Honest Guide Praha

Honest Guide Praha https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405926/bmid_honest-guide-praha-YJ8-405926.jpg 4 130 30

Praha není jenom Hrad a Karlův most. Než ji začnete objevovat, poznejte její nástrahy. Ale pozor, tohle není průvodce popisující historii každé budovy či turistické procházky po památkách. Najdete tu naopak tipy, kde se dobře najíst a nezaplatit majlant, jaká místa vidět a necpat se přitom s davy nebo jak nenaletět podvodníkům. Tak vezměte svůj chytrý telefon, hotovost nechte doma a pojďte objevovat Prahu jinak.... celý text

Přidat komentář

valda
05.11.2023 4 z 5

Kluci z Prahy, původně si říkali Honest Guide. Nyní mají dva kanály na Youtube (v češtině a angličtině), kde tak nějak "učí jak žít Prahu". V knize se dozvíte různé tipy, kde zajít na jídlo, na pivo, za uměním, na co si dát pozor apod. Vše je doplněno pěknými ilustracemi Elišky Podzimkové.
Nečekejte vyprávění o historii, spíš takové krátké svěží tipy od lidí, kteří v Praze žijí a znají různá zákoutí nebo místa, která stojí za návštěvu. Trochu to připomíná koncept studentských map Use-it.

luckael
25.08.2023 4 z 5

Kdo je fanoušek Kluků z Prahy nebo Honest guide, tak zde asi nové tipy, kam zajít v Praze nenajde. Ale i tak jsou podnikové tipy vtipně okomentovány Jankem a doplněny nápaditými ilustracemi.


Knihomolová
16.07.2023 3 z 5

Tři a půl hvězdy převážně za grafiku, zpracování a pár zajímavých míst, která mě zaujala a které navštívím při další návštěvě Prahy. Nebýt Elišky Podzimkové a její výrazné vizuální stopy v knize, bylo by hvězd méně. Trochu tour de pubs tahle kniha... ale budiž.

knih-o-mol
16.09.2021 odpad!

Uzitecne rady pro okupanty Prahy. Jak zneuzivat verejne sluzby, likvidovat posledni ostruvky pozitivni deviace, ktere nejakym nedopatrenim unikly turisticko prumyslovemu komplexu diky kteremu se proslavil. Praha all inclusive na nase naklady. Napriklad u nas v Podoli navrhoval aby si turiste pujcovali rychle motorove cluny a terorizovali nas ve dne kdy nejezdili Rubesovi kamaradi s Boat Party porusujici nocni klid. Autor chce abychom uz vypadli a nezaclaneli lidem co se prisli do naseho domova Prahy bavit na nas ucet a tzv. “si uzit”. Ted sve nestydatosti vydava knizne - neuveritelne.

pepap
22.10.2020 3 z 5

Ctenarsky zadny zazitek, ale jako pruvodce "chill-out" mist v Praze me to bavilo.

Kate18
04.10.2020 4 z 5

Zajímavě zpracovaný netradiční průvodce Prahou. Graficky je skvěle propracovaný, prolíná fotky a grafiku, nádhera. Co se týče tipů, spoustu míst jsem vůbec neznala a mám v plánu je rozhodně navštívit, alespoň pokud je najdu. Některá místa jsem znala i navštívila již předtím, ale tím spíš můžu souhlasit s autory, že to jsou opravdu pěkná místa.

evacerna18
01.06.2020 3 z 5

V knížce je několik zajímavých míst, o kterých jsem doteď neslyšela, přestože v Praze žiji už několik let. Některé tipy mě nadchly a brzy se chystám vyrazit na výlet touhle neobjevenou Prahou :) Zároveň oceňuji i nápadité grafické zpracování.
Bohužel se mi nelíbilo, že se pomalu na každé druhé stránce kritizuje Karlův most, Hrad a trdelníky. Tyto věci prostě k Praze patří. Chápu, že je autoři do své knihy dát nechtěli, ale nemusejí je snad neustále hanit. Stejně tak se mi moc nelíbí, že drtivá většina tipů se týká hospod a restaurací. Myslím, že Praha (a tento průvodce) může nabídnout víc, než je levné pivo a nakládaný hermelín.
Každopádně si ale každý přijde alespoň trochu na své - já se chystám vyrazit do několika parků, najít R2D2 nebo zajít na bleší trhy. Jiní zase mohou ocenit právě bohatý seznam barů a hospůdek.
Pokud bych měla tohoto průvodce někomu doporučit, tak bych ho tak trochu paradoxně doporučila Pražákům. Ti díky němu mohou objevit úplně nová a zajímavá místa ve svém městě. Pokud ale jezdíte do Prahy jednou za deset let, tak se vykašlete na chilli bar nebo SAPU a běžte radši na Most a Hrad.

Pucimka
09.05.2020 3 z 5

Zajímavý průvodce, který lze přečíst od začátku dokonce jako klasickou knihu a nudit se určitě nebudete. To, že ho ocení především pražáci je pravda. Otázkou je, proč by si ti kupovali místního průvodce. Ale nakonec proč ne, díky netradičnímu zpracování textu i obrazu to smysl dává. Jen škoda cílení především na mladé čtenáře. Za podobné netradiční tipy pro rodiče s dětmi bych byla ráda.

Dejf_ano
13.04.2020 5 z 5

Super pruvodce !

Lily101
05.02.2020 3 z 5

Po přečtení knihy se již nemohu dočkat, až do Prahy zase zavítám (mimopracovně) a budu moci místa v knize prozkoumat.

Na mně, jakožto osobu, která alkohol nepije (prostě jí nechutná), kniha obsahuje až moc míst, kde si člověk může dopřát pivo či víno, což moc neocením. Dále stojí za zmínku, že některá místa uvedená v knize byly hodně zmiňována v "Honest Guide" (opominu to, že jsem některé z nich znala a to nejsem Pražanem, protože to autorům k tíži v žádném případě být nemůže). Nejsem si ani moc jistá, zda některé tipy na kavárny či restaurace nejsou moc drahé (což tedy budu muset otestovat) a mám trochu obavy, aby kavárny v knize zmíněné byly všechny tak super, jak je uvedeno (asi jsem trošku skeptická v dnešní době influencerství, byť zrovna Honest Guide vcelku věřím s ohledem na to, co dělají). Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a cca od 10. tipu do 49. tipu jsem měla strach, že se mi kniha rozpadne v ruce (a to je ve výborném stavu). Asi mi i trochu vadil "marketingový tah" ohledně 50. tipu á la napiště nám jej sami a my z těch tipů třeba uděláme další knížku. Ocenila bych slovník, ale čekala jsem víc slov, než jen oněch 12. Za toto celkem uděluji 3,5 hvězdičky, přičemž po zralé úvaze zaohrouhluji na 3 (grafika byla místy moc povedená, ale to nemůžu zohlednit do hodnocení).

Briv
14.01.2020 5 z 5

Praha byla a je moje srdcová záležitost i když bydlet bych tam nechtěla. O to víc si ji užívám, když tam přijedu. Vzhledem k tomu, že tam jezdím docela často, tak ráda hledám trochu jiná místa, než jsou v klasických průvodcích. Proto mě tato knížka docela zaujala. Je pravda, že hodně míst, o kterých autor píše, znám. Někdy k nim pomohla náhoda, někdy kolemjdoucí a jindy spolusedící - třeba v hospodě:). Knížka je psaná skvěle. Je vtipná, tipy jsou zajímavé a ilustrace mě hodně bavily. Určitě doporučuji.

Ales04
09.01.2020 5 z 5

Super příručka

letadlosknihou
30.10.2019 5 z 5

Velmi čtivou formou podaný průvodce po neotřelých místech Prahy. Po půjčení z knihovny mám velmi silné nutkání si ji i koupit, abych ji měla stále při ruce.

Glivuska
26.10.2019 5 z 5

Skvělé čtení s krásnými ilustracemi, které ocení i Pražák ;)

Pernice
15.09.2019 5 z 5

Vizuálně krásná knížka se skvělými tipy, jak si užít hlavní město a co v něm objevovat, ať už jste v Praze poprvé, nebo jste se tu narodili. Sice většina míst již byla zmíněna ve stejnojmenném pořadu, ale i tak se vyplatí mít ji v knihovně, protože je prostě moc hezká :)

nefernefer
05.09.2019 5 z 5

Stručné, vtipné, výstižné glosy max. na jednu stránku, které vám ukážou Prahu tak, jak ji neznáte. Doporučuji zejména pražákům. Pro ostatní, kteří do Prahy přijedou jen na výlet, je knížka sice taky užitečná, ale nejvíc ji podle mě ocení ti, co v ní žijí. Takže já jsem nadšená. :o)

dawson321
19.08.2019 5 z 5

Super neotřelý průvodce Prahou, který tu chyběl. Už i internetový seriál byl výborný a kniha je k němu skvělým doplňkem.

KristýnaMy
14.08.2019 5 z 5

Výborný průvodce, i když ta vazba asi dlouho nebude držet pohromadě, ale to už se nějak udělá. Nezklamalo a nezklame, zkrátka top. Konečně ta Praha bude o něčem jiném :)

Jirinamac
23.07.2019 5 z 5

Obsahově stručný, ale dobrý. Jen se bojím, že vazba knížky nebude mít moc dlouhou životnost, pokud jí budete používat v terénu.
Doplňuji komentář: prý je to japonská vazba, která vydrží vše :-)

Bomber
17.07.2019 5 z 5

HONEST GUIDE vlastně ani není tak úplně klasický průvodce, ale spíše graficky krásně vyvedenou knihou tipů, kam v Praze na dobré jídlo a pití (nejlépe i s pěknou vyhlídkou). Potřebujete k ní tudíž dále také internetové připojení, abyste si zmíněná místa na mapě Prahy sami našli a mohli je skutečně případně i navštívit. Kniha ostatně není koncipována na přenášení do terénu, neboť je díky grafickým vychytávkám poměrně křehká a i při pouhém čtení u stolu mi z ní vypadla jedna z grafických fólií (vlastně přiznávám, že ani netuším, jestli je to chyba mého výtisku či záměr tvůrců). Jistým překvapením pro mne nicméně byl fakt, že kniha je poměrně stručná a celý text je tak možno pohodlně přečíst za cca 2 hodiny. Přesto lze knihu s klidným svědomím doporučit nejen jako sborník skvělých tipů, jak si lépe užít Prahu, ale také jako hodnotný artefakt pro fanoušky videosérie Honest Guide a jejích tvůrců (mezi něž se rovněž řadím, tedy pochopitelně mezi fanoušky, ne tvůrce). Tedy rozhodně doporučuji...

Štítky knihy

Praha průvodce

Autoři knihy

Janek Rubeš
česká, 1987

Kniha Honest Guide Praha je v

Právě čtených2x
Přečtených165x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených11x
Knihotéce57x
Chystám se číst86x
Chci si koupit39x
dalších seznamech1x