Komentáře knihy Holmes z Kjóta 10
Prostě takový feel good, žádné velké dějové oblouky jsou to spíš krátké příhody ze života, knížka je zajímavá spíš z pohledu atmosféry, dobrých vztahů a drobní dávkovaných historických informací.
Přiznávám, že Enšó už mě začíná trochu nudit. Nechápu, proč na něj Holmes prostě nezavolal policii, jakmile získal zpátky svůj šálek. Jejich nepřátelství nebo rivalita se už začíná dost vléct.
Jsem moc ráda, že gate překládá mangy s tak nádhernou kresbou a prvky japonské historie. Ideální počtenicko k šálku čaje :) Už se těším na další díl.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Mai Močizuki také napsal(a)
| 2023 | Holmes z Kjóta 1 |
| 2025 | Hvězdopravci z kavárny Úplněk |
| 2023 | Holmes z Kjóta 2 |
| 2023 | Holmes z Kjóta 3 |
| 2023 | Holmes z Kjóta 4 |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

71 %
90 %

V tomto díle máme opět dva případy. Ale víc než cokoli jiného, tak ty pravé emoce stejně vyvolává až konec. Je to něco, na co asi většina z nás čeká od prvního dílu.
Pokud bych se měla zaměřit na to ostatní, svazek ničím nevybočuje z řady. Příjemná atmosféra, skoro až nudně běžná, takže když se nám uzavřel jeden prvek táhnoucí se přes celou sérii, jsem zvědavá, jestli si příběh udrží své fanoušky jen na těch malých vyšetřování.
Druhý případ mě bavil míň, než ten první. I když je rozhodně dramatičtější, nějak na mě to postavení „osudových nepřátel“ působí spíš uměle vytvořené. Jako prvek spojující celou sérii to také moc nefunguje, protože zde máme jen výkřiky do tmy ve stylu „a že to nedáš“. Jako kdybych byla zpět na střední a sledovala, jak se spolužáci hecují v čím dál víc stupidních výzvách.
Uvidíme, co přinese další díl.