Horory na dobrou noc

Horory na dobrou noc https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25026/mid_horory-na-dobrou-noc-ofl-25026.jpg 4 282 48

Horory na dobrou noc série

1. díl >

Příběhy jsou primárně určeny pro mládež, ale pochutnají si na nich i dospělí kvůli sugestivní atmosféře, typicky anglickému černému humoru a četným citacím nebo variacím klasických témat. Ty představují jakousi žánrovou třešničku na dortu, a už proto by neměla tato sbírka chybět v knihovně žádného milovníka hororu. Varování: Nevhodné pro osoby úzkostlivé či se slabými nervy. Vstupte do temného a děsivého světa Horowitzových hororů a očekávejte nečekané! Je to svět, kde vše vypadá celkem normálně. Ale hned za nejbližším rohem číhá leccos tajemného, zlověstného a skutečné hrůzného. Jako zdánlivě obyčejný fotoaparát ukrývající zlé síly, cesta domů autobusem, jenž zahne do nejhorší noční můry, a záhadná počítačová hra, kterou by nikdo nehrál..., kdyby znal její pravidla! Každá z povídek v sobě ukrývá šokující jádro... Horory na dobrou noc jsou působivou sbírkou děsivých příběhů od uznávaného autora a televizního scenáristy Anthonyho Horowitze. Vzdor názvu si rozhodně tuto knihu neberte s sebou do postele... Anthony Horowitz vyrostl na hororových příbězích a již od dětství miloval vše pochmurné a děsivé. To mu již zůstalo. Říká: „Myslím si, že horory má rád každý. Ne nutně právě mrtvá těla a kapající krev, ale stíny, které leží těsně za hranicemi našeho vidění, tajemství ukrytá za zavřenými dveřmi.“ Mnoho z jeho povídek v této knize je inspirováno běžnými každodenními předměty. Fotoaparátem. Vanou. Počítačem. Ale každému z nich dal autor něco navíc... celý text

Horory Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art
Originální název:

Horowitz Horror , 1999


více info...

Přidat komentář

Hasickat
20.10.2023 3 z 5

Za mě super čtení pro náctileté, kteří se chtějí bát nebo získat inspiraci na strašidelné historky pro kamarády. Dospělého čtenáře to podle mě možná osloví, ale určite si z historek nesedne na zadek, natož aby měl zlé sny. Napsané je to ale hezky, čtivě, žádné zbytečné detaily nebo komplikované zápletky.

Lisa_Flames
29.08.2021 2 z 5

Občas byl víc horor povídky číst než samotné příběhy - předvídatelné a s hloupými stereotypy. Docela podprůměr, ale aspoň přečteno rychle.


pavel9410
27.06.2021 4 z 5

Dobre zapletky, i kdyz nektere lehce predvidatelne. Je v tom paradni anglicka atmosfera.

Domisek1
17.10.2020 5 z 5

Povídky se mi moc líbily ale nebyly teda tak strašidelný.. Za mě se mě nejvíc líbil Noční autobus a kulový blesk..

SmazenaCibule
04.04.2020 5 z 5

Mně se povídky hodně líbily, často se k nim vracím a děsí mě pořád stejně. Kniha je čtivá a dobře napsaná, i když bych ji spíše než dospělým, ostříleným hororářům, doporučila teeneagerům. :-)

hellena1523
02.01.2020 3 z 5

Některé příběhy byly slabší, jiné naopak velmi povedené. Některé bavily, jiné vůbec. Ale celkově docela povedená sbírka. Jen bych ji doporučila opravdu mladším čtenářům, okolo 12-13 let, pro ně by to mohlo plně splňovat očekávání hororových povídek.

jaroiva
23.10.2019 4 z 5

Podobně jako u druhého dílu, bavilo mě to, jen tady bylo víc těch slabších příběhů než v druhém díle, proto o hvězdičku míň.

anet0004
25.09.2019 5 z 5

(SPOILER) V této knížce je několik zajímavých a strašidelných příběhu, mě nejvíce zaujal příběh Vražedný fotoaparát. Je to o chlapci jménem Matthew, který si chtěl koupit fotoaparát, ale s fotoaparátem bylo něco spatně. Než si ho koupil, chtěl si ho vyzkoušet a tak zaměřil na zrcadlo, které se po chvilce rozbilo. Ničeho se nevšímal a koupil ho. Rozhodl se ho dát tátovi k narozeninám. Když fotoaparát tátovi dal, tak táta vyfotil jejich rodinný strom, třešeň, která do druhého dne uschla. Matthew se rozhodl podívat na snímky, které už byly pořízeny minulým majitelem. To co na fotkách bylo? To si musíte přečíst sami. Knížka se mi líbila a byla hodně napínavá!

ronave
15.02.2019 3 z 5

Kniha byla čtivá a poutavá, ale spíše pro mladší čtenáře.
Dá se říct, že dva příběhy jsou strašidelné, ostatní jsou slabší.

Annkag
26.01.2019 3 z 5

Niektoré príbehy boli slabé ale čo mňa doslova fascinovalo bola Vana(kterú jsem četla vo vani),Autobus bol tiež super a úplne naj ma dostal Fotoaparát...,,táta mi dovolil udělat jednu fotku.,,
,,A čo si vyfotil?,,
,,Londýn,,
Až ma zamrazilo pri predstave katastrofy.

eraserhead
12.05.2018 3 z 5

Evidentně pro mladší čtenáře, ale dost povídek bavilo i mne. Povídky propírají snad až moc klasická témata, hlavně tedy děsivé předměty (vana, fotoaparát, počítač, fotobudka - docela mě bavilo nahluchlé opičí ucho plnící přání) ale činí tak svěžím a akčním stylem. Také většinou svou pointu staví na poslední větě, i s tím se ale perou dobře. Některé jsou spíše zábavné ale z jiných zase docela mrazí, třeba z Vražedného fotoaparátu mi na konci až přešel mráz po zádech. Tohle je skvělé čtení do vlaku nebo na onu místnost, trávíte-li tam delší dobu.

BelphegorSara
22.11.2017 4 z 5

Velmi hezky napsaná knížka. Věřím, že ji ocení zejména děti na táborech kdy si vyprávějí strašidelné historky. Já ji přečetla jedním dechem a druhý i třetí díl také.

NymphMaeve
01.11.2017 5 z 5

Horory moc nemusím, četla jsem sem tam něco od mistra hororu Stephena Kinga, ale zkusila jsem toto a jsem nadšená. Většina příběhů je krátká, má neskutečný spád, přijde mi, že tam není ani jedno jediné slovo navíc, při čtení běhal mráz po zádech - a i přesto mi kniha nedovolila se odtrhnout (ani v MHD ani doma). Už se těším až si pořídím další díly :)

MartinaSladkova
07.02.2017 5 z 5

Díky téhle knize jsem tak měsíc skákala do postele, protože jsem se bála, že z pod ní na mě vykoukne něco příšerného a vtáhne mě to dovnitř.
A to mi bylo tenkrát 15.

dominika2585
06.12.2016 4 z 5

Mám ráda horory a knížka mě velmi bavila. Některé příběhy víc, jiné míň :)

niki-chan
28.05.2016 4 z 5

Opravdu dobrá a čtivá sbírka příběhů

PeM
20.05.2016 4 z 5

Hororvé téma mě prostě baví....

SeverusSnape
17.05.2016 5 z 5

Paráda ,nepochybně
A.H je mistr hororových děl pro adults
Pro mne tedy rozhodně

anna2449
03.02.2016 5 z 5

Super povidky,knihu jsem zhltla jako malinu.:-)Mnam

Danago
30.01.2016 5 z 5

Sice nejsem úplný čtenář hororů, ale tohle bylo skvělé . Spisovatel je mistr hororu, jen co je pravda. Každá povídka měla šokující konec, rychlý spád a žádné dlouhé pasáže, četlo se to moc dobře. Takže můžu jen doporučit .