Hon na Escobara

Hon na Escobara https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483617/bmid_hon-na-escobara-QQm-483617.jpg 4 25 8

Skutečný příběh dvou protidrogových agentů ze světoznámého seriálu NARCOS odpovědných za dopadení Pabla Escobara. Javier Pena a Steve Murphy léta pronásledovali velké i malé drogové pašeráky. Pak ale dostali největší úkol ve svém životě: dopadnout v Kolumbii Pabla Escobara, největšího narkobarona světa. Jejich pátrání umělecky ztvárnil seriál Narcos. Nyní ale vůbec poprvé oba agenti sami vyprávějí skutečný příběh, jak dostali muže, který vybudoval impérium, rozpoutal teror a má na rukou krev tisíců lidí. Kniha vás zavede do zákulisí drogových kartelů a masivní operace na dopadení muže, který se zdál nedotknutelný. Odvážní agenti Pena a Murphy byli přímo v centru dění: v operačních místnostech, na základnách, v nepřátelských ulicích i uprostřed džungle. Riskovali život, aby Escobara dostali.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry

Vydáno: , Zeď
Originální název:

Manhunters: How We Took Down Pablo Escobar , 2019


více info...

zelda7
zelda7
02.04.2023 5 z 5

Úžasně podaná kniha, která více než o Escobarovi a jeho životě vypráví o životě dvou agentů, kteří ho chtěli dopadnout. V první polovině knihy se dovídame, jak se Steve a Javier dostali k policii, k DEA až nakonec zakotvili v Kolumbii, kde byli zapojeni do války proti Escobarovi a narcomafii.

Veňa2
Veňa2
28.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha je fajn tak od druhé poloviny, v první polovině knihy je popsán život obou agentů hodně podrobně. Což je zajímavé, ale řekla bych, že všechny čtenáře zajímá spíš hon na Pabla než jejich život :D


Drea
Drea
04.03.2022 3 z 5

Hon na Escobara bych doporučila spíše až po přečtení knihy Jak zabít Pabla, která jde mnohem více do hloubky co se týče celkového politického a drogového dění v Kolumbii a snahy dopadnout Pabla.
Vyprávění Stevea a Javiera nám poodhalí jejich motivace k připojení se k DEA, ale přijde mi, že se celou dobu pohybujeme hodně po povrchu a k samotnému ději v Kolumbii se dostáváme až v druhé polovině (i toto vyprávění je dosti osekané). Knize by více sedělo, kdyby se věnovala pouze backgroundu Stevea a Javiera předtím, než se ocitli v Kolumbii. Mnohé zajímavé linky jsou tu jenom krátce zmíněny.

flawi.f
flawi.f
23.02.2022 5 z 5

Když jsem se o této knize dozvěděla, přiznám se, že jsem byla spíše skeptická a váhala jsem, zda se do ní pustit. Je to zejména z toho důvodu, že hltám veškeré filmy/seriály/časopisy/podcasty/knihy o zločinech, tudíž o notoricky známých kauzách mám dost načteno. Nejinak je tomu u Pabla Escobara. Říkala jsem si, "má mě vůbec ta kniha čím překvapit? Přinese mi něco nového, co ještě nevím?" Ale jak se říká - nesuď dne před večerem :-) - knihu jsem si půjčila a pustila se do ní. A musím říct, že mne chytla hned od prvních stránek. Narozdíl od jiných, kteří zde knihu recenzovali, mi nevadil úvod týkající se životů Stevea a Javiera - naopak. O Escobarovi víme všechno, ale co víme o lidech, kteří se zasloužili o jeho dopadení? Byla jsem ráda, že jsem si mohla přečíst o jejich soukromí, o jejich touhách, ambicích, obavách, myšlenkách, nasazení. Nedokážu být v tomto ohledu příliš objektivní, jelikož jsem chtěla tyto věci vědět, ale myslím si, že vzhledem k tomu, jak je kniha velice čtivě napsaná, tak se dá ten začátek přestát, aniž by kniha nudila. Když už začne "jít do tuhého" a středobodem vyprávění se stane samotný hon na Escobara, nejde vytknout už absolutně nic. Naopak to dodává všeobecně známým faktům přidanou hodnotu, a to takovou, že se prostřednictvím knihy dostaneme do "hlavy" samotných agentů. Díky tomu vše, co je o Escobarovi a honu na něm známo, dostane úplně jiný rozměr. Emocionální dopad knihy je nepopiratelný - vykreslení poměrů v Kolumbii, vraždy, spiknutí, všeobjímající strach - to s člověkem zamává....K samotné knize - je neskutečně čtivá, napínavá. Z mého pohledu jsou v ní obsaženy jen skutečně důležité informace - žádná zbytečná vata, která tam je jenom proto, aby tam byla :-D I přes množství postav jsem se v tom neztrácela - nedůležité osoby byly zmíněny jednou, důležité postavy několikrát, takže si je člověk dokázal zapamatovat. Co nejvíc cením a to byl i ten hlavní důvod, proč jsem knihu zkusila. Chtěla jsem vědět pohled z té "druhé strany", tady z pohledu agentů, kteří svět zbavili lotra, který rozséval jenom zlo.....nevěřila jsem, že mě ještě něco ohledně Escobara uchvátí, ale stalo se!! Za mne knihu doporučuji všemi deseti.

ElInWonderland
ElInWonderland
30.01.2022 4 z 5

Knihu jsem přečetla, právě díky seriálu Narcos, který hodně doporučuju! Upřímně mě trochu nudilo prvních 100 stran, kde agenti popisují své životy a jak se k té práci dostali, ale to bylo tím, že jsem dychtila po té akci. Ta se otevírá v druhé polovině knihy a je dost těžko představitelná. Tolik mrtvých a každou chvíli čekáte až skončíte někde zmasakrovaní taky. Práce všech útvarů byla neskutečně náročná a jak je dobře známo né nadarmo. Oceňuji taky obrazovou přílohu.

mirec88
mirec88
18.08.2021 4 z 5

Tak som rád, že sa mi nakoniec podarilo prečítať túto skvelú knihu. Viacero vecí mi vyrazilo dych, pri boji s narkobarónom im išlo viackrát o život a bolo to takmer dokonalé. Niečo mi k plnému počtu chýbalo, ale páčilo sa mi poďakovanie, že ďakujú aj Bohu. To je veľmi pekné. Kniha ma fakt zaujala a bola veľmi čtivá.

mirec88
mirec88
30.05.2021 4 z 5

Bohužiaľ, knihu som musel vrátiť do knižnice pred jej dočítaním... Som na strane 108 a určite si ju znovu požičiam, je to pecka zatiaľ, hoci ešte priamo o Pablovi Escobarovi zatiaľ nebola reč, ale životný príbeh oboch agentov DEA nie je o nič menej zaujímavý. Po dočítaní doplním komentár a dám hodnotenie.

Stellia
Stellia
25.05.2020 5 z 5

Toto je prvá, a aj jediná, kniha týkajúca sa známeho narkobaróna, ktorú som prečítala. Život Pabla Escobara ma nikdy nijako nezaujímal. Až pokým som sa nestala skalným fanúšikom seriálu Narcos (kto nevidel, odporúčam!) To bol aj hlavný dôvod, prečo som si chcela prečítať knihu o "lovení" jedného z najnebezpečnejších ľudí,akých si história sveta pamätá. Kniha "Lov na Pabla Escobara" doťahuje do konca všetky nitky, ktoré seriál buď len spomenul alebo výrazne okresal. Páčilo sa mi aj striedanie rozprávania. Každý z dvojice agentov sa k práci na protiteroristickom oddelení DEA dostal z iných dôvodov, z iných dôvodov sa rozhodli na participácii pri hone na Escobara, ale v konečnom dôsledku im šlo o jediné. Spravodlivosť! A áno, aj o pomstu. Z knihy je možné, okrem iného, vziať si predovšetkým toto. Je jedno akí sme rozdielny, či z ktorej krajiny pochádzame. Ak sa vydáme rovnakým smerom a podržíme sa, dokážeme zastaviť aj diabla....