Holub Kolumb

Holub Kolumb https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465645/mid_holub-kolumb-M49-465645.jpg 5 25 6

Holub Kolumb série

1. díl >

Holub Kolumb, závodní poštovní holub ve výslužbě, žije na barokní římse jednoho pražského kostela. Jednoho rána při snídani zaslechne vábivou melodii a vydá se za hláskem, který mu na první poslech učaroval. Na secesním balkoně luxusního hotelu se seznámí s nádhernou slavicí Edith, která do Prahy přicestovala se svou paní, operní zpěvačkou. Dříve než se však mohou skutečně poznat, slavná zpěvačka i se svou slavičí slečnou odcestuje a Kolumbovi nezbývá, než se vydat za hlasem svého srdce křížem krážem po celém světě. Než svou lásku opět spatří, procestuje mnoho měst a seznámí se s řadou dalších ptáků, pozná cizí kraje a dokonce mu nejednou půjde i o holý život.... celý text

Přidat komentář

Bonda
09.01.2024

Příběh je velmi jednoduchý a jde rychle dopředu. Žádné zádrhele či místa zastavení, která kladou nějakou otázku. Musím říct, že to není úplně můj šálek čaje, ale předškolačce, které jsem četla, se kniha moc líbila. Prostředí se stále mění a i postavy jsou pestré, jakkoliv se s žádnou vlastně opravdu neseznámíme do hloubky. Kolumb je vytrvalý a sympatický. Jeho láska, půvabná slavice, bohužel zůstává v pasivní roli (ačkoli krásně zpívá). Ilustrace jsou kultivované a pěkné, přestože osobně bych si odpustila použití symbolu a barvu ústřední hrdinky ponechala realistickou, tj. hnědou. Dle textu by slavice měla být snad dokonce duhová (tak přece jen nějaká otázka). Jsem zvědavá na další díly ságy. Kdo může vzejít z partnerství statečného pražského holuba a drobné italské zlaté slavice?

janulka1310
06.01.2024 5 z 5

Knihu jsem vybrala pro děti na vánoce a jsem ráda, že jsem měla dobrou trefu. Všem se nám moc líbila (i manžel vždycky poslouchal :), byla tam spousta nových informací, ale myšlenka hlavní a to je u dětských knih důležité. Před každým čtením jsme si znovu říkali jména všech ptáků, kteří Kolumbovi pomohli a prohlíželi jsme si pořád nápadité obrázky. Téma svobody a lásky je nesmrtelné a pro nás zásadní. Příběh byl vtipný, milý a už teď se těšíme na další díl :)


Rozari
17.02.2023 5 z 5

Přečetli jsme teď v týdnu po večerech a synům ve věku 7 a 9 let se moc líbila. Mně taky :)
Moc milé. Láska prostě všechno překoná. Snad si ti kluci z toho něco odnesou.

DK197
09.07.2021 5 z 5

KNIHA: Tohle dílko se nedá hodnotit jinak než vysokým počtem hvězd. Je to nápadité, milé, dojemné. S dětmi si u toho můžete povídat o jiných státech a druzích ptactva. Navíc téma pravé lásky, která je neotřesitelná a věčná, je nádherné. A v dnešní době vysoké rozvodovosti by si potřeboval i nejeden dospělý připomenout, jaký by vlastně tenhle cit měl být. Úplně se vidím, jak ležím s vlastními dětmi v posteli a čtu jim po stopadesáté tuto knížku, protože před spaním křičí, že chtějí zase přečíst Holuba Kolumba. Už se těším na další díl série.

lenkaabooks
24.07.2020 4 z 5

Láska hory přenáší, a to i v ptačí říši. Holub Kolumb zoufale po světě hledá svou krásnou slavici Edith. Je to příběh o ptačí lásce , o tom že všude na světě jsou dobří ptačí přátelé.

5tužka
01.10.2018 5 z 5

Krásná knížka, výborný nápad, jak holub Komlumb hledá svoji lásku a prolétá řadu zemí a potkává různé druhy ptáků, kteří mu pomáhají. Klidně bych rozvedla zápletku na ještě více národů a dobrodružství, na konci jsme s dětmi byli zklamaní, že to končí tak brzo :) Doporučuji všem.