Honba za obřím červem a jiná dobrodružství

Honba za obřím červem a jiná dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119882/bmid_honba-za-obrim-cervem-a-jina-dobrod-WLf-119882.jpg 4 14 4

Další kniha dvou českých cestovatelů a dokumentaristů obsahuje 16 cestopisných reportáží z různých koutů světa. Putování začínáme v Mongolsku v poušti Gobi pátráním po tajemném smrtonosném červu olgoji chorchoji. Autoři záměrně vyhledávají místa a situace, slibující vzrušení a stoupající hladinu adrenalinu, a tak s nimi prožijeme i natáčení mezi žraloky, výstup na sopku hrozící výbuchem nebo procházku nad pralesem se dvěma urostlými orangutany. Zajímavá je také reportáž o málo známém osudu českého cestovatele a hudebního skladatele Eduarda Ingriše. V posledním příběhu se autoři vracejí domů – do Býčí jeskyně v Moravském krasu. Kniha je doprovozena kresbami a barevnými i černobílými fotografiemi.... celý text

Přidat komentář

JointlieKat94
26.03.2019 4 z 5

Tohle nemá být žádné literární dílo, ale spousta dobrodružství! Nevím, jestli člověk, co psal komentář pode mnou, knihu vážně četl, spíš to vypadá, že ne..

Prej že tomu chybí duše a um. Pche, já už třeba vím, co se dělá, když se střetnete se žralokem a to byla napínavá akcička zrovna! Jo, fajn, první kapitola mě třeba úplně nechytla tam, kde měla, ale pokračování byla naprostá pecka!

Je tu krásná kapitola o slonech, je tu spousta informací o každé zemi, kde byli, jsou tu i tuleni, je tu příběh drzých opic, které si umí za jízdy otevřít auto a vybrat Vám tašky a batohy, příběh sopky, která měla každou chvíli vybuchnout a nakonec i krásný příběh o Býčích skalách, od nás z ČR,.. to vše je psáno vtipně, napínavě a zajímavě, doplněno krásnými fotkami a na začátku každé kapitoly, je komiksový obrázek příběhu.

Za mě je tohle naprosto super!

Slávka 1970
08.08.2015 2 z 5

Žádné literární dílo to není a ani snahu o něj jsem nezaznamenala :-(. Takové moc jednoduché informace, byl jsem tam a tam a zažil jsem to a to....nějak tomu chyběla duše a um. Ke čtení jsem se musela přemáhat. Chce-li si někdo tady přečíst pěkné cestopisy - doporučuji Jana Šťovíčka! Tam cítím, že píše, protože ho to baví, ne že mu to něco splatí...


Kyta
11.08.2013 4 z 5

Obálka ani název mě zpočátku nijak moc nezaujaly. Když jsem se dala do čtení - to bylo něco jiného! Trochu mě zaskočily některé příhody, asi právě proto, že se to někomu skutečně stalo. Věděla jsem ale, že to dobře dopadne - psali to dva zkušení cestovatelé! V mnoha chvílích jsem i nechápala, jak si dokázali se vším tak poradit. Přečetla jsem ji se zájmem a s radostí a možná se k ní ještě vrátím. Jak se říká: Nesuď knihu podle obalu!

Danafantom
29.09.2012 5 z 5

Název knihy by mě asi ke přečtení nazlákal, ale dala jsem na to jedno 100% doporučení tady na databázy knih, a dobře jsem udělala. Přidávám další 5 hvězdičkové hodnocení. Konečně to není cestopis typu byl jsem tam a tam, a bylo to tam mooc hezké.
Knížka je velmi hezky zpracovaná, na začátku každé kapitoly je kreslený komiks, černobílé i barevné fotky pěkně doplňují dobrodružství autorů cestovatelů. Je to trochu letem světem, ale informace jsou zajímavé a celkově se to hezky čte.

Autoři knihy

Petr Horký
česká, 1973
Miroslav Náplava
česká, 1966

Kniha Honba za obřím červem a jiná dobrodružství je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x