Hon na motýly

Hon na motýly https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381394/bmid_hon-na-motyly-Pjp-381394.jpg 3 47 12

Jsou mladé, bohaté, některé i krásné a přesto nejsou šťastné. Tak lze shrnout osud pěti žen, které jsou hrdinkami nového románu Jiřího Hanibala. Spojuje je společný úděl: samota. Měly o svém životě vysoké představy a nakonec jim nezbývá, než aby poněkud slevily ze svých nároků nejen v lásce, ale i ve své kariéře, která u nich dlouho stála na prvním místě. Jak však dozrávají, se mění i jejich žebříček hodnot a pokoušejí se na poslední chvíli chytit svého vysněného motýla – sňatek, dítě, lásku… V současné Praze je jejich snažení někdy zábavné, někdy ale také tragické... celý text

Přidat komentář

Len2očka
29.05.2023 3 z 5

Knížku jsem přečetla rychle a lehce a příběhy různých žen,jejich uvažování a konání mě bavilo,překvapovalo,prostě nenudilo.

DominaCZ
15.05.2021 odpad!

Proboha ta kniha je plná chyb!!! Jen za všechny-maminka mi podala ruku VE TVARU LEKLÉ RYBY. WTf?!!! Snad ve stylu, když už!!! A takhle bl.by a poprehazeny nesmyslama je to furt. Proto odpad. Že by chlap neměl psát sondu do ženský duše je jasné.


lenka9044
24.11.2020 3 z 5

Od autora jsem četla např. vynikající historicky zaměřenou knihu - Johana z Rožmitálu. Nemohu se oprostit od srovnávání. Ty historické knihy jsou skvělé, propracované, ucelené. Ve srovnání s nimi tato kniha vypadá nedomyšleně. Skoro bych váhala, zda to napsal stejný autor. To přeskakování mezi příběhy několika postav mě v knihách vždy trochu rozladí, ale tady to bylo nějak horší. Bohužel lepší než 3 hvězdy za sebe dát nemohu.

Krisařka
17.04.2020 3 z 5

Kniha se mi docela libila, takova jednodenni oddychovka. Za me dobry.

JaKa1974
17.11.2019 4 z 5

Je zajímavé, že autor - muž napsal knihu o pěti ženách. Kniha je čtivá, trošku jsem se v ní občas ztrácela. Přece jen autor píše o pěti ženách, které hledaly svého muže snů. A pár se jich tam vystřídalo. Pěkné je, že to hledání partnera, je v knize přirovnáváno k honu na motýly. Miluji motýly...

jindra3953
15.11.2019 2 z 5

Jsem zklamaná. Celkem tuctové příběhy a navíc chyby různého druhu - skreslený, shoda podmětu s přísudkem, těhotné nechodí své bříško vyšetřovat na mamograf, ale na ultrazvuk... Přitom Hanibalovu knihu S pečetí viny považuji za jednu z nejlepších, kterou jsem letos četla.

ivulka15
20.06.2019 2 z 5

Četla jsem od tohoto autora skvělé historické romány a skoro nemůžu uvěřit,že je psal stejný člověk. Tohle bylo fakt slabé.

Restang
09.02.2019

Toto je kniha pro cílovou skupinu oddychovek typu Vasilková ap. Já si ji náhodně a v rychlosti půjčila v knihovně (ještě, že tak). Nedočtu, nehodnotím. Za mne ne.

jasmína
12.01.2019 5 z 5

Kniha o osudu pěti že se mi moc líbila, jen jsem nechápala některá jejich rozhodnutí a jednání, ale tak to v životě bývá..

Je pravda, že na straně 118 řekl Martin, že pojede do Říma, a vzápětí je věta : A pak následoval Martinův výlet s tatínkem do Londýna.

To by se podle mě stávat nemělo.



SPOILER : Jen by mě zajímalo, zda takové ženy, jako Ina, budou časem litovat svého rozhodnutí být sama. Ta mi teda nesedla vůbec a v reálu bych se s ní určitě nepřátelila.

greetchen
09.01.2019 2 z 5

Na dobrou oddechovku je zde bohužel až příliš rušivých elementů:

1. minus: Pohled na skupinku singles kamarádek není špatný námet, v tomto případě však jde o pohled očima autora o pár generací starších. Což je v knize patrné bohužel jak slovníkem, který se k třicátnicím moc nehodí, tak řadou nelogických detailů (ještě ne třicetiletá lékařka už má četnou klientelu a vyděláno na luxusní byt, v realitě by měla sotva hotovou atestaci; postvy si píší dopisy - v dnešní době, kdy jsou již i emaily zastaralé, apod.).

2. minus: Příběhy hrdinek nejsou úplně špatné, bohužel se střídavě prolínají, sledujeme co chvíli jinou, snadno tak ztratíte niť, která je která a které prožitky k nim patří, některé nejsou ani zdárně dotažené a vypointované, jednoduše se vytratí.

3. minus: Kniha by si zasloužila pořánou korekturu a kontrolu editora, běžně chybí tečky na konci vět, jedné z postav se v průběhu knihy změní jméno apod.

gfdsa123
06.11.2018 4 z 5

Příjemná oddechová kniha, kterou s podivem napsal muž ve věku skoro 90ti let.
Jen mi tam chybělo dořešení dějové linky s Markétou, k ní už se bohužel autor nevrátil. Jinak se kniha četla rychle a neměla nikde zdlouhavá místa.

gargamelka
14.09.2018 5 z 5

Kniha o tom, že každý má nějaké sny, touhy a přání. Také o tom, že se někdy daří a někdy padají rány pod pás