Horský samet

Horský samet https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83588/horsky-samet-83588.jpg 4 321 36

Sametový cyklus série

< 2. díl >

Druhá část “sametové” ságy bratrů Montgomeryů. Bronwyn MacArranová, nezkrotná náčelnice skotského klanu MacArranů, je zajata vojskem krále Jindřicha VII. Král se rozhodne dosadit do čela divokého klanu svého muže a tak otupit jeho nepřátelství. A tímto mužem má být Steven Montgomery, mladší bratr Gavina. Steven má nyní přetěžký úkol, v těchto dramatických dobách přesvědčit svými schopnostmi členy klanu a zejména svou ženu, že je hoden stát v jejich čele. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Bonus press
Originální název:

Highland Velvet , 1982


více info...

Přidat komentář
uzivatel83509
uzivatel83509
18.02.2024 4 z 5

Předešlý díl jsem nečetla.
Do příběhu Bronwyn a Stevena jsem se rychle začetla, ale byť byl příběh dějově obsáhlý a hezký, něco mi tam prostě chybělo... druhá polovina knihy mě bavila víc. Mrzelo mě, jak dopadla Mary.

Zelený.úval
Zelený.úval
22.03.2023 4 z 5

Po prvním díle jsem od knihy už neočekávala žádný zázrak. Bronwyn mě snad štvala ještě víc než Judita. Zároveň jsem ale zvědavá na další díly, jestli se přece jenom budou v něčem trochu lišit.


Ála1968
Ála1968
19.03.2023 3 z 5

Těšila jsem se,ale bohužel,tento díl nedosáhl kvality předchozích dvou.Nebyl špatný,ale předchozí byly hezčí.

Aranel15
Aranel15
23.02.2023 4 z 5

V knize mi hodně vadily překlepy a také pár nesrovnalostí s prvním dílem, kde byl erbovním zvířetem levhart a najednou je to lev. Steven podle prvního dílu Bronwyn vzkázal, že dorazí později a najednou ji nechal stát před oltářem a nevzkázal nic..
Hrdá Bronwyn i s celým svým klanem mi také trochu pila krev.

katkaq
katkaq
17.11.2021 4 z 5

Lepší než minulý díl. Hlavní hrdinka pro svou hrdost nevidí, jak moc se její manžel snaží. Steven se opravdu snažil poznat svou manželku i místo, kterému ona říká domov. Nejvíc se mi asi líbila část, kdy společně skončili na hranici u nepřítele a na chvíli si mohli být víc než jim přidělené role a dojít ke společnému porozumění. Nakonec hezký happy end, tak co víc si od červené knihovny přát.

lendinka.k
lendinka.k
16.10.2021 5 z 5

Lepší než předchozí díl. Občas jsem se dost nasmála. Hlavní hrdinku jsem si oblíbila pro její temperament. Čte se to samo a já mám ráda styl psaní této autorky. Dobrodružství, romantika, mezilidské vztahy, rodinná soudržnost a historické reálie - vše v jedné knize. Zaujaly mě rozdíly mezi Angličany a Skoty. A hlavně miluji narážky na ostatní díly této série.

hankapimi
hankapimi
07.05.2021 3 z 5

Jenom velmi silný a trpělivý chlap ustojí takovou výzvu zkrotit divokou náčelnici klanu Bronwyn. Příjemná oddychová četba pro dlouhé večery....

ydnac
ydnac
07.09.2020 4 z 5

Hezké, lehké, oddychové čtení :-)

pip11
pip11
03.09.2020 4 z 5

Nezkrotná Bronwyn a neskutečně trpělivý Steven Montgomery. Byla to pěkná oddechovka.

LilianaFalcon
LilianaFalcon
18.02.2020 4 z 5

Nestává se to moc často, že hlavní hrdina je podle mého názoru ten neskonale trpělivý, zatímco hlavní hrdinka by se několikrát zasloužila proplesknout... Nicméně tady to tak je. I když teda pak ta Stevenova žárlivost mu pár bodů ubrala.

luci2
luci2
15.01.2020 3 z 5

Musím se přiznat, ze jsem chvíli premyslela kolik hvězdiček mám dat. A nakonec zvítězily pouze tři. Příběh je lepší než první, avšak se mi zda trochu moc překombinovaný a ve výsledku působí roztržitě. Jinak postava Stevena se mi moc líbila, jeho rozvaha a trpělivost s Bronwyn. Série Velvat Montgomery zatím nenaplnila moje očekávání. Snad Raine a Miles mne mile překvapí.

Petra-1
Petra-1
09.11.2019 5 z 5

Celou sérii jsme četla před velmi dlouhou dobou. Ale líbila se mi tolik, že si jjei dej pamatuji ještě dnes. Tato série byla byla první od autorky, kterou jsem cetla. Skvělé postavy a konečně poradna bojovnice v knize.

miruska1
miruska1
06.11.2019 5 z 5

tato časť sa mi pačila viac ako predošla......super

petraj30
petraj30
03.08.2019 5 z 5

Bronwyn byla z počátku hodně tvrdá a neústupná, ale Montgomeryovi kluci se nevzdávají. Moc jsem se nasmála.
Moc se mi líbí prolínaní všech knih.

E.lisabeth
E.lisabeth
16.07.2019 5 z 5

Muj asi nejoblibenejsi dil z cele serie, i kdyz...no uvidime az si dam rereading Rainova pribehu :)

účetní
účetní
20.05.2019 4 z 5

Musím říct, že druhý díl se mi líbil vice než první, první třetina tedy moc ne, tam se mi Bronwyn nelíbila, trpělivost a cit oplácela Stevenovi hněvem, nepřátelstvím a vzdorem za každou cenu. Od druhé třetiny už to bylo lepší a dějově zajímavější, ale konec mi autorka přece jenom pokazila. Nevím, proč mají některé autorky potřebu dodávat knize na dramatičnosti na úkor těch nejnevinnějších, Bronwyn se občas chovala tak, že si o problémy sama koledovala, ale vyvázla bez úhony, protože to by se nám čtenářkám asi nelíbilo, kdyby se jí něco stalo. To s Mary bylo v knize naprosto zbytečné, děj byl bohatý i bez toho, celkový dojem z knihy mi to pokazilo tak, že už mi pak bylo docela jedno, co si Bronwyn se Stevenem řekli a jak se udobřili. Čtyři hvězdy dám ale s jedním velkým mínus.

rampapa
rampapa
06.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh o lásce a skotech. Knížku velmi doporučuji. ❤❤

Silmarien
Silmarien
27.10.2018 3 z 5

Dobre, moja chyba, možno som nemala hneď čítať pokračovanie, lebo už sa mi tie tvrdohlavé hrdinky a tvrdohlaví hrdinovia začínajú trochu prejedať.
Ale úroveň si aj tento príbeh udržal, má všetky klasické náležitosti tohto žánru a viac od toho netreba čakať.
Prvý príbeh bol o najstaršom Gavinovi a jeho Judite, tento druhý sa odohráva v podstate hneď po skončení, druhý brat Steven na záver prvej knihy odchádza do Škótska za nevestou ktorú mu vybral kráľ. V druhej knihe na začiatku sa nachádzame práve pri tomto putovaní. Stevenovi sa budúcou manželkou veľmi nechce, čaká pohromu... lebo veď zemanka klanu musí byť nejaká mužatka. To by sme ale nesmeli byť v knihe Jude Deveraux. Bronwynn je samozrejme takmer nadpozemsky krásna... atakďalej, domyslite si opäť úplne VŠETKO :-D

Jass
Jass
16.08.2018 2 z 5

Na jednu stranu se mi druhý díl zdá trochu lepší než první, na tu druhou... Vždyť je to skoro to samé! Jména postav se změnily, ale zajeté šablony zůstávají.. Vytáhlo to za mě to Skotsko, protože pro to mám slabost...
P.S. Tyhle porody v knížkách mě vždycky pobaví... Já vám zkrátka nevím, nepřijde mi to vůbec realistické...

Lenka40
Lenka40
21.06.2018 4 z 5

V druhé knize ze série Montgomeryové je hlavní postavou z bratrů Steven . Opět jako v prvním díle nás spisovatelka provází příběhem lásky , nenávisti ,pomsty ,přátelství a sourozenecké lásky. Takže opět příjemná oddychovka .