Hon na vodní příšery

Hon na vodní příšery https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60407/hon-na-vodni-prisery-60407.jpg 4 13 4

Co je pravdy na vodních příšerách, které se čas od času zjevují na různých místech světa? Na to se kniha snaží alespoň částečně odpovědět. Kryptozoologická publikace o jezerních a říčních příšerách, kombinující domorodé legendy, které autor nasbíral během svých expedic za bájnými netvory a úvahy nad možností přežití těchto vodních monster do dnešní doby. Rozděleno do kapitol: I. Příšery v rouše obludných ryb II. Nestvůry podobné gigantickým žábám III. Monstra z oka vypadlá dinosaurům IV. Vodní netvoři připomínající plesiosaury V. Divoký rej sladkovodních příšer... celý text

Přidat komentář

Terror
26.09.2023 4 z 5

Pro mne zatím nejlepší kryptozoologická kniha Vojtěcha Slámy. Obsahuje spoustu informací a zaměřuje se na jeden živel - vodu. Spoustu kryptidů můžete znát z jiných zdrojů, někteří vás možná překvapí. Neocenitelné jsou autorovy osobní zážitky při pátrání po těchto tajemných tvorech. Jako čvachtat se na gumovém člunu směrem k ostrovu, kde může žít dravé monstrum, to bych teda nedal.

tenax
02.09.2017 4 z 5

Zajímavý přehled tajemných sladkovodních živočichů z celého světa, včetně úvah o možném zoologickém zařazení. Mnoho nových informací, podaných velice čtivou formou. Celkem střízlivě jsou odděleny pokusy o podvod, mystifikace a omyly, na druhou stranu ale je třeba vzít v úvahu, že autor je kreacionista a některé jeho závěry by Darwina nepotěšily.


SiuxBeast
17.04.2014 4 z 5

Jedna z mála knížek na tohle téma co vlastním. Čte se dobře čtu ji často

kejty91
01.03.2014 4 z 5

Ke knize se často vracím. Je to ten typ knihy, která je tak zničená, tím jak je stále používána, že bych se styděla, kdybych ji měla někomu ukázat. Hlavně první z povídek, které autor "místy" uvádí je nezapomenutelná - o Vasilijovi.

Štítky knihy

kryptozoologie tajemno zvířata, fauna záhady

Kniha Hon na vodní příšery je v

Přečtených17x
Doporučených2x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x