Komentáře knihy Hotel času
Poměrně dobrý duchařský příběh. Ale čekal jsem nějaké větší rozuzlení nebo něco více. Ale určitě se dá doporučit.
Konečně papírové vydání.
Opuštěný hotel Wrona.
"Chtěla jsem něco, o čem skoro nikdo nemá tušení."
Opuštěné místo s pošramocenou historií?
Okolí zřícené, hotel netknutý?
"Ona by si to nikdy neudělala."
Hodiny.
Chcete reálné zážitky?
Kde byste chtěli strávit oslavu svých narozenin?
Z diváků se zúčastnění stávají herci.
Nefunguje čas, fyzika, mění se dům, nic není konstantní.
Od počátku hutné, postavené na syté, ponuré atmosféře, udržující napětí.
Dům je volá a vás taky...
Dechberoucí, mrazivé.
V některých úsecích mi to připomnělo Ďáblovy dveře od Lee Mountforda.
Hodně čtivé!
Ne, to je málo.
Sakra čtivé!
To už je lepší.
Paní autorko, pište horory, protože kniha Hotel času je ukázkou skvěle napsaného hororu a ten fakt sedl.
Pište, pište, pište!
Přesně tak, jak Hotel času a ještě strašidelněji!
Za tuhle dámskou jízdu dávám 5 * a doporučení.
Nebude to moc aktuální, knihu jsem četl poměrně dávno, ale připadala mi dosti povedená. Musím dokonce uznat, že leckteré scény byly opravdu hororové, což u českých autorů je věc dosti vzácná.
Pokud jste čtenáři, kteří mají rádi napínavé čtení, tak tahle autorka je za mě sázka na jistotu. Věřím, že rozhodně nebudete zklamaní. A ano je to česká autorka. Skvělý bonus, který dokazuje, že i naši autoři mají knihy, které rozhodně předčí některé zahraniční tituly.
Hlavní hrdinka knihy Nika chystá oslavu svých 25. narozenin. Jako velká fanynka všeho nadpřirozeného, hororů, duchů, atd. se rozhodne pro své kamarády připravit netradiční překvapení. Oslava se bude konat v hotelu Wronka v Polsku. Tento hotel je obestřen zahadou. Všichni kamarádi na výlet kývnou.
Dojedou do hotelu, ubytují se. Po chvíli se začnou dít divné věci. Rozhodnou se, že hotel opustí, jenže ten je mezitím uvěznil. Jak se dostanou pryč?
Co se mi na knize hodně líbilo byl popis charakteru jednotlivých postav a jejich přístup ke krizovým situacím. Autorka do party kamarádu dala sobce, lehce ovladatelnou dívku, citlivého přítele i zamilovanou osobu.
Takže kdo jste knihu nečetl, rozhodně Vám ji doporučuji.
Na další recenze se můžete podívat na můj instagram lucciny.knihy.
Zimomriavky mi chodili po chrbte pri čítaní tejto úžasnej knihy. Za mňa super kniha.
Zažiť niečo podobné ako v knihe tak sa asi .... . V nôdzi spoznáš ozajstného priateľa a tu sa to potvrdilo.
Určite si prečítajte túto knihu.
'Čas ti protéká mezi prsty a ty nemáš možnost ho polapit.'
Ak hľadáte miesto, kde minúty stoja a strach Vám bude dýchať na krk, tak Vám predstavujem Hotel Wrona. V tomto hoteli nie je dôležité, koľko je hodín, ale koľko času Vám ešte zostáva, kým Vás nepohltia tiene. A aj keď sa čas zastaví, pred polnocou neutečiete. Atmosféra je hustá, miestami až klaustrofobická. Tento hotel žije, každá chodba, každé dvere dýchajú svojím vlastným životom a všetko má svoj význam.
Príbeh pôsobí tak autenticky, že doslova počujete to tikanie starožitných hodín z obálky a cítite vôňu starého dreva a prachu.
Doporučujem tým, ktorí tiež 'nemajú radi poníkov a dúhu a radi sa boja' :)
PS: 'Hotel času' rozhodne pridávam na svoj zoznam kníh, ku ktorých sa pravidelne vraciam. Ďakujem autorke za tento úžasný počin :D
'Všechny duše na Zemi mají své přesýpací hodiny.'
Emilly Ross je rodačka z Olomouce. Má ráda fialovou barvu, horory a záhadno.
HOTEL ČASU je český horor.
Hlavní postavou je mladá žena NIKA (25 let), která je fanynka hororů a strašidelných míst. Na její narozeniny se rozhodne uspořádat výlet do Polska a strávit v jednom hotelu několik dní. Sebou vezme 7 svých nejlepších kamarádů. Zpočátku nejsou úplně všichni nadšeni, ale nakonec s ní jedou.
V hotelu se dějí podivné věci. Naši hrdinové si postupně uvědomují, že není všechno v pořádku a chtějí odtud odejít pryč, ale bohužel jsou uvězněni. Jestli se jim podaří dostat z tohoto hotelu pryč či nikoliv se už dočtete v této knize.
Parta přátel je různorodá. Sympatický mi byl JAKUB, který vystudoval gymnázium. Po maturitě si založil autodílnu. Nejméně sympatický mi byl ROMAN, který natáčí videa na svůj YouTube kanál. Je sebestředný, myslí jen na svůj prospěch.
Zajímavé bylo, když se naši hrdinové postupně dozvídají informace o minulosti hotelu a jeho majiteli a jeho rodině.
Kniha nebyla úplně špatná, z druhého hlediska jsem četl lepší horory. Očekával jsem lepší závěr.
V závěru se nachází EPILOG.
Kniha má pěknou obálku.
Táto kniha ma zaujala obálkou, zaujímavou anotáciou a nízkou cenou, ale to je pomaly všetko. Už od začiatku mi nesadol autorkin štýl písania - veľmi jednoduché vety, všetko je doslovne vysvetlené a pre istotu rovno niekoľkokrát. Postavy sa buď správali ako roboti a nie ako ľudia s emóciami, prípadne sa správali tak, ako keby vôbec nerozmýšľali. A už vôbec sa nesprávali na svoj vek. Dúfala som, že to začne byť lepšie keď sa poriadne rozbehne tá hororová časť, ale nebolo. Zakaždým keď som si povedala, že konečne to je zaujímavé, prípadne že to chytá poriadnu strašidelnú atmosféru, tak sa to buď pokazilo kvôli tomu vysvetľovaniu alebo správaniu postáv. Ešte aj história hotela bola skôr odrecitovaná, ako napísaná nejak záživnejšie. Skoky v čase boli zvláštne a vadilo mi, že to tam nie je poriadne vysvetlené. Koniec bol taký o ničom, celkovo som to asi nejak nepochopila. Škoda, lebo potenciál to malo veľký, strašidelný hotel uprostred lesa, hodiny, ktoré stále odbíjajú polnoc, tajomné tiene... Len to ostalo nevyužité. Aspoň sa to čítalo rýchlo.
K podzimu patří horory a já jsem samozřejmě nějaký zařadit musela! Jako audiokniha vyšla kniha Emilly Ross, české autorky - Hotel času. Po knize samotné jsem už koukala, takže jsem si říkala, že si jí tedy audioknihou alespoň splním! Audiokniha navíc má navíc příjemných osm hodin a to je pro mě taková jednohubka na pár pracovních dní.
Hotel času nás seznamuje s partou přátel, kde je každý jiný. Nika, která právě slaví své dvacáté páté narozeniny, si přeje vyjet si se svými přáteli do starého hotelu. Nika miluje horory a strašidelná místa, takže jí to přijde jako ideální nápad. Její přátelé tak nadšení nejsou, ale podpoří jí. Udělají si výlet. ale nikdo nečeká, že to skončí tak, jak to skončilo.
Co se týká jednotlivých postav, hodnotit je je hrozně těžké. Je jich osm, každý má pěkně postavený charakter, takže si je nepletete. Ale. Nebyl ani jeden, který by mě aspoň chvíli neštval. Extrémní situace dokáží člověka dostat do různých stavů a to se autorce povedlo zachytit. A v momentě, kdy už jsem si někoho začala pouštět víc k tělu, přišel moment, kdy mě zklamal. Takže mám ke všem postavám takový… neutrální vztah.
Protože jsem knihu poslouchala, šel příběh pěkně od ruky a já měla za pár dní poslechnuto. Audioknihu namluvila Jitka Moučková, od které jsem ještě nic neposlouchala, takže premiéra. Ale příjemná, protože audiokniha byla opravdu skvěle posluchatelná a i slabší místa přednes vylepšil.
Pro mě to byl fajn horor, který byl opravdu napínavý, ale ke konci už malinko přitažený za vlasy. I tak, pokud na knihu nebo audioknihu narazíte, dejte jí šanci, vůbec to není špatný příběh. A do období mlhy, deště a dušiček za dveřmi je to ideální. Jen si asi poslech nechte na odbu, kdy nebudete cestovat do nějakého hotelu, kde hrozí, že ho budete mít jen pro sebe!
Nebylo to tak špatné. Lehké napětí budiž, hrůza a strach nikoliv. Ale příběh byl poměrně poutavý, některé postavy sice lezou na nervy, ale co já vím - třeba to byl záměr. Konec byl prazvláštní, líbilo by se mi, kdyby se mu věnovalo více prostoru. Některé popisy scén byly trochu vleklé, nejsem typ čtenáře, kterého to udrží v napětí, naopak lehce ztrácím pozornost a zájem. Ale jsem náročná. Takové snadnější čtení na nedělní odpoledne.
Hotel času byla poměrně zajímavá kniha. Partička kamarádů se rozhodne osalvit narozeniny v jednom prastarém a opuštěném místě uprostřed lesů, ale brzy se ukáže, že to nebyl úplně dobrý nápad. Tento příběh mě bavil, jestli se to vůbec dá říci o hororu :-) Myslím, že autorce se podařilo vytvořit opravdu temné místo, na které své hrdiny uzavřela. Hodně drsná byla ta úplně první událost, co se jim stala, ta s tím zrcadlem a to co pak následovalo, to mě opravdu přeběhl mráz po zádech. Je se postupně další události vrszvily, bylo to čímdál temnější a prakticky beznadějnější. ještě třicet stran jsem si nebyl jistý, jestli se podaří přátelům z hotelu uprchnout nebo v něm zůstanou navždy. Přiznám se však, že mě trošku mátlo to rychlé střídání pohledů postav, párkrát jsem měl maličký problém se zorientovat, kdo právě mluví a kdo to je. proto ta půl-hvězdička mínus. Ale třeba je to čistě jen můj problém, protože příběh je krásně temný a určitě ho vyzkoušejte.
Když se osmičlenná parta kamarádů rozhodne vydat do útrobí Polska, kde se jejich kamarádka rozhodla uspořádat narozeninovou oslavu v záhadném a opuštěném hotelu Wrona, rozhodně nečekají, že se celá oslava nečekaně zvrtne v pekelnou noční můru a boj o holí život.
Některé tajemství holt zůstanou navždy skryté...
A tento hotel ho má opravdu veliký.
Co číhá ve zdech tohoto hotelu? A co jsou zač prapodivné výjevy? A proč se najednou nejde dostat z hotelu ven?
U této knihy se rozhodně nebudete nudit.
Dokonce i já měla pak večer bobky jít večer na toaletu.. Což je pak už co říct.
Skvělá kniha, kde vládne hodně temná hororová atmosféra, která vás zaručeně nepustí a vtáhne do přímo do příběhu.
Jakožto milovník hororů jsem po téhle knížce musela šáhnout. Koukala jsem po ní už nějakou dobu a když vyšla audiokniha, tak jsem neváhala a šla do ní.
Máme zde partu osmi kamarádů, kteří jdou oslavovat narozeniny jejich kamarádky Niky, která má ráda tajemno. Bohužel to ještě netušili, co si na ně hotel v Polsku přichystal.
Příběh vás zanese do Polska s českými protagonisty, kteří jedou oslavovat narozeniny. Líbí se mi, že je to zasazeno do naší a sousední země. Takže česká jména vás neminou.
Audiokniha je hezky namluvená a ani není moc dlouhá. Za den je poslechnutá.
Co se týče knihy samotné a děje, jsem mile překvapená. Rychle to odsýpá. Atmosféra je strašidelná a napjatá. Hrdinové jsou dobře vykreslení a hlavně popsaný. Hlavně zvraty se nedali předvídat.
Nešlo se od knihy odtrhnout. Chtěla jsem vědět, co se bude dít dál. Bála jsem se, že bude krátká, ale nebyla. Stálo to za to a stačilo.
Celý děj je zajímavě zpracován. Má to svoji originalní stránku. Nemám tomu, co vytknout.
Potrženo sečteno: Hororová story o děsivém hotelu, který navštíví parta přátel. Má to atmošku a na spooky večer je tahle kniha dělaná.
Tak tohle byla taková jednohubka.Děj dokázal vtáhnout,atmosféra byla.Kniha drží krásně tempo,má nečekané zvraty ,stále se něco děje. Dávám plus za konec ,všechno bylo hezky vysvětleno .Jen postavy mi byly trochu nesympatickè.Ale jako celek nebyla kniha špatná .
Máme zde partu osmi kamarádů. Nika oslavenkyně, která miluje tajemná
a temná místa je pozve na výlet do Polska. Místo zvané Wrona,
nachází se zde tajemný, starý hotel.
Většina lidí z
party tvoří páry, ale přesto Nika věří, že se zde sblíží s
Jakubem po kterém už od gymplu pokukuje, ale nikdy nevzala odvahu a
osud do svých rukou. Roman je youtuber, ale vydělává si na tom,
že ponižuje ostatní. Lenku svoji přítelkyni bere spíš jako
doplněk. Bobr a Vanesa jsou pro ostatní dokonalý pár. Ostatní z
party jsou Markéta, studentka medicíny a Filip, který svůj byt
nikdy neopustí bez nagelovaných vlasů.
Kniha začíná
odjezdem party dvěma auty do Wrony, cestou oslavenkyně nezapomene
ani na pravidelné zastávky u benzínek. Všichni se těší na
skvělou párty, ale to co je potká by nikdo z nás zažít nechtěl.
Pokud by to byla noční můra tak by jsme se hodně rychle
probudili. Začíná to vtíravým pocitem, zvláštními přízraky
a končí smrtí. Dokáže se naše parta z hotelu času dostat v čas
a nebo je s odbitím půlnoci přízraky chytí.
Pří čtení
jsem měla mravenčení, husí kůži a musela jsem číst po
kouskách. Přesto jsem tento hororový příbeh přečetla během
pár dní a zanechal ve mně pocit, který možná zažívají naše
postavy. Přesto je úžasné jak toto vše autorka dokázala
poskládat dohromady a má můj obdiv.
Ze začátku mě to bavilo, i když to bylo psané tak nějak naivním jazykem.
Připomnělo mi to horory z osmdesátek.
Pominu spoustu gramatických chyb, to neřeším.
Ale že hlavní protagonisti v ohrožení života řešili, jak se obhájí, že jim zmizeli kamarádi, na to by snad nikdo nemyslel.
Konec se mi nelíbil, už to bylo přehnané.
Poslechnuto jako audiokniha, nebylo to špatné, ale asi bych si to tentokrát víc užila, kdybych si to sama přečetla, nebo to načetl nějaký muž s více sugestivním hlasem, protože interpretka bohužel nedokázala navodit to napětí, které bylo potřeba. Hororový potenciál tato kniha určitě má.
Temná atmosféra, zvláštní hotel a pocit, že něco nehraje – to mě bavilo. Styl je svižnej a čte se to rychle. Místy jsem čekala trochu víc, ale jako oddechový čtení s hororovým nádechem to splnilo účel. Fajn creepy jednohubka.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

67 %
90 %
58 %
Hotel času
Young adult se to snad může líbit, pro adult je to skutečné utrpení. Parta kamarádů, jejichž IQ dává v součtu pěkné dvouciferné číslo, vleze do strašidelného baráku a nestačí se divit. Čtenář taky ne. Postavy jsou zoufale papírové, autorka nešetří označeními jako "oslavenkyně", "jeho láska", "youtuber" apod., dialogy jsou křeč a vata, aby se mezi lekačkami a úmrtími jakože něco dělo a v podstatě jde jen o to, kdo je na řadě a jak moc to bude nechutné. Líbila se mi obálka a to je taky to jediné, co se povedlo.