Hořící stránka

Hořící stránka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362451/bmid_horici-stranka-GPZ-362451.png 4 103 15

Neviditelná knihovna série

< 3. díl >

Když je vaší úlohou zachránit den – kde začnete? Irene, agentka Neviditelné knihovny, má pevné zásady, zvláště ve zkušební době. Jenže co si počít, když cesta domů je v plamenech a východy z mnoha realit jsou nefunkční? A navíc je to Alberich s plánem na zničení celé Knihovny. Irene a její pomocník Kai jsou vysláni do Petrohradu, aby této hrozbě zamezili. Jenže je tu i Alberich a plánuje atentát. Vhodná příležitost překazit jeho plány a Knihovnu zachránit.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Omega
Originální název:

The Burning Page , 2016


více info...

Radovan_R
Radovan_R
02.09.2023 3 z 5

Tento díl se mi zdál oproti předchozím slabší, jakoby tomu cosi chybělo. A na závěr ta nejistota, jestli už Alberich skončil, nebo zas někdy později vybublá...

zirafinec
zirafinec
27.08.2022 5 z 5

Kniha mě bavila tentokrát už od úplného začátku, pořád se něco dělo, na rozdíl od předchozích dílů.


KnihomolkaOli
KnihomolkaOli
12.12.2021 3 z 5

Všechny tři díly byly prozatím čtivé, bavily mě a je to příjemná oddechovka. Tento díl konkrétně mě ale zatím bavil nejméně. Něco mi tam prostě chybělo… a vadilo mi neustálé opakování, že na tohle není čas a na tamto není čas.. kdyby místo toho rovnou jednali, byl by čas na vše.

psychousek
psychousek
08.05.2021

Báječné. Úžasné. Okamžitě jsem se dostala do děje, hlavní záporák "velmi dobře" úřadoval a bavil se pokusy knihovníků o jeho zastavení. Každým dílem mi autorka přijde víc a víc vypsaná a děj je zase o kousek propracovanější. Závěrečná scéna mne upřímně bolela stejně jako Irene...

Selve
Selve
04.01.2021 5 z 5

Tento díl mne bavil asi nejvíce. Zajímavý příběh, nechybí určité napětí, sem tam i vtip. Komentář píši z velkým odstupem času (knihu jsem četl loni) Zřejmě si celou sérii přečtu znovu. Doporučuji ;)

kikies
kikies
09.05.2020 4 z 5

Mám tuhle sérii opravdu ráda. Čtivé, napínavé, vtipné, k tomu hromada knih, sem tam nějaká rvačka a historie říznutá fantastickými světy. Akorát nechápu, proč je to řazeno mezi knihy pro děti a mládež, jelikož já jsem se v tom vážně našla.

Magrata15
Magrata15
29.02.2020 5 z 5

Asi proto, že jsem nedávno dočetla II. díl, tak se mi do toho III. naskočilo celkem snadno.
Opět se konala spousta honiček mezi několika světy a detektivní pátrání.
A přiznávám - fakt nesnáším Alberiche!

trudoš
trudoš
02.06.2019 3 z 5

„Vaše práce není zemřít pro Knihovnu, vaše práce je přimět k tomu ostatní.“
Neviditelné knihovně hrozí zánik. Starý nepřítel se vrací, aby účtoval za hříchy minulosti a vše, co tvořilo pevné základy neutrality, se hroutí jako domeček z karet. Vzácné knihy je však třeba i nadále chránit a správný agent se nezalekne žádného nebezpečí. Ani carského Ruska s reálnou možností mise bez návratu…
Genevieve Cogmanová původně plánovala třetím dílem ukončit veškeré dění kolem Irene, Valea a Kaie. Ovšem série Neviditelná knihovna si získala srdce tolika fanoušků, že nešlo jinak, než pokračovat dál. Což se podle mě nechtěně odrazilo na samotné kvalitě Hořící stránky, protože ta sice odpovídá na pár důležitých otázek, ovšem žádného velkého finále se nedočkáme. Show pokračuje, postavy dál baví svými žerty, nevšední akce mění kulisy a kouzlo literárních odkazů stále funguje. Hravost vyprávění přitom vtipně maskuje skutečnost, kolik je toho na téhle kombinaci steampunku a urban fantasy vlastně nedotaženo.

klarence
klarence
23.04.2019 4 z 5

příjemně oddechové čtení. jsem ráda, že jsem tuto autorku objevila a těším se na pokračování

Rowana
Rowana
07.01.2019 4 z 5

Pátrání po knihách, napětí, zrada, touha ani tajemství tomuto pokračování rozhodně nechybí. Hlavně těch tajemství se nám tu otevřelo poměrně dost. Když to užuž vypadalo, že čtenář dostane odpověď na některou ze svých otázek, šup, a zvrhlo se to v záhadu. Knížka se mi četla pěkně a určitě se těším na další. Jen jsem zvědavá, kolik dílů z toho nakonec ještě bude a jestli se dobereme i nějakých těch odpovědí.

and
and
08.09.2018 5 z 5

Všechny 3 díly se mi líbily, velmi čtivé. Naštvalo mne, že když už jsem si koupila i 3. díl, příběh ještě není ukončen a je další pokračování (nemám ráda seriály!)

-Heluš-
-Heluš-
23.07.2018 4 z 5

Kniha se mi moc líbila. Svěží a akční popisování událostí mě vtáhlo do děje velice snadno.
Jediné co bych vytkla je konec.... zdál se mi příliš strmý

Gibis
Gibis
27.06.2018 4 z 5

Irene se stává mou oblíbenkyní, zkrátka mě baví :) Spousta akce a napětí, dokonalé prostředí světa knih, žádná přehnaná love story a na konci opravdu neodložitelné.
Trochu nakousnuto o čem by mohly být následující díly série, takže já se moc těším :)

Veve721
Veve721
22.06.2018 5 z 5

Genevieve Cogman opět nabrala vítr do plachet a vrátila se ke stylu, v němž psala první díl. Jsem ráda, to mi totiž k této sérii sedí nejvíce. Druhý díl byl sice zajímavý, hlavním tahounem série ale vždy bude lovení knih v alternativních světech a Knihovna sama. Bez toho příběh ztrácí šťávu. Naštěstí se všeho potřebného ve třetím díle dočkáme - obtížných misí s kradením knížek, alternativního carského Ruska plného kouzel a nakonec také nebezpečného protivníka, který touží po zničení Knihovny. Postavy nestagnují, stále něco dělají a jejich charaktery se viditelně rozvíjí.

Nejlepší je ale na "Hořící stránce" všechna ta prvotřídní akce, kterou je doslova narvaná. Po poněkud pomalejším úvodu se autorka pořádně rozjede a už vás ze svých drápků nepustí až do konce knížky. A závěr? No ten vážně stojí za to! Je epický!

Annnulika
Annnulika
11.05.2018 5 z 5

Příjemný pokračování série. Děj zajímavý, spousta akce... Já teda pořád čekám kdy se mezi Kaiem a Iren stane něco víc, tak snad se dočkám :D Jinak jsem teď zjistila, že jsou ještě další dva díly a to druhý teprv vyjde v angličtině. Tak to bude ještě dlouhý čekání na pokračování :D

Autorovy další knížky

Genevieve Cogman
britská, 1972
2017  68%Neviditelná knihovna
2017  79%Maskované město
2018  82%Hořící stránka
2021  86%Smrtící slovo
2019  82%Ztracená zápletka

Kniha Hořící stránka je v

Právě čtených2x
Přečtených164x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených8x
Knihotéce220x
Chystám se číst87x
Chci si koupit25x
dalších seznamech2x