka
18.01.2020 5 z 5

Knihu jsem si půjčila v knihovně jen tak, kvůli Výzvě. Netušila jsem, že mě bude tak bavit. Před spaním jsem si chtěla přečíst pár stránek, jestli to bude stát za to... A ve 3 ráno dočítám epilog. Čtivě napsané, možná trošku moc rozpoznávání proč nezůstat, ale neuvěřitelné postavičky, byť Angličané ve Francii, ale tak nějak si pořád představují francouzský venkov. Kniha mě velmi mile překvapila.

Fzuzik
Fzuzik
14.09.2019 2 z 5

Co říci... Knihu jsem si vybrala, protože jsem očekávala více, než jsem bohužel dostala.
Jediné zajímavé zvraty byly popsány rychlostí blesku pár slovy.
Velice mi vadila postava Ruperta, který se choval mírně despoticky a slovo děkuji, použil až v samém závěru knihy.
Jako velmi nenáročná četba je to dostačující, ale musela jsem se do čtení nutit. :(

Ála41
Ála41
27.03.2019 3 z 5

Kniha je hezká, četla se dobře. Na deskách je však psané, že je to kniha plná zvratů, s čímž tak úplně nesouhlasím. Žádný bouřlivý děj se nekonal, žádné překotné zápletky se nekonaly, necítila jsem napětí, že bych se od knihy nemohla odtrhnout a byla napjatá, jak bude příběh pokračovat, jaké bude rozuzlení. I tak to je milá kniha. Hlavní hrdinka Emmy mi je sympatická hlavně u konce knihy pro své rozhodnutí, jak s životem naloží dál,v tom jsem jí fandila. Zkrátka milé, příjemné čtení, co neurazí ani extra nenadchne.

mil
mil
22.02.2019 4 z 5

příjemné odpočinkové čtení, romantika s dobrým koncem, ráda si přečtu slibované pokračování

Arianne
Arianne
09.02.2019 4 z 5

Příjemná odpočinková kniha s nijak násilným příběhem. Ideální když nemáte do čeho píchnout a nic se vám nechce. Čtivě napsáno, žádné převratné dějové zvraty, žádná preslazena romantika nakonec.

Toňula
Toňula
01.02.2019 4 z 5

Milé, oddechové čtení o jednom konci vztahu, který se pro hlavní hrdinku stal paradoxně začátkem něčeho nového - nové práce, nových přátel i objevení nových schopností, které daly jejímu životu nový smysl. Fajn knížečka..

surikata246
surikata246
30.01.2019 4 z 5

Celkem pohodové čtení s nekomplikovanou zápletkou,které rychle ubíhalo.

Autorovy knížky

2018  73%Hotýlek v údolí Loiry

Kniha Hotýlek v údolí Loiry je v

Právě čtených2x
Přečtených107x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce81x
Chystám se číst58x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x