Hotel u Jezera stínů

Hotel u Jezera stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453471/bmid_hotel-u-jezera-stinu-WVD-453471.jpg 4 33 10

V dětství byla babička pro Mayu, vyrůstající na předměstí Mnichova, tím nejdůležitějším člověkem na světě: vypravěčkou pohádkových příběhů s dobrým koncem, náhradní matkou i nejlepší přítelkyní. A potom, krátce po Mayiných šestnáctých narozeninách, babička beze stopy zmizela. O dvacet sedm let později dojde k události, která rozvíří bolestné vzpomínky a vyvolá nové otázky: v rekreačním středisku u jezera na severu státu New York je nalezeno babiččino tělo. Jak se tam ale dostalo? Co babičku pojilo s místem tisíce kilometrů od domova? Odhodlaná dopátrat se pravdy, Maya opouští svůj život v Německu a vydává se do Spojených států rozplést záhadu, jejíž vlákna sahají daleko do minulosti – od New Yorku na začátku 20. století, po Německo před a během druhé světové války. Jenže už samotným příjezdem na místo rozbouří vody a přitáhne pozornost mocných a bohatých majitelů hotelu – a jak se zdá, i celého zbytku města. A čím více tajemství rozkrývá, tím více se zamotává do pavučiny lží, kterou pro odhalení pravdy musela sama spříst – až se nakonec musí rozhodnout, jak moc je pro ni pravda skutečně důležitá. A jestli jí stojí za to pro ni obětovat šanci na lásku i vlastní život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Hotel on Shadow Lake , 2018


více info...

Přidat komentář

Evaho73
20.06.2023 4 z 5

V tomto príbehu bolo okrem historickej fikcie trochu zo všetkého. Romantika, rokmi zahálené tajomstvo, psychologické napätie, detektívna zápletka, či znepokojujúce svedectvo o  živote za Hitlerovho režimu, to všetko prerozprávané v dvoch časových rovinách. Ako celok to nebolo zlé poprepájené, ale našli sa tam aj niektoré časti, ktoré ma dokázali zmiesť a musela som sa vracať späť, aby som ich pochopila.
Takisto hlavné postavy mi akosi neprirástli k srdcu a nedokázala som s nimi úplne sympatizovať.

čef
14.10.2021 5 z 5

Celoživotní love story, která započala v Mnichově, v době nástupu Hitlera k moci. Vše se točí kolem Válečné pohádky – symbolického boje mezi Minulostí, Přítomností a Budoucností. Velmi poutavě vystavěný román s komplikovanými rodinnými vztahy mj. mezi dvěma dvojicemi dvojčat, který dokáže připoutat a na konci dojmout mnohé.


bookcase
20.09.2021 4 z 5

Čtivý příběh s mysteriózním nádechem pořád jsem musela číst dál a dál.

xena2711
29.08.2021 5 z 5

Díky Utajené tváři tisíce a jedné noci jsem se dostala k této knížce a jsem moc ráda. Nádherný román s detektivní zápletkou, kde se prolíná život babičky Marthy před a za druhé světové války a její vnučky Mayi od roku 1990 až do přítomnosti. Na konci dochází k rozuzlení všech tajemství této rodinné ságy. Často dochází k vysvětlení formou dopisů. Stojí za přečtení.

sabca
06.01.2021 4 z 5

Mě se moc líbilo odhalování tajemství babiččina života. Knihu doporučuji

Lo3ce
20.12.2020 3 z 5

Záčátek mě upoutal a vtáhl, ale pak se to začalo divně šmodrchat. Měla jsem co dělat, abych knížku dočetla, přistihla jsem se, že mě vlastně vůbec nezajímá, jak to dopadne. A druhý den po dočtení jsem marně přemýšlela, jak to vlastně skončilo. Možná jsem se špatně soustředila nebo co, ale ztrácela jsem se v ději i množství postav.

jahlina
12.12.2020 4 z 5

Poutavý příběh odkrývající tajemství z minulosti.

Jana77
30.11.2020 4 z 5

Staré tajemství, sahající do doby před první světovou válkou. Skvěle propletené, mě to bavilo moc.

Danago
29.11.2020 4 z 5

I když je knížka celkem útlá obsahuje celu dlouhou ságu jedné rodiny. A to k mému překvapení více než rodiny Mayi a její babičky , spíše rodiny Montgomeriů, kteří vlastní právě hotel u jezera. Vše je čtenáři přiblíženo pomocí vzpomínek, deníků a dopisů a to od nejrůznějších postav . Čtenáři je zde přiblíženo podnikání v turistickém ruchu v Americe na počátku 20 století , roli Ameriky v období druhé světové války. Postoj německé rodiny k nacismu. Děj nám postupně odkrývá nejedno tajemství. Kniha je nečekaně napínavá, čtivá a překvapivá.
Velmi příjemný román .

Knižní střípky
28.11.2020 4 z 5

Pod nenápadnou obálkou se skrývá velice zajímavý a originální příběh. Ani ve snu jsem nečekala, co vše bude obsahovat. Při pátrání po osudu babičky Marthy se dostáváme do předválečného a válečného Německa a do Ameriky 20. let. Obzvláště pasáže z nacistického Německa byly velice zajímavé a silné. Kniha mi doma chvíli ležela, pořád jsem se nemohla odhodlat se do ní pustit, a když k tomu konečně došlo, naprosto mě pohltila a nakonec jsem moc ráda, že neunikla mé pozornosti. Máte-li rádi mnohovrstevnaté příběhy s přesahem do minulosti, rozhodně tento kousek doporučuji.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

Štítky knihy

nebezpečí pravda a lež pátrání v minulosti zmizení lidí

Autorovy další knížky

Daniela Tully
německá
2020  79%Hotel u Jezera stínů
2020  75%Utajená tvář tisíce a jedné noci

Kniha Hotel u Jezera stínů je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst41x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x